"Statoil" uzsāk gatavošanos ziemai

 
4.oktobris 2012 7:01

"Statoil Fuel & Retail Latvia" degvielas uzpildes stacijās (DUS) uzsākta pāreja uz 0. arktiskās klases ziemas dīzeļdegvielu, kas piemērota braukšanai līdz -20 grādiem. Pāreja uz aukstiem laika apstākļiem atbilstošu dīzeļdegvielu sākta laikus, lai degviela DUS rezervuāros un auto degvielas tvertnēs būtu pilnībā nomainījusies pirms Latviju sasniedz sals.

Lai degvielas uzpildes staciju tvertnēs notiktu pilnīga degvielas klašu nomaiņa, ir nepieciešamas aptuveni divas nedēļas. Novembrī un decembrī, temperatūrai pazeminoties, plānota pāreja arī uz 1. arktiskās klases (piemērota braukšanai līdz -26 grādiem) un 2. arktiskās klases (piemērota līdz -32 grādiem) dīzeļdegvielu.
 
Autovadītāju ievērībai:
-        Svarīgi, lai, sasniedzot zemu temperatūru, bākā būtu tikai arktiskā dīzeļdegviela, nevis dažādu dīzeļdegvielu kokteilis. 
-        Arktiskās klases dīzeļdegviela bio piedevu 5% apmērā nesatur.
-        Igaunijā un Lietuvā pāreja uz ziemas dīzeļdegvielu noteikta ar likumu, savukārt Latvijas likumdošanā šādas prasības nav. Lēmumu, kādas klases dīzeļdegvielu tirgot, Latvijā degvielas mazumtirgotāji pieņem individuāli, un „Statoil Fuel & Retail Latvia” pāreju uz ziemas dīzeļdegvielu veic katru gadu.
-        Degvielas mazumtirgotājiem, sākot ar 1.novembri, labi redzamā vietā pie degvielas sūkņiem ir jānovieto informācija par degvielas klasi un filtrēšanās temperatūru.
 

Pavisam SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia” tīklā šobrīd ir 71 pilna servisa degvielas uzpildes stacija, kā arī 6 automātiskās degvielas uzpildes stacijas. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti