Pasaulē ātrākais BMW hečbeks ar dabasgāzes dzinēju 5

 
17.jūlijs 2007 0:00

"Hartge H1" parāda, ka arī tūninga kompānijām aktuāls ir jautājums par videi draudzīgu, lai arī ātru pārvietošanos.



Vācu kompānija "Hartge", par bāzi ņemot savu izstrādājumu "Hartge H1 5.0", kurš būvēts uz 1. sērijas BMW hečbeka bāzes, radījusi auto, kas darbojas ar sašķidrinātu dabasgāzi un spēj attīstīt nedaudz vairāk kā 300 km/h.



Automobilim uzstādītais astoņu cilindru dzinējs, kura jauda ir 450 zirgspēki, ticis pārbūvēts un pielāgots darbināšanai ar gāzi, kā rezultātā jaudas rādītājs pakāpies līdz 550 zirgspēkiem.



Auto izstrādāts sadarbībā ar Sārbrikenes universitāti un tiks izmantots, lai pārspētu pasaules ātruma rekordu automašīnām, kuru dzinējs darbojas ar dabasgāzi. Līdzšinējais rekords - 315 km/h – pieder "IdeeVerte Competition" sacīkšu automobilim.



Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
Visi komentāri
 
238571. viesis 17.jūlijs 2007 2:25
0 0 Atbildēt

Nu, ja bavāriesi ķērušies klāt, tad laikam tomēr tā ekoloģija kaut ko nozīmē. Un tagad lūdzu eksemplāru ar rapša eļļu :)

238573. viesis 17.jūlijs 2007 8:08
0 0 Atbildēt

Kā var būt sašķidrināta dabasgāze, tad vai nu saspiesta dabasgāze vai propāns! Neviss te jauc gaisu, jo nav skaidrs, kura gāze domāta!

238574. viesis 17.jūlijs 2007 8:22
0 0 Atbildēt

Dabas gāzi VAR saškidrināt! (tāpat kā jebkuru citu gāzi) Diemzēl viņa škidra paliek tikai ļoti zemās temperatūrās vai nenormāli lielā spiedienā. Nedomāju, ka kaut kas tāds var būt uzstādīts uz auto.

238577. viesis 17.jūlijs 2007 9:29
0 0 Atbildēt

Dabasgāze pēc būtības ir metāns, nevis propāna-butāna maisījums, ko tradicionāli uzskata par sašķidrināto. Metānu protams var sašķidrināt, bet tikai ļoti augstā spiedienā, nu nez vai tādi super-duper baloni tam bembim, drīzāk jau vienkārši saspiests metāns. Bet brīnīties par kaut kādiem jaudas rādījumiem nav pamata, gāzei oktānskaitlis ir pat lielāks nekā benzīnam, tikai dzinējs nedaudz jāpārbūvē, lai varētu izspiest maksimālo jaudu.

238619. viesis 17.jūlijs 2007 22:36
0 0 Atbildēt

dabasgāzei oktānskaitlis ir 150. Autogāzei jeb LPG - sašķidrinātai naftas gāzei, kuru, starp citu, arī es izmantoju, ir 90-110.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti