Jonass sola, ka sezonas vidū būs pilnībā gatavs braukt ar MXGP motociklu pilnā ātrumā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 10.aprīlis 2019 10:27

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass pēc aizvadītā ceturtā posma prestižākajā MXGP klasē apgalvo, ka ar katru braucienu uz lielā motocikla jūtas arvien labāk un, veicot tehniskus uzlabojumus, ap sezonas vidu plāno būt pilnībā gatavs braukt uz 100%.

Jau ziņojām, ka ceturtajā posmā Trentīno, Itālijā, Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas pirmajā braucienā bija 11.vietā, bet otrajā sākumā piedzīvoja kritienu, finišēdams 19.pozīcijā, kas summā deva 12 punktus un 15.vietā. Savukārt kvalifikācijas braucienā Jonass finišēja augstajā septītajā vietā.

Sarunā ar aģentūru LETA motosportists par savu veikumu kārtējā posmā izteicās pozitīvi un iegūto pieredzi raksturo kā vērtīgu mācību vielu.

"Sajūtas pēc ceturtā sezonas posma ir gan pozitīvas, gan negatīvas. Sestdien izdevās patiesi labs kvalifikācijas brauciens, kas arī uzskatāms par vienu no maniem labākajiem braucieniem šajā sezonā. Arī pirmo braucienu vērtēju kā izdevušos, pats jutos ļoti labi," komentēja Jonass.

"Diemžēl otrajā braucienā sanāca piedzīvot kritienu kopā ar citiem sportistiem, kā rezultātā motocikls tika nedaudz bojāts, pats arī guvu sasitumus. Tomēr, neskatoties uz neveiksmi, sacensības vērtēju kā pozitīvas, jo atkal tika iegūta laba pieredze, no kā vienmēr var mācīties," teica Jonass, kurš piebilda, ka līdz nākamajam posmam ir pietiekami daudz laika, lai atgūtos, sakopotu domas un analizētu savas kļūdas.

Nākamais pasaules čempionāta etaps notiks tikai 12.maijā Itālijā.

Savu fizisko pašsajūtu motosportists vērtē kā labu: "Jūtos labi, taču joprojām vēl ir daudz jāstrādā, jo nevarētu teikt, ka uz 100% jūtos fiziski gatavs. Arī par ceļgala traumu vairs nesūdzos, sāpes vairs neizjūtu, un treniņu procesi norit bez starpgadījumiem vai nepatīkamām sajūtām."

Pēc pasaules čempionāta otrā posma Lielbritānijā, kurā Jonass kopvērtējumā ierindojās 11.vietā, tika nolemts motociklam veikt tehniskas izmaiņas. "Jā, izmaiņas patiešām tika veiktas - tās attiecas tieši uz motocikla regulējumu. Uzlabojumus vērtēju kā pozitīvus, uz motocikla jutos daudz labāk. Plānojam turpināt veikt izmaiņas, kas palīdzētu man justies vēl labāk uz lielā motocikla," skaidroja Jonass.

Pāriešana no MX2 klases nesusi lielas izmaiņas attiecībā uz motociklu, taču Jonass ir apņēmības pilns un apgalvo, ka treniņi un pieredze palīdzēs ātrāk aprast ar jauno motociklu. "Traumas dēļ pirms sezonas neizdevās uz motocikla aizvadīt tik daudz laika, cik gribētos, taču ar katru treniņu jūtos arvien labāk un labāk. Es domāju, ka sezonas vidū būšu pilnībā gatavs braukt ar lielo motociklu pilnā ātrumā."

Arī uz nākamajiem posmiem Jonass ar komandu plāno veikt uzlabojumus un izmaiņas sagatavošanās darbā.

"Veiksim nelielas izmaiņas treniņu programmā. Daudz strādāsim pie braucienu intensitātes, lai veiksmīgāk sacensībās varētu cīnīties ar priekšā braucošajiem. Tiks strādāts arī pie starta laikiem, lai jau pašā brauciena sākumā būtu iespēja ierindoties priekšgalā, kas atvieglotu cīņu par augstām vietām kopumā," stāstīja motobraucējs.

Pauls Jonass MXGP klasē debitēja ar desmito vietu, bet nākamajos divos posmos bija pozīciju zemāk, kamēr aizvadītajā nedēļas nogalē palika piecpadsmitais.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. 2017.gadā Jonass kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā. Nākamais sacensību posms norisināsies Honkongā 21. aprīlī.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti