Atskats uz motokrosistu cīņām Ķegumā; otrā diena (+ FOTO) 1

 

Foto: Jānis Pastars

Mārtiņš Jankovskis | 14.maijs 2018 6:49

Svētdien “Zelta Zirga” mototrasē Ķegumā tika aizvadīta otrā “MXGP of Latvia” diena. Tāpat kā sestdien, laikapstākļi lutināja skatītājus, taču ne sportistus, jo viņiem bija jābrauc pamatīgā karstumā.

Diena iesākās ar EMX 125 klases otro braucienu, kurā uzvaru izcīnīja Rene Hofers, kurš pirmajā dienā ieņēma trešo vietu. Otrais palika Petrs Polaks. Vienīgais latviešu pārstāvis Ralfs-Edgars Ozoliņš finišēja 35.vietā.

Par “MXGP of Latvia” posma uzvarētāju kļuva Hofers (45), aiz sevis atstājot Polaku (40) un Tiboltu Benistē (39). Ralfs-Edgars Ozoliņš divu braucienu summā ieņēma 24.vietu.

EMX250 klasē otrajā braucienā no starta vadībā izvirzījās Mikels Hārups, kurš arī nosargāja savu pārsvaru un izcīnīja uzvaru. Otrais, zaudējot desmit sekundes, finišēja Mels Pokoks. Neveiksmīgs otrais brauciens padevās igaunim Karelam Kutsaram, kurš pirmajā braucienā bija otrais. Igauņu braucējs jau pašā sākumā izbrauca ārpus trases, beigās finišējot 14.vietā. Kārlis Sabulis otrajā braucienā finišēja 16.vietā, Arnolds Sniķeris palika 27., bet Kristers Drevinskis finišēja 33.pozīcijā.

Par posma uzvarētāju divu braucienu summā kļuva Matīss Boisrams (41), aiz sevis atstājot Hārupu (39) un Pokoku (38). Sabulim ar 16 punktiem 13.vieta. Sniķeris “MXGP of Latvia” posmā finišēja 30.vietā, bet Drevinskis palika 35.

MX2 klasē Latviju pārstāvēja tikai KTM rūpnīcas komandas braucējs Pauls Jonass, kuram sestdienas kvalifikācijā pēc kritiena bija 12.vietā. Starts Paulam 1.braucienā padevās lielisks, kas uz brīdi ļāva izvirzīties vadībā, taču drīz viņu apdzina Tomas Kjers Olsens, kurš kvalifikācijā bija septītais. Pauls cieši sekoja Olsenam, taču noķert dāni neizdevās. Finišā savu pirmo uzvaru šajā sezonā kādā no braucieniem izcīnīja Olsens, kuram 11 sekundes zaudēja Jonass, bet trešo vietu izcīnīja Tomass Kovingtons. Neveiksmīgs brauciens padevās kvalifikācijas uzvarētājam Horhem Prado, kurš startā krita un pēc pirmā apļa bija pēdējā vietā. Finišā Jonasa komandas biedram desmitā vieta.

Otrajā braucienā Paulam neizdevās starts, un pēc starta mūsu braucējs bija vien 13.pozīcijā. Taču turpinājumā Jonass apdzina vairākus konkurentus un beigās aizcīnījās līdz piektajai vietai. Uzvaru otrajā braucienā svinēja Prado, otrais palika Olsens, bet trešais – Jago Gērts, kurš pagājušajā gadā startēja EMX250 klasē.

Par “MXGP of Latvia” posma uzvarētāju divu braucienu summā kļuva Olsens, otrais palika Gērts, bet trešo vietu izcīnīja Jonass. Jāatzīmē, ka Olsens pagājušajā gadā arī šajā trasē izcīnīja uzvaru. Pēc šī posma Pauls kopvērtējumā joprojām ir līderis, par 22 punktiem apsteidzot Prado.

Prestižajā MXGP klasē pirmajā braucienā no starta vadībā izvirzījās Antonio Kairolī, bet tikai devītais bija kvalifikācijas uzvarētājs Džefrijs Herlings. Līdz astotajam aplim vadībā turējās Kairolī, taču tad viņu noķēra un apdzina Herlings, kurš, tāpat kā sestdien, burtiski lidoja pa trasi un bija neķerams. Finišā uzvaru izcīnīja Herlings, kuram trīs sekundes zaudēja Kairolī, kuram šīs bija 222.sacīkstes karjerā. Trešo vietu, zaudējot pusminūti, izcīnīja Romēns Febrs. Desmito vietu izcīnīja lietuvietis Arminas Jasikonis, bet 20.vietā finišēja igaunis Tanels Leoks. Matīss Karro pēc pirmā apļa bija 21.vietā, taču finišu mūsu sportists sasniedza 26.pozīcijā.

Otrajā braucienā pēc starta līderis bija Kairolī, bet piektajā vietā turējās Herlings, kurš ceturtajā aplī jau bija otrais. Vienu brīdi Kairolī pārsvars pār komandas biedru sasniedza desmit sekundes, taču tad Herlings atkal sāka lidot pa Ķeguma trasi, beigās noķerot un apdzenot Kairolī. Finišā Herlings par sešām sekundēm apdzina Kairolī, bet 56 sekundes zaudēja Gutjērs Paulins, kuram trešā vieta. 15.vietā finišēja Leoks, bet 16.pozīcijā ierindojās Jasikonis. 23.vietā finišēja Matīss Karro.

Par “MXGP of Latvia” posma uzvarētāju divu braucienu summā kļuva Herlings, otrais Kairolī, bet trešais – Paulins. Matīsam Karro divu braucienu summā 25.vieta. Sezonas kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem vadībā atrodas Herlings, kuram 29 punktus zaudē Kairolī.

Foto: Jānis Pastars

 
Visi komentāri
 
Dzintars 14.maijs 2018 20:17
0 0 Atbildēt

Bildes nav no 2018.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti