Ar pārliecinošu uzvaru Ņikita Lijcs sāk savu 2019.gada sezonu! (+ VIDEO)

 
Kristīne Urbacāne | 27.maijs 2019 10:11

Latvijas un arī Baltijas ūdens motorsportu piloti 25.maijā pulcējās vienkopus uz šīs sezonas pirmajām sacensībām vējainajā Liepājā! Liepāja kā allaž pilotus aicināja ar lielām vēja brāzmām un Liepājas Tirdzniecības kanāls, kur notika sacensības šoreiz radīja īpasi bīstamus viļņus, tomēr par spīti vēja ātrumam, sportisti parādīja ļoti augstu meistarības pakāpi!

Par prieku atbalstītājiem un Latvijas faniem, pirms došanās uz sacensībām Pasaules posmos, mūsu, Latvijas sportists Ņikita Lijcs piedalijās šīs sezonas pirmajās Formula 4 sacensībās. "Šī mums ir iespēja iesildīties pirms sacensībām Eiropas un Pasaules posmos, iespēja notestēt laivu un satikties ar konkurentiem, redzēt kā viņi ir gatavojušies sezonai!" tā par dalību Latvijas posmā sacensībās F4 klasē stāsta Ņikita.

Sportists pirmajā starta taisnē uzņēma lielu ātrumu un ar ievērojamu atrāvumu aiz muguras atstāja savus konkurentus. Bija skaidrs, ka sportists ir ieradies pēc uzvaras! Ņikitam tas arī izdevās un viņš noslēdza savu pirmo braucienu ar uzvaru un maksimālajiem 20 punktiem.! 

Nākamais brauciens bija bez liekas gatavošanās, uzreiz pēc 1.brauciena. Ņikita bija gatavs sacensties vēlreiz un bez liekas cīņas sportists izrāvās pārliecinošā vadībā. Arī 2.braucienu Ņikita noslēdza ar ļoti pārliecinošu uzvaru.

Pēc nelielas pauzes, kad principā uzvara Ņikitam bija jau kabatā, sportistam bija jāpierāda sevi arī 3.braucienā, ko viņš arī teicami izdarīja! Ņikita Lijcs ar lielu pārrākumu visos trīs braucienos izcīnija 1.vietu aiz sevis atstājot Igaunijas braucēju Stefanu Ārandu un latvieti Tomu Smilškalnu. ''Esam ļoti apmierināti ar rezultātu un gatavi pierādīt sevi jau nākamajos posmos!" komentē Lijcs. Kopvērtejumā par 3.braucieniem Ņikita ieguva punktu maksimumu, 80 punktus.

Uz sacensībām Liepājā bija ieradušies arī Ņikitas komandas biedri no Jurmala Racing team - Aivar Kommisaar ,Kalvin Thomas un Sten Ivanov. Visi komandas biedri un Ņikitas spožā uzvara kopvērtējumā ļāva komandu sacensībās izcīnīt 3.vietu!

Uzvara Liepājas posmā Ņikitam iezīmē lielisku sākumu jaunajai sezonai, jo šogad starptautiskajos posmos Ņikita sacentīsies divās kategorijās - Formula 4 un Formula 2. Atgādināsim, ka pērn Lijcs kļuva par Pasaules vice čempionu F4 kategorijā!

Nākamās sacensības notiks 8. jūnijā, ļoti zīmīgā vietā, jūrmalnieka Ņikitas dzimtajā pusē. Uz sacensībām Jūrmalā sportists ielūdz ikvienu ātrumlaivu atbalstītaju un entuziastu, kā arī tos, kas ar šo sportu vēl nav pazīstami. Ātrumlaivu pilots sola, ka būs ļoti aizraujošas sacensības un pārsteigumi! Dalība šajā pasākumā būs bezmaksas, tapēc aicināts ir ikviens!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti