«Labākie auto 2012»: Audi A1 un Audi A4/A5 iegūst pirmās vietas

 
30.janvāris 2012 7:00

Autožurnāla „auto motor und sport” (ams) lasītāji ir atdevuši savas balsis un izvēlējušies „Labākos auto 2012”.

Mazo automobiļu kategorijā kopvērtējumā uzvarēja Audi A1, bet Audi A4/A5 guva uzvaru vidēja izmēra automobiļu konkurencē. Balvas tika pasniegtas šodien Štutgartē.

Audi modeļi kārtējo reizi bauda lielu popularitāti šā gada Eiropas vairāk pārdotā autožurnāla lasītāju vidū. Starp 311 dažādu zīmolu modeļiem, par ko varēja balsot, Audi kopvērtējumā guva divas pirmās vietas – ar A1 mazo automobiļu klasē un A4/A5 – vidēja izmēra automobiļu segmentā. Kopumā par A1 nobalsoja 37,9 procenti no visiem lasītājiem, kas piedalījās aptaujā, bet par A4/A5 – 24,9 procenti.

Audi A8 ieņēma otro vietu luksus klasē (20,1 procents), otro vietu guva arī A6/A7 biznesa kategorijā (29,5 procenti) un R8 Spyder – kabrioletu segmentā (11,1 procents).

Sporta automobiļu konkurencē Audi R8 ieguva lielisko trešo vietu (12,6 procenti), arī Audi A3 bija trešais starp visiem vidēja izmēra modeļiem (13,0 procenti).

2012. gadā lasītāju aptauja notika jau 36. reizi, šogad tajā piedalījās 116 000 žurnāla lasītāju. Balsis varēja atdot par kopumā 311 modeļiem desmit klasēs.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti