Latvijas Kausa motokrosā finālposmā rekordliels dalībnieku skaits – Iesācēju klasē (+ video; foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 3.oktobris 2017 15:30

1. oktobrī, Madonas moto trasē "Smeceres Sils" norisinājās Latvijas Kausa 3. posms motokrosā, solo klasēm, kas bija arī sezonas noslēdzošais posms. Viskuplākā bija iesācēju klase – trīsdesmit sportisti.

Latvijas Kausa sezonas noslēgums norisinājās dabīga reljefa trasē Madonā, kas ir ļoti ātra, tehniski precīzu braukšanu pieprasa un ar augstiem kalniem. Sezonas beidzamajā posmā nebija redzami ātrākie latviešu motosportisti, jo nedēļas nogalē piedalījās Nāciju Kausa izcīņā Anglijā un kopvērtējumā ieguva 25.vietu, kā arī vairāki sportisti sezonu jau priekšlaicīgi noslēguši, dēļ savainojumiem.

Agris Lungevičs, Latvijas Motosporta federācijas viceprezidents un Madonas novada domes priekšsēdētājs: “Pirmo reizi šajā trasē norisinājās Latvijas Kausa izcīņa, nākamgad skatos, ka šajā trasē, labprāt redzētu Latvijas čempionāta posmu. Trase ir ātra sportistiem, ļoti labi pārredzama skatītājiem, skaisti iekļauta priežu silā.”
Open klasē uzvarēja Elgars Jonass (FFF motoklubs) un kļuva arī par sezonas uzvarētāju, kā atzina sportists, ir neizsakāmi priecīgs, jo līdz šim nebija ieguvis kādu no tituliem. Otrajā vietā Pasaules čempionātā septīto vietu ieguvušais Leons Kozlovskis (MX Ādaži), bet trešajā vietā Harijs Suharževskis (Rambas R).

A16+ starp pilotiem ātrākais bija Kristaps Kalējs (Rambas R), otrais Didzis Putilovs (startē individuāli), bet trešajā vietā Renārs Līmanis (3BroRacing). Kristaps nākamajā sezonā cer, ka viņam būs vairāk laika treniņiem – darbs, ģimene, ikdienas pienākumi – tam visam jāatrod laiks.

Starp A25+ klases pilotiem uzvarēja Krists Zicmanis (privāti), kas pierādīja, ka ir ļoti spēcīgs un braucienā pat no 15.vietas, pēc kritiena spēja uzvarēt, arī kopvērtējumā līderis. Otrā un trešā vieta Saldus motokluba sportistiem: Rinaldam Heringam un Jurģim Žukas, bet sezonas kopvērtējumā uzvara Rinaldam, kas atzīst – pirmssezonas mērķis – TOP3, ir izpildīts. Raimonds Baltgalvis (Saldus motoklubs) izcīnīja uzvaru A35+ klasē, lai arī trasē piedzīvoja kritienu, otrajā vietā Jānis Mironovs (CAMK Latgale), bet trešajā dzīvespriecīgais Artis Egle (Bieriņi), kas uz goda pjedestāla neslēpa prieku skaistā palēcienā.

Starp trīsdesmit sportistiem, pārliecinoši ātrākais Iesācējs bija Mārtiņš Marķitāns (Moto Mafia), kas arī sezonas kopvērtējumā izcīnīja Latvijas Kausu savā klasē. Otrais Māris Gržibovskis, bet trešajā vietā Gundars Cibuļskis.

Individuālās cīņas starp pašiem mazākajiem, jeb MX50 klases uzvarētājs Ričards Aļens-Gaļcins (X99/Slīterāni), otrais Matas Skodžius (LT), bet trešais Patriks Igals (XSkillRacingTeam). MX65 klasē sīva cīņa starp Kirilu Maslovu (XSkillRacingTeam) un Uldi Freibergu (FFF Motoklubs), otrajā braucienā ātrāks bija Uldis un izcīnīja uzvaru, savukārt sezonas kopvērtējumā uzvaras kauss Kirilam. Trešajā vietā Jānis Mārtiņš Reišulis (X99/Slīterāni). MX85 klasē pārliecinoši uzvarēja Edvards Bidzāns (MX Moduls), aiz sevis atstājot Erlandas Mackoni (LT) un Martinu Micheli (EST) – šīs sacensības bija kā lielisks treniņš sacensību režīmā pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmajām Bērnu nācijām jeb Nākotnes Cerību kausu, kur bērni un jaunieši katrs pārstāvēs savu valsti un cīņas būs starp valstu izlasēm.

Starp MX125 klases pilotiem uzvarēja Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs), otrais Ralfs Edgars Ozoliņš (MX Ādaži), bet trešais Nika brālis Kristers Krists Sūna (Kristera Serģa motoklubs). Sacensībās piedalījās arī divas dāmas, no kurām spēcīgāka šajā posmā bija Anna Stecjuka (IK Auseklis), kas atklāja, ka nākamajā sezonā plāno piedalīties vairākos Eiropas un Pasaules sacensību posmos, jo šogad izdevies vien dažos. Otrajā vietā Andrija Skudutyte no Lietuvas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti