Enduro Ķesterciemā aicināti piedalīties arī visi motosporta entuziasti 1

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 8.aprīlis 2019 8:40

13. aprīlī, Ķesterciema Bušu karjerā, Tukuma novada Sēmes pagastā notiks ilgi gaidītā enduro sezonas atklāšana.

Šajā posmā dalībnieki cīnīsies par Latvijas čempionāta pirmā posma enduro un Latvijas kausa pirmā posma enduro sprintā godalgotajām vietām. Sacensību organizators aicina izmēģināt spēkus arī visiem tiem motosporta entuziastiem, kuri ne reizi nav piedalījušies un guvuši pieredzi īstās enduro sacensībās.

Baltijas enduro sezonas atklāšana otro gadu pēc kārtas norisināsies Ķesterciema Bušu karjerā. Arī šogad sacensību dalībnieki “nošaus divus zaķus ar vienu šāvienu”, jo paralēli Latvijas kausa pirmajam posmam enduro sprintā, sportisti iegūs ieskaites punktus Latvijas čempionāta pirmajam posmam enduro.

Sarunā ar pieredzējušo enduro sportistu un sacensību organizatoru Arvi Bumbieru (“JVE Moto Team”), viņš pastāstīja, ka arī šogad gan testi, gan pārbraucieni būs identiski kā pagājušajā gadā, bet ar nelielām izmaiņām vienā no pārbraucieniem – tas būs aptuveni 1 km garāks ar “interesantu” meža posmu.

Pagājušajā gadā tika izmainīta krosa testa konfigurācija, tā sportistiem patika, tāpēc nolemts tajā neko nemainīt. Arvis uzskata, ka pēc veiktajām izmaiņām, šis tests ir kļuvis dinamiskāks, ātrāks un arī fiziski vieglāks. Šajā testā pārsvarā ir mīksts smilšu segums. Otrs tests, kā jau ierasts, ir mazais karjers un dažādi meža posmi, kuri ir gan ātri pa meža ceļiem, gan lēni pa šaurām meža taciņām.

Sacensību organizators atklāj, ka pēc ziemas un lielajiem vējiem Tukuma pusē, mežos ir daudz krituši koki. Trasē, kādā no pārbraucieniem vai ātruma testiem iespējams, būs arī šāds populārs enduro elements. “Ja arī testā, meža posmā, kaut kur būs kritis kāds koks, tad speciāli to nost nevāksim. Sportistiem būs jātiek tam pāri pašu spēkiem. Tas tomēr ir enduro elements. Ja tas būs pārbraucienā, tad noteikti būs iespēja šo kritušo koku apbraukt,” saka organizators.

Sacensību organizatoram Arvim Bumbieram, sarunās ar citiem enduro, enduro sprinta un Cross Country organizatoriem radās lieliska ideja, kā piesaistīt un popularizēt enduro sportu Latvijā. Ir daudz braucēju, kuriem ir motocikli un interese par motosportu, bet ne reizi nav mēģināts piedalīties sacensībās. Citi vizinās pa mežu prieka pēc, citi nav gatavi, vai arī trūkst drosmes un motivācija tāda veida sacensībām. “Šogad pirmo reizi Ķesterciemā būs iespēja šiem entuziastiem piedalīties īstās enduro sacensībās. Būs radīti attiecīgie apstākļi – speciāli izveidota klase absolūtajiem iesācējiem, braucējiem, kuri vēl ne reizi nav piedalījušies motosporta sacensībās, – tas ir šīs klases noteikums,” stāsta Arvis Bumbiers. “Šiem dalībniekiem būs līdzvērtīga konkurence, atviegloti noteiktumi, īsāka distance, kā arī zemāka dalības maksa.” Tas ir tāpēc, lai arī iesācējiem, bez iepriekšējās sacensību pieredzes, būtu vieglāk saprast enduro būtību un noteikumus. Sacensību organizators iedrošina, – “tā būs iespēja potenciālajiem sportistiem izmēģināt, kā tas ir piedalīties īstās enduro sacensībās, izbaudīt to pašiem uz savas ādas. Nav šaubu, ka enduro iepatiksies un būs “āķis lūpā”, lai startētu arī nākamajos posmos.”

Nedēļu pēc enduro sezonas atklāšanas, 20. aprīlī turpat Ķesterciema Bušu karjerā tiks aizvadīts Latvijas kausa otrais posms Cross Country. Labā ziņa ir tā, ka tie sportisti, kuri būs piedalījušies enduro sezonas atklāšanā, būs jau praktiski iepazinuši arī Cross Country trasi, jo tā tiks izveidota no abiem enduro/enduro sprinta testiem. “Lielākoties arī sakritīs abu enduro testu virziens ar Cross Country trases virzienu,” saka sacensību organizators, kurš iesaka piedalīties enduro sezonas atklāšanā arī tiem sportistiem, kuri plānojuši šosezon startēt tikai Cross Country posmos.“ Tā būs lieliska iespēja iepazīt trasi un labs treniņš, lai nedēļu pēc enduro sacensībām startētu Cross Country otrajā posmā. Sacensības ir labākais treniņš,” teic Arvis Bumbiers.

Uz enduro sezonas atklāšanu aicināti arī motokrosa braucēji. “Arī par viņiem ir padomāts, jo ir izveidota speciāla Open LV klase, kurā varēs startēt ar krosa motocikliem enduro sprinta ieskaitē. Klases šajās sacensībās būs daudz un dažādas, ikviens sportists var piemeklēt tās savām spējām un motocikla specifikai,” stāsta sacensību organizators.

Visi sportisti un līdzjutēji laipni aicināti Ķesterciemā!

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
KH 9.aprīlis 2019 11:27
1 0 Atbildēt

Būtu jauki aizliegt enduro mežā kā sugu. Izpostīta zemsedze, sajātas mazās taciņas + ugunsgrēku risks, jo mežos viss ir nenormāli izkaltis

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti