Jonasam tikai 15.vieta pasaules čempionāta posma kvalifikācijā 3

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 7.aprīlis 2018 19:34

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Itālijā ierindojās vien 15.vietā šīs sezonas ceturtajā posmā.

Jonasu neveiksme piemeklēja jau pašā startā, kad viņš ievērojami zaudēja pozīcijas un atkrita uz 23.vietu, turklāt pēcāk viņš atkāpās vēl nedaudz, Tiesa, turpinājumā latvietis apliecināja savu meistarību un vairākus motobraucējus apdzina, noslēgumā ierindojoties 15.vietā.

Tikmēr par MX2 klases kvalifikācijas uzvarētāju kļuva Jonasa komandas biedrs Horhe Prado, kurš par nepilnām sešām sekundēm apsteidza Dānijas braucēju Tomasu Kjēru Olsenu, bet trešais bija amerikānis Tomass Kovingtons.

Jonass uzvarētājam noslēgumā zaudēja teju vienu minūti.

MX2 klases abi sacensību braucieni notiks svētdien.

Latviešu sportists šosezon uzvarējis visos sešos trīs posmu ietvaros notikušajos braucienos, esot stabilā pirmajā vietā čempionāta kopvērtējumā. Viņam ir maksimāli iespējamie 150 punkti, bet otrajā vietā ar 120 punktiem ir Olsens, kamēr 105 punktus guvis Prado.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē sestdien kvalifikācijā uzvaru guva nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš aiz sevis atstāja itāli Antonio Kairoli un Beļģijas motokrosistu Klemānu Desaiju.

Kopvērtējumā MXGP klasē pēc trim posmiem Kairoli un Herlingss ir iekrājuši pa 141 punktam, kamēr Desaijam ir 103 punkti.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempionu kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi, septītajam no tiem maija vidū notiekot Ķeguma trasē "Zelta zirgs".

 
Visi komentāri
 
nekas 7.aprīlis 2018 20:31
0 16 Atbildēt

jo interesantāk

Dormis 8.aprīlis 2018 9:14
6 3 Atbildēt

Viss-pietiek braukt. Jābeidz motosportista karjera un jājiet tirgot belašķi.

atbalsts 8.aprīlis 2018 13:02
1 0 Atbildēt

Dažreiz pat vismazākā kļūdiņa liek sevi manīt.Nekļūdās tikai tas kurš neko nedara.Veiksmi turpmāk!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti