Šo svētdien Enduro Sprints Ķesterciemā

 

Foto: Publicitātes attēls

Luīze Mīkstā | 18.aprīlis 2018 11:06

22. aprīlī Ķesterciema Bušu karjerā, Tukuma novada, Sēmes pagastā notiks Latvijas kausa pirmais posms Enduro Sprintā un Latvijas čempionāta pirmais posms Enduro.

Šajās sacensībās sportisti „nošaus divus zaķus ar vienu šāvienu”, jo Ķesterciemā norisināsies ne tikai Latvijas kausa pirmais posms Enduro Sprintā, bet arī Latvijas čempionāta pirmais posms Enduro. Arī turpmāk sportisti, kuri piedalīsies Enduro Sprinta sacensībās, paralēli varēs iegūt ieskaites punktus Enduro.

Sarunā ar pieredzējušo Enduro sportistu un sacensību organizatoru Arvi Bumbieru (“JVE Moto Team”), viņš stāsta, ka šogad šīs būs pirmās Enduro Sprinta un Enduro sacensības Baltijas valstīs. „Tāpēc sagaidām visu triju Baltijas valstu spēcīgākos Enduro sportistus un prognozējam, ka konkurence būs spēcīga visās klasēs – sākot ar C klasi un beidzot ar E klasēm.” Pagājušajā gadā Ķesterciemā C klasē konkurence bijusi vislielākā – vairāk kā 70 dalībnieku.
Runājot par trasi, sacensību organizators atklāj, ka to, kā vienmēr veido gan no sava kā bijušā sportista skatupunkta, gan arī no Bušu karjera infrastruktūras.

Šogad ir mainīts trases virziens, veiktas izmaiņas abos testos un pārbraucienos.

Sportisti, kuri aizvadītajā sestdienā piedalījās Cross Country posmā, trasi jau daļēji iepazinuši, jo, kā informē sacensību organizators: “Cross Country aplis ir sadalīts divās vienādās daļās, veidojot Enduro Sprinta testus.”
Trasē pirmais būs smilšu tests, kura garums ir 3,8 kilometri. „Ja pagājušajā gadā šis tests bija salīdzinoši lēns, ar asiem, šauriem līkumiem bez meža posmiem, tad šogad tas būs ātrāks, ar lēzeniem līkumiem, tehniski vienkāršāks, manuprāt, arī fiziski vieglāks. Diezgan būtiski izmainīta trases konfigurācija, iekļaujot meža posmus.”

Otrs – meža testa garums ir 3,6 kilometru, ar nelielām izmaiņām. Segums: meža ceļi, akmeņainākas takas un smiltis. “Pats interesantākais būs meža posms, kas ies pa taciņām,” saka Arvis Bumbiers.

Papildus iepriekšējo gadu pārbraucieniem, šogad būs pārbraucieni pa mitru meža posmu, divām cirsmām un vietām, pa kur vispār vēl neviens nav braucis. Līdz ar to, pārbraucieni būs garāki gan kilometros, gan laika ziņā. Kopējais viena apļa garums aptuveni 30 kilometri.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti