Auto negadījumu skaits krītas, bet aug pieprasījums pēc autopalīdzības 2

 
13.februāris 2012 10:01

Janvāra otrajā pusē un februāra sākumā Latviju piemeklējušie īpaši aukstie laika apstākļi jau tradicionāli smagi izjuta autovadītāji, kas saskārās ar problēmām iedarbināt savus spēkratus, kā arī ar bīstamām situācijām uz Latvijas ceļiem.

Tomēr saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības „Balta” datiem, salīdzinot ar pērnā gada sākumu, janvāris ir bijis samērā mierīgs mēnesis, un kopējais atlīdzību pieteikumu skaits par negadījumiem ar auto ir krities par trešdaļu. Tā vietā februāra pirmajā nedēļā ir kritiski pieaudzis pieprasījums pēc autopalīdzības pakalpojumiem, kad autovadītāji nav varējuši iedarbināt savus auto.

Janvārī, salīdzinot ar atbilstošo laika periodu 2011. gadā, apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par auto negadījumiem ir samazinājies par 33 procentiem, savukārt pieteikumi par ceļu satiksmes negadījumiem ir kritušies par 36 procentiem. Interesanti, ka pieaugums ir novērojams atlīdzību summās par nozagtajām automašīnām, kas gada pirmajā mēnesī ir palielinājušās pat par 64 procentiem un sasniedz 135 tūkstošus latu.

„Negadījumu skaita kritumu galvenokārt varētu būt veicinājis fakts, ka pretēji iepriekšējām gadam, intensīva snigšana bija vien dažas dienas. Savukārt pēc sniega tīrīšanas darbu izveikšanas ceļi ilgstoši saglabājās sausi un salīdzinoši droši. Nelielais sniega daudzums arī ļāva saglabāt ielas labi izbraucamas. Savu pienesumu deva arī fotoradari, kas ir izraisījuši vidējā ātruma samazinājumu uz Latvijas ceļiem. Tomēr kā jau ierasts ziemas sezonā, tiek pieteikti dažādi negadījumi, kas saistīti ar slidenajiem ceļiem – auto saslīdēšana un bremzēšanas ceļa nenovērtēšana, kas noved pie sadursmēm ar citiem transportlīdzekļiem un dažādiem šķēršļiem - ceļa apmalēm, kupenām u.tml. Lai arī spēcīgais sals ir pierimis, autovadītājiem jāsaglabā modrība, jo ceļi joprojām ir slideni un dažkārt vienkārša saslīdēšana var novest pie iespaidīgas nelaimes. To pierāda arī janvārī notikušais negadījums, kad automašīna „Toyota Land Cruiser” uz slidena ceļa Limbažu apkārtnē zaudēja vadāmību un nobrauca no ceļa, radot aptuveni 18 000 latu zaudējumus,” skaidro Ingus Savickis, apdrošinātāja „Balta” Atlīdzību direktors.

Lai arī pieteikto ceļu satiksmes negadījumu skaits ir krities, pēdējo divu nedēļu laikā ir ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc autopalīdzības pakalpojumiem.

Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis skaidro: „Ekstremāli aukstie laika apstākļi liek mūsu tehnoloģiskajiem dienestiem un zvanu centram strādāt divdesmit četru stundu režīmā bez brīvdienām un pārtraukumiem. Esam piesaistījuši visus iespējamos partnerus Rīgā un arī no mazāk noslogotiem lauku rajoniem, lai sniegtu pakalpojumus Rīgas reģionā, kur notiek 80 procenti visu negadījumu. Mūsu prioritāte viennozīmīgi ir cilvēks uz ielas. Tas nozīmē, ka vispirms palīdzam klientiem, kuriem radušās problēmas uz ceļa - it sevišķi ārpus apdzīvotām vietām, kur nav iespējas patverties siltumā. Kopumā februāra pirmajās piecās dienās esam apkalpojuši vairāk klientu nekā vidēji mēnesī.”
 

 
Visi komentāri
 
285298. viesis 13.februāris 2012 14:27
0 0 Atbildēt

nu, jā - akumulatoru tirgotājiem februāris būs veiksmīgs mēnesis...Ar švaku aķi mīnus 25 grādos nav ko sākt. Protams, arī "dizelistiem" veidojas savas problemas, neatkarīgas no aķa.

285420. viesis 21.februāris 2012 21:01
0 0 Atbildēt

Daudzi nopērk aķi, lai gan pietiktu vien uzlādēt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti