Latvijā noticis pirmais elektrisko drifta triciklu kauss Pasaulē (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 11.februāris 2020 13:20

Ar fantastiskam sacensībām svētdien, 9.februāri, ‘’Drifta Hallē’’, Rīgā, norisinājās pirmais oficiālais ‘’Latvijas Automobiļu federācijas’’ elektrisko drifta triciklu kauss.

Tajā startēja 52 dalībnieki 3 klasēs, gan sievietes, gan vīrieši, gan arī bērni un juniori.  Šīs noteikti bija vienīgās sacensībās, kur kopā satikās tik daudz un dažādi braucēji – sākot no drifta skatītājiem, kuri ir skatījušies sacensības tribīnēs, līdz mehāniķiem, šosejas disciplīnas braucējiem, moto disciplīnas braucējiem, kartingistiem, florbolistiem, futbolistiem, bokseriem, medijiem un filmētājiem. Tieši tik raibs bija dalībnieku saraksts pirmajā posmā.  Un dalība neprasīja iepriekšēju pieredzi vai mehāniski sagatavotu auto - vienīgais, kas katram dalībniekam bija nepieciešams, lai piedalītos šajās sacensībās, bija ierasties un reģistrēties, ietverot to, ka katra dalībnieka dalības maksā bija iekļauta arī elektriskā drifta tricikla noma, kas tika lietots, lai aizvadītu sacensības.

Sacensību rīts iesākās ar “KIDS” jeb bērnu klasi, kurā dalību ņēma 7 bērni. Noteikti jāpiemin, ka šai klasei nākotnē ir liels potenciāls un tā visnotaļ neprasa vecākiem nekādas papildus izmaksas, izņemot tricikla nomu, plus ir tas, ka nav nedz jābūvē tehnika, nedz tā jāpērk - viss ir pieejams uz vietas. “KIDS” klasē uz starta izgāja pieci puiši un divas meitenes, bija arī bērni, kuri ar drifta traiku brauca pirmo reizi, pierādot tikai to, ka šī disciplīna ir piemērota ik vienam interesentam un nav vajadzīgas nekādas speciālas iemaņas – ir tikai jābrauc! Katrs no bērniem aizvadīja 12 minūšu garu treniņu, kuram sekoja dalībnieku sapulce, tad viens iesildošais brauciens un divi kvalifikācijas braucieni. Pēc kvalifikācijas braucieniem dalībnieki tika sarindoti tandēmu eglē ‘’TOP8’’ un aizvadīja savus tandēmu braucienus, izbaudot visu to, ko sniedz lielās drifta sacensības katram braucējam, kā arī dodot šo iespēju arī saviem vecākiem izjust sacensību garu atbalstot savus bērnus.

Nākamie sacensības aizvadīja “Junioru” klase -  12 dalībnieku reģistrācija un gatavi tandēmu fināli ‘’TOP16’’. ‘’Junioru’’ klases trases konfigurācija bija mazliet garāka un sarežģītāka, bet braucējiem, kuri piedalījās pirmo reizi, tas neradīja problēmas. Katram dalībniekam, kuram bija jautājumi tika palīdzēts, pamācīts, ko sniedza gan trases darbinieki, gan tiesneši. ‘’Junioru’’ klasē tandēmi jau no ‘’Top16’’ cīņām bija ļoti aizraujoši un sīvi, bet sasniedzot finālus tie cīņas bija tik intensīvas, ka uzvarētājus neizdevās noskaidrot ar vienu tandēmu sesiju, bet tikai  ar atkārtotiem braucieniem.

Noslēdzošie uz starta stājās “PRO”,jeb pieaugušo klase vecuma kategorijā 16+, kur startam reģistrējās 33 dalībnieki. Īpašs prieks bija uz starta ieraudzīt tik ļoti dažādu dalībnieku sarakstu, kas pierādīja rīkotāju galveno mērķi -  šīs sacensības ir domātas visiem interesentiem un iepriekšējas prasmes nav vajadzīgas, visu var iemācīties uz vietas! Starp dalībniekiem redzējām gan Latvijas drifta čempionu - Ēriku Ulasu, gan Latvijas auto šosejas braucēju un kartingistu - Valteri Zviedri, gan motobraucēju un auto šosejas braucēju - Gariju Rožkalnu, kā arī vairākus Latvijas drifta kausa ‘’STREET’’ klases braucējus, trases tiesnešus, darbiniekus, medijus, un, protams, drifta fanus un  skatītājus. Bijja fantastiski vērot pilnīgi dažādus dalībniekus vienkopus trasē, un to cīņas sparu un emocijas, kā arī uzvaras garšu, kas mijās ar draudzības un kopā būšanu. To visu deva šīs sacensības, kas ir lielisks projekts, lai katrs no dalībniekiem atrastu laiku mazliet iziet no ierastā dienas ritma un izbaudītu patiesu sacensību garšu.

Speciāli sacensībām ‘’Drifta hallē’’ organizatori sadarbojoties ar drifta tiesnešiem izveidoja īpaši izstrādātas drifta trases  konfigurācijas, maksimāli pietuvinot konfigurācijas reālām drifta sacensībām trasē -  gan zīmējot “kastes” , gan izliekot pilonus. ‘’Wolftrike’’ drifta triciklu sacensībās jebkurš dalībnieks jau pirmajā reizē, iesēžoties krēslā,  saprata, ka drifts nav tikai šovs, bet gan īstas sacensības ar noteikumiem, kas nemaz nav tik viegli, kā izskatās no malas. Kā jebkurā citā autosportā, lai uzvarētu ir jābūt ne tikai labākajam, bet arī jāvēro savi pretinieki un jāpārdomā katrs brauciens. Jāpiemin, ka sacensībās visi braucēji piedalās ar Liepājā ražotajiem ‘’Wolftrike’’ elektriskajiem drifta tricikliem, kas ir aprīkoti ar elektrodzinēju, kas spēj attīstīt līdz pat 1000 W maksimālo jaudu un sasniegt pat 50 km/h lielu ātrumu. Īpaši izstrādātā ritošā daļa ļauj kontrolēt vadāmību arī sānslīdes režīmā.

Nākamās sacensības ‘’Drifta hallē’’ jeb 2.posms notiks jau 8.martā un reģistrācija sacensībām ir pieejama jau tagad. Kopā ir paredzēti 3.posmi, bet sezonas kopvērtējuma uzvarētāju apbalvošana notiks ‘’Baltijas Drifta’’ sezonas atklāšanā 25.aprīlī, Biķernieku trasē.

Uzvarētāji ‘’LAF Drifta triciklu’’ kausa 1.posmā:

‘’KIDS’’ klase:

1.vieta Ralfs Grāvītis

2.vieta Dominiks Bertāns

3.vieta Aleksa Berķe

‘’Junioru’’klase:

1.vieta Harijs Labarēvičs

2.vieta Emīls Stepāns

3.vieta Adrians Kiršblūms

‘’Pro’ klase:

1.vieta Kerijs Staškevičs

2.vieta Stevens Muižnieks

3.vieta Imants Bitmets

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti