MX Ādaži izcīna ceļojošo komandu kausu (+ foto)

 
LaMSF | 30.oktobris 2017 9:24

Tradicionāli, sezonas noslēgumā tiek organizētas komandu sacensības, pēc Nāciju kausa principa. 28.oktobrī Koro Būve komandu kausu, starp PRO komandām, izcīnīja MX Ādaži. Savukārt starp 17 amatieru komandām uzvara Moto Mafia komandai, bet ceļojošo Elkšņu kausu ieguva Kārlis Alberts Reišulis (X99/Slīterāni).

MX85 klases sportisti cīnījās par ceļojošo Elkšņu kausu - kopvērtējumā uzvara Kārlim Albertam Reišulim (X99/Slīterāni), otrajā vietā Aleksis Araids (Rodeo), bet trešā vieta Uldim Freibergam (F.F.F. motoklubs). Visi šie sportisti pārstāvējuši arī Latvijas izlases starptautiskajās sacensībās.

“Trase ļoti laba, tikai pabojāja laika apstākļi, ja būtu tā kā visu nedēļas sākumu, tad būtu bijušas ideālas sacensības. Starp kvalifikāciju un otro braucienu apļa laiki atšķīrās pat 12 sekundes, trase kļuva slapjāka, slidenāka un grūtāka. Skatoties, ka nebija daudz PRO klases pilotu jādomā par balvu fondu un, iespējams, sacensības jāorganizē augusta beigās vai septembrī,” secina Santis Vinzols, sacensību organizators.

Starp PRO komandām līderi: MX Ādaži (Leons Kozlovskis, Rainers Žuks, Ralfs Edgars Ozoliņš), otrie – MX4 Strēlnieki (Rolands Bleidels, Krišjānis Augulis un Raivis Eikmanis), bet trešajā mājinieki, Saldus MK I (Jurģis Žukas, Raimonds Baltgalvis un Ģirts Šampiņš).

Leons Kozlovskis, MX Ādaži vadītājs: “Profesionāli braucēji kā tādi Latvijā paliek arvien mazāk, un vairāk vai mazāk mums vispār ir profesionāli amatieri, prieks par tiem ātrajiem amatieriem, kas šodien nenobijās no šī nosaukuma PRO klase un piedalījās. Lepojos startēt vienā komandā ar diviem perspektīviem jauniešiem, kuri Latvijas līmenī jau sevi ir pierādījuši. Ralfs Edgars Ozoliņš sezonas beigās ir ļoti progresējis un, turpinot strādāt, varētu būt viens no līderiem. Raineram Žukam ir 17 gadi un Ralfam 15 gadi, protams, ka viņiem būtu jābūt ātrākiem un tas nav labs rādītājs, ka es savos 43 gados varu viņiem tikt līdzi vai pa priekšu, bet, protams, arī es neguļu un trenējos joprojām ļoti intensīvi.”

MX Open klasē pirmā vieta Leonam Kozlovskim, otrais Raivis Eikmanis, bet trešais Raimonds Baltgalvis. MX1 klases līderis Rainers Žuks, otrais Rolands Bleidels un Jurģis Žukas trešais. MX2 klasē Ralfs Edgars Ozoliņš pirmais, otrais Sandis Armīns Frienbergs un trešais Krišjānis Augulis.

“Šī sezona ir noslēgusies, tagad atpūtas periods un tad jau gatavosimies 2018. gada sezonai gan individuāli, gan ar MX Ādaži komandas plāniem un mērķiem. Katra komanda ir tieši tik spēcīga, cik tās cilvēki, mums ir spēcīgi sportisti, ar kuru piesaisti jau otro sezonu strādā arī Fīlips Kempelis un palīdz man komandas vadīšanā, lai vairāk laika varu veltīt treniņiem, sportiskajiem sasniegumiem, ” atklāj. L. Kozlovskis.

Amatieru klases piloti bija īpaši aktīvi un sacensību dienā piedalījās 17 komandas, tādējādi pie starta barjeras visu laiku bija jābūt 34 sportistiem.

Tikai ar 3 punktu pārsvaru uzvarēja Moto Mafia komanda (Artūrs Treija, Mārtiņš Marķitāns un Ričards Bille), otrajā vietā Tū Tū Motosports (Gundars Cibuļskis, Renārs Gosts un Māris Gržibovskis), bet trešie MX4 National (Ivo Ozoliņš, Andrejs Safonovs un Arnis Zdanovskis).

Amatieru konkurencē MX Open klasē uzvarēja Artūrs Treija, otrais Māris Gržibovskis, bet trešais Mārtiņš Mauriņš. MX1 klases sīvā konkurencē pārāks bija Gundars Cibuļskis, bet otrajā vietā Mārtiņš Marķitāns, trešais – Mareks Zolmanis. MX2 klasē uzvara lietuvietim – Erlandas Mackonis, otrais Ivo Ozoliņš, bet trešajā vietā Oskars Baltruņķis.

Moto Mafia sportists, Mārtiņš Marķitāns: “Nav būtiski kādi ir laikapstākļi, ja esi sportists, tad attaisnojums nepiedalīties ir tikai veselības problēmas. Kas ir svarīgākais amatierim? Gūt prieku no tā, ko dari, ja sākām kā komanda, kas savam priekam pavizinājās brīvdienās, tad tagad esam izauguši līdz tam, ka ir svarīgs arī rezultāts. Tā kā esmu fiziskās sagatavotības treneris, tad jau pavisam drīz komandas sportisti sāks gatavoties nākamajai sezonai. Salaspilī būs funkcionāla sporta zāle, kur būs īpaša programma un trenažieri motosportistiem - bez darba nebūs rezultātu.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti