Zudusi atšķirība starp viedtālruņa un spoguļkameras uzņemtām bildēm 16

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 18.maijs 2018 15:55

Viedtālruņi mūsdienās kļuvuši par ko vairāk, kā tikai saziņas ierīci. Tagad lietotāji, izvēloties jaunu telefonu, galveno uzmanību pievērš tieši kameras kvalitātei. Bet vai viedtālruņa kamera var būt tik pat laba kā profesionālās spoguļkameras?

Huawei kopā ar fotogrāfi Natāliju Berezinu mēģināja to noskaidrot un šodien pasākumā tika atklāti šī eksperimenta rezultāti.

Portreta režīms, tālummaiņas funkcija, melnbaltas fotogrāfijas, zems apgaismojums un asuma dziļuma kadri – to visu visu fotogrāfe Natālija Berezina izmēģināja, uzņemot bildes dažādos apstākļos gan ar P20 Pro, gan ar spoguļkameru. 

Manā pieredzē šī bija pirmā reize, kad žurnāla fotosesijas bildes taisīju ar viedtālruņa kameru. Jāatzīst, ka sākumā tas šķita kā liels izaicinājums, taču rezultāts mani patīkami pārsteidza, jo bildes sanāca patiesi radošas, kvalitatīvas un tādas, ko var izmantot kā profesionālu darba rezultātu. Fotosesijas rezultātā mums izdevās panākt vienlīdz skaistus fotoattēlus kā ar profesionālo spoguļkameru, tā arī ar viedtālruni,” par savu pirmo pieredzi fotografējot ar Huawei P20 Pro stāsta fotogrāfe Natālija Berezina.

„Visvairāk man patika viedtālruņa kameras iespējas fotografējot sarežģītos gaismas apstākļos, piemēram, ļoti saulainā vai zema apgaismojuma vidē, tāpat interesants šķita kameras portreta režīms, kur izpludinot fonu ar bokē efektu, iespējams panāk patiesi māksliniecisku rezultātu,” tupina Natālija Berezina.

„Huawei P20 Pro kameras lielākais pluss ir tāds, ka ar to iespējams uzņemt patiesi kvalitatīvus foto attēlus un iemūžināt mirkļus, kas reizēm ir apgrūtinoši ar profesionālo fotokameru. Profesionālās kameras režīmu uzstādīšana prasa laiku, taču reizēm, lai iemūžinātu mirkli, nepieciešams reaģēt nekavējoties. Ikdienas darbā laba viedtālruņa kamera ir ļoti noderīga piemēram modes fotosesiju aizkulišu iemūžināšanai, kā rezultātā sanāk interesants materiāls, ko bieži neredzam glancēto žurnālu lapaspusēs,” par viedtālruņa nozīmību ikdienas darbā stāsta Natālija.

Huawei P20 Pro viedtālrunī ir iestrādāta kamera ar līdz šim lielāko pikseļu skaitu tirgū piedāvāto viedtālruņu vidū. Huawei P20 Pro kameru konfigurācijā iestrādāts 40 megapikseļu RGB sensors, 20 megapikseļu melnbaltais sensors un 8 megapikseļu sensors ar telefoto lēcu. Tāpat tālrunim ir arī krāsu temperatūras sensors, kas nodrošina labāku krāsu attēlošanu. Visos šos fotogrāfijas sasniegumus nodrošina Huawei sadarbība ar Leica, kas ļāvusi piedāvāt tālruni ar trim kameras lēcām un integrētu mākslīgo intelektu. To novērtējuši arī DxOmark eksperti, novērtējot P20 Pro kā tālruni ar vislabāko kameru viedtālruņu tirgū.

Huawei P20 Pro kamera aprīkota ar jaunu Leica 3x telefoto lēcu (VARIO-SUMMILUX 1:1.6-2.4/27- 80ASPH), kā arī 5x Hybrid Zoom funkciju. Tāpat kamera aprīkota ar f / 1.8, f / 1.6 un f / 2.4 diafragmas atvērumiem, kā arī īpaši jutīgu attēlu sensoru, lai spētu uzņemt bildes zema apgaismojuma apstākļos, nodrošinot gaismjutību līdz pat ISO 102400.

Savukārt Huawei P20 tālrunis ir aprīkots ar pilnīgi jaunu Leica divkāršo kameru, kura iekļauj 12 megapikseļu sensoru ar maksimālo pikseļu izmēru līdz pat 1.55 mikrometriem, kā arī 20 megapikseļu melnbalto sensoru, kas ievērojami uzlabo tālruņa spēju uzņemt lielisku foto pat zema apgaismojuma apstākļos.

Huawei P20 sērijas tālruņi atpazīst līdz pat 500 dažādiem fotografēšanas scenārijiem 19 dažādās kategorijās, kā arī spēj izvēlēties pareizos uzstādījumus vajadzīgajā brīdī, vienmēr nodrošinot profesionālas kvalitātes fotoattēlus.

Jāpiebilst, ka Huawei MI attēlu stabilizēšanas funkcija palīdz uzņemt lieliskus, naksnīgus foto pat bez statīva palīdzības. Jaunums Huawei P20 sērijas telefonos ir arī mākslīgā intelekta atbalstīta kompozīcijas funkcija, kas piedāvā viedus ieteikumus grupu bilžu un ainavu foto uzņemšanai.

Tāpat nav aizmirsts arī par selfiju piekritējiem. Papildus gan P20, gan P20 Pro viedtālruņi ir aprīkoti ar 24 megapikseļu priekšējo kameru, ar mākslīgā intelekta darbinātu skaistuma uzlabošanas funkciju un 3D portreta apgaismojumu, kā rezultātā tiek iegūtas skaistas pašbildes, panākts dabiska izskata ādas toņa uzlabojuma efekts, delikāti izceltas sejas kontūras un iespējami reālistiski 3D uzlabojumi.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
mh 19.maijs 2018 14:46
9 0 Atbildēt

Kas ir matrica?

Jeb Tu domaji sensoru?

Ja ta, tad tiesi "spogulenem" ir viss lielakies sensor piemeram haselblad, phase one, mamiya un taml. Tuklat ne - spogulu mehanisms tur galigi nav viss dargakais tajos aparatos...

mh 19.maijs 2018 16:58
9 0 Atbildēt

Un vispar raksts mulkigs.

Vidtalruna kamera labakaja gadijuma ir spejiga konkuret ar kadu letu kompaktkameru un tas ari viss!

Tas sensors vienkarsi fiziski ir par mazu un optika ir - "nekada".

Bradypus 18.maijs 2018 19:40
8 0 Atbildēt

Vispār zini, kas ir spoguļkamera?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti