Enduro sportisti Ķesterciemā „nošaus divus zaķus”

 

Foto: Publicitātes attēls

Luīze Mīkstā | 3.aprīlis 2018 9:27

Šo sestdien, 7. aprīlī Ķesterciema Bušu karjerā, Tukuma novada, Sēmes pagastā notiks Latvijas kausa pirmais posms Enduro Sprintā un Latvijas čempionāta pirmais posms Enduro.

Šajās sacensībās sportisti patiesi varēs „nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu”, jo Ķesterciemā norisināsies ne tikai Latvijas kausa pirmais posms Enduro Sprintā, bet arī Latvijas čempionāta pirmais posms Enduro. Arī turpmāk sportisti, kuri piedalīsies Enduro Sprinta sacensībās, paralēli varēs iegūt ieskaites punktus Enduro.

Sarunā ar pieredzējušo Enduro sportistu un sacensību organizatoru Arvi Bumbieru (“JVE Moto Team”), viņš stāsta, ka šogad šīs būs pirmās Enduro Sprinta un Enduro sacensības Baltijas valstīs. „Tāpēc sagaidām visu triju Baltijas valstu spēcīgākos Enduro sportistus un prognozējam, ka konkurence būs spēcīga visās klasēs – sākot ar C klasi un beidzot ar E klasēm.” Pagājušajā gadā Ķesterciemā C klasē konkurence bijusi vislielākā – vairāk kā 70 dalībnieku.
Runājot par trasi, sacensību organizators atklāj, ka to, kā vienmēr veido gan no sava kā bijušā sportista skatupunkta, gan arī no Bušu karjera infrastruktūras.

Šogad ir mainīts trases virziens, veiktas izmaiņas abos testos un pārbraucienos.
Trasē pirmais būs smilšu tests, kura garums ir 3,8 kilometri. „Ja pagājušajā gadā šis tests bija salīdzinoši lēns, ar asiem, šauriem līkumiem bez meža posmiem, tad šogad tas būs ātrāks, ar lēzeniem līkumiem, tehniski vienkāršāks, manuprāt, arī fiziski vieglāks. Diezgan būtiski izmainīta trases konfigurācija, iekļaujot meža posmus.”

Otrs – meža testa garums ir 3,6 kilometru, ar nelielām izmaiņām. Segums: meža ceļi, akmeņainākas takas un smiltis. “Pats interesantākais būs meža posms, kas ies pa taciņām,” saka Arvis Bumbiers.

Papildus iepriekšējo gadu pārbraucieniem, šogad būs pārbraucieni pa mitru meža posmu, divām cirsmām un vietām, pa kur vispār vēl neviens nav braucis. Līdz ar to, pārbraucieni būs garāki gan kilometros, gan laika ziņā. Kopējais viena apļa garums aptuveni 30 kilometri.

Sacensību organizators vērš sportistu uzmanību, ka trasē var būt bīstamas vietas. „Kaut arī, sinoptiķi sola salīdzinoši siltu nedēļas nogali, trasē noteikti būs vēl neatkusušas vietas, no kurām sacensību dalībniekiem būs jāuzmanās. Es domāju, ka labākus rezultātus sasniegs ne tikai ātrākie sportisti, bet arī tie, kuri brauks ar prātu – apdomīgi. Jābūt ļoti, ļoti uzmanīgiem.”

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti