Edgars Siliņš uzvar Cross Country posmā Ķesterciemā

 

Foto: Publicitātes attēls

Luīze Vīksna | 24.aprīlis 2019 10:29

20. aprīlī, Ķesterciema Bušu karjerā, Tukuma novada Sēmes pagastā norisinājās Latvijas kausa otrais posms Cross Country.

Sacensībās bija ieradušies 115 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Solo klasēs par uzvarām cīnījās 96 braucēji, bet kvadriciklu klasēs – 19 sportisti. Laikapstākļi bija piemēroti sacensībām – spīdēja saule, laiks bija silts, un sportistu acīs mirdzēja prieks un gandarījums pēc sacensībām. Daudzi sportisti organizatoram Arvim Bumbieram izteica atzinīgus vārdus par ļoti labi organizētām sacensībām.

Šoreiz aizraujošā un sīvā cīņā par absolūtā vērtējuma uzvarētāju kļuva E1 klases sportists Edgars Siliņš (“Motosports RT”), aiz sevis atstājot E2 klases uzvarētāju Leonu Kozlovsku (“Motosports RT”) un igauņu braucēju Tanel Rauk, kurš E2 klasē ieguva otro vietu.

Sarunā ar pieredzējušo motokrosa meistaru Leonu Kozlovski (“Motosports RT”), kuram pēc ilgāku gadu pārtraukuma šī ir otrā Cross Country sezona, viņš atzina, ka tomēr varēja uzvarēt. “Edgars Siliņš ir ātrs šajā motosporta disciplīnā, kur trasē ir iekļauti meža posmi. Varbūt “Motoparks Laumas” trasē viņš kādu laiku mani nevarētu noķert, es tā domāju, bet šādā trasē viņš ir ātrs. Man bija prieks, ka varēju braukt viņam pa priekšu,” stāsta pieredzējušais sportists, kurš bija minūti ātrāks par Edgaru. “Mehāniķis teica, ka viss ir kārtībā, nav jāsteidzas, bet tad, kad Edgars pabrauca garām pit-stopam, un es vēl tur biju, sapratu, ka viegli nebūs. Pēc idejas boksos būtu jāuzkavējas maksimums 35 sekundes, bet es šoreiz tur pavadīju 57 sekundes. Tās 25 sekundes man tur palika, kuras “iegriezu” pats sev un rezultātam, lai kopvērtējumā varētu uzvarēt,” secina sportists.

Startā Leons Kozlovskis aizbrauca pirmais. “Beidzot Cross Country starts man izdodas. Ja pagājušajā sezonā startos aizbraucu kā pēdējais, tad šogad abos posmos izdevās izrauties vadībā. Trasi zināju labāk, kā pagājušajā gadā. Pa mežu arī braucu labi. Es salīdzinu savu braukšanu ar pagājušo sezonu, jo pērn nevarēju pierast pie meža posma. Šogad jau sāku pierast pie Cross Country specifikas, pie meža, pie visa. Bija labi. Man ir gandarījums, ja man pašam patīk, tad ir okey. Man patīk, ka šīs ir sacensības, kuras nav paredzamas. Viss bija labi, trase bija nolīdzināta, laiks bija lielisks. Putekļi bija, bet tos nesanāca izjust, jo startā aizbraucu pirmais. Katrā ziņā “forši”,” ar paveikto ir apmierināts motokrosa lielmeistars Leons Kozlovskis.

Juniori 14+ klases pirmās vietas ieguvējs Miks Rasmanis (“CEC I.S. Racing”) pastāstīja, ka sestdien Cross Country sacensībās starts nebija labākais, tomēr izdevās finišu sasniegt augstā pozīcijā. “Trase bija putekļaina, lai apdzītu priekšā braucošos, bija grūti saredzēt trasē  akmeņus, saknes, u. c. šķēršļus. Visu sacensības daļu cīnījos ar Markusu Danielu Jauntirānu, priekšpēdējā aplī sīvā cīņā izdevās apdzīt, un es izcīnīju pirmo vietu klasē. Stundas laikā es biju aizcīnījies līdz pat ceturtajai vietai kopvērtējumā.” Par aizvadītajām sacensībām priecīgs ir Miks Rasmanis.

ATV no 750 klasē trešās vietas ieguvējs Jānis Suhanovs pastāstīja, ka Ķesterciemā veicies labi. Pirmajā posmā “Motoparkā Lauma” Jānim nesanāca piedalīties, jo pats nebija gatavs un arī tehnika nebija sagatavota startam. “Ķesterciemā viss bija kārtībā. Sacensību rīts iesākās labi, bet, aizbraucot uz tehnisko kontrolparku, sanāca ķibele – norāvu slāpētāju un pēc tam to atliekot savā vietā, vairs nevarēju iedarbināt kvadriciklu. Paldies Robertam Mīkstajam, kas palīdzēja novērst šo ķibeli. Diemžēl šīs ķibeles dēļ nevarēju doties iesildīšanās aplī,” stāsta sportists. Startā Jānis aizbrauca kā pirmais. “Aiz otrā līkuma nedaudz samisējās, jo nebiju izbraucis iesildīšanās apli – iebraucu bedrē un zaudēju līdera pozīciju. Pārējie braucēji mani apsteidza. Noslāpa “kvadra”, iedarbināju un aizbraucu līdz ceturtajai pozīcijai. Turējos saviem konkurentiem – igauņu sportistiem Taivo Kaarna un Lennart Kiivit “astē”. Vēl vienam igauņu sportistam nolūza rats un viņš izstājās. Tā līdz finišam noturējos kā trešais,” ar iegūto rezultātu sportists ir apmierināts, kurš atzīst, ka ziemas laikā sezonai nesanāca pilnvērtīgi sagatavoties. “Trase bija laba. Man ļoti patīk smilšu seguma trases. Meža posmā pāris vietās bija akmeņi, bet kopumā bija labi,” tā Jānis Suhanovs.

Sacensību organizators Arvis Bumbiers ar sacensībām Ķesterciemā ir apmierināts, jo tās, viņaprāt, noritēja ļoti labi un diena bija izdevusies. “Laikapstākļi bija piemēroti sacensībām. Incidenti un nopietnu traumu nebija. Pēc sacensībām no sportistiem saņēmu daudz atzinīgu vārdu un “paldies” par labo trasi. Arī vēl nākamajā dienā pēc sacensībām man zvanīja lietuviešu un igauņu sportisti, lai pateiktos par labi organizētajām sacensībām un ka arī nākamgad gribētu, lai organizēju sacensības,” stāsta Arvis, kurš pats sacensības aizrautīgi vēroja no malas un juta līdzi sportistiem, kurus pievīla tehnika. “Trase tehnikai bija diezgan smaga. Jutu līdzi arī tiem sportistiem, kuri cīnījās trasē. Cīņas bija ļoti aizraujošas,” stāsta organizators. Visinteresantākā cīņa bijusi solo klašu sacensību līderiem Edgaram Siliņam ar Leonu Kozlovski. “Tur tiešām bija, ko redzēt. Līderpozīcija bija mainīga – dažus apļus viens priekšā, dažus otrs. Siliņam bija problēmas ar roku. Tas bija tāds īsts Cross Country, kurā bija atkarīgas ne tikai spēka un meistarības, un pieredzes, bet arī pit-stopa stratēģijas. Bija dažādi blakus faktori, kas cīņu ietekmēja,” tā par aizvadītajām sacensībām Ķesterciemā Arvis Bumbiers. “Paldies visiem sportistiem un līdzjutējiem, kuri ieradās!”

Latvijas kausa otrā posma Cross Country rezultāti

E1 klasē:

1. Edgars Siliņš

2. Gints Bērziņš

3. Allar Keerme

 

E2 klasē:

1. Leons Kozlovskis

2. Tanel Rauk

3. Timmo Mots

E3 klasē:

1. Lauris Ermanis

2. Mārtiņš Vinters

3. Argo Keerme

Enduro klasē:

1. Riho Keerme

2. Jurģis Žukas

3. Ragnar Valdstein

H30+ (Hobby) klasē:

1. Jānis Lubāns

2. Atis Gromovs

3. Andris Ušakovs

Iesācēji (C) klasē:

1.      Ilgvars Martemjanovs

2.      Roberts Jānis Rubens

3.      Jānis Bērziņš

Juniors 14+ klasē:

1.      Miks Rasmanis

2.      Markuss Daniels Jauntirāns

3.      Emīls Kukojs

85 cm3 klasē:

1.      Matīss Jansons

Seniors 40+ klasē:

1. Inguss Bērziņš

2. Jānis Rasmanis

3. Jurijs Žižkuns

Veterāni 50+ klasē:

1. Ivars Miķelsons

2. Danielius Žoštautas

3. Andris Kalniņš

A18+ (Amatieri) klasē:

1. Valdis Šakins

2. Rolands Neimanis

3. Antanas Pučinskas

Absolūtā iesācēju klasē:

1. Kristaps Ūdris

2. Edvards Šnēfelds

3. Kaspars Blūms

ATV līdz 750 klasē:

1. Aigars Lazdiņš

2. Guntis Lazdiņš

3. Guntars Melbārdis

ATV no 750 klasē:

1. Taivo Kaarna

2. Lennart Kiivit

3. Jānis Suhanovs

Quad open klasē:

1. Dāvis Ciršs

2. Jānis Arbidāns

3. Andris Ciršs

 

Latvijas kausa klubu komandu vērtējumā ar iegūtiem 60 punktiem pirmo vietu izcīnīja “Motosports RT” – Edgars Siliņš, Leons Kozlovskis, Lauris Ermanis un Markuss Daniels Jauntirāns. Otrajā vietā igauņu sportistu pārstāvētā komanda “Johvi MK” – Tanel Rauk, Allar Keerme, Argo Kerrme un Riho Keerme. Trešajā vietā ar 50 iegūtiem punktiem “CEC I.S. Racing” – Miks Rasmanis, Jānis Rasmanis, Alvis Lecis un Jānis Bērziņš.

Kopā bija pieteikušās sešas komandas. 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti