Radio vadāmo modeļu offroad «Rasa/Lumeks» sacensību atskats

 
1.septembris 2008 10:32

Noslēdzies priekšpēdējais „netīro” cīņu jeb bezceļa radio vadāmo modeļu posms – pēc kārtas piektais posms ieguvis „Rasa/Lumeks” nosaukumu un tas norisinājās Jelgavas rajona Nākotnē.

Pusstundu ilgie fināli visās klasēs pulcēja lielus un mazus atbalstītājus no tuvākām un tālākām vietām. Ne velti – cīņas par uzvaru dažbrīd izvērtās karstas jo karstas un emocijas ļāva vaļu ne vienam vien braucējam.

Vislielākie spēkrati (1/6 mēroga modeļi) iedalīti divās kategorijās – ar pakaļpiedziņu un pilnpiedziņu aprīkotie, taču abas šīs klases vieno kopējais fakts – tās pārstāv visai neliels braucēju pulciņš.



Ar pakaļpiedziņu aprīkoto braucamrīku finālā piedalījās tikai 6 braucēji (puse no visiem sezonas laikā braukušajiem), taču viņu vadītie spēkrati ar efektīvu spolēšanu līkumos un masīvo izmēru vien spēja piesaistīt prāvu skatītāju pulku. Ātrākais šajā klasē bija līdz ceturtajam posmam kopvērtējuma otrās vietas turētājs Mārtiņš Sīlis; 2 apļus no viņa atpalika Agris Caune, savukārt trešo vietu ar 33 nobrauktiem apļiem ieņēma Jurijs Jemcevs (pēc 4. posmiem – 4. vietas īpašnieks).

Pilnpiedziņas bagiju klase finālbraucienā bija vēl retāk pārstāvēta – piedalījās 4 no čempionātā braukušajiem 6 pilotiem. Uzvaras laurus plūca iepriekšējā posma uzvarētājs Aivars Naglis (35 apļi 30:40 minūšu laikā), otrajā vietā aiz sevis atstādams Raiti Lubganu un nekādas cerības neatstādams brauciena ātrākā apļa un Latvijas čempionāta otrās vietas īpašniekam Agrim Caunem (27 apļi 30:27 minūšu laikā), kuru gan brauciena vidū piemeklēja nelielas tehniskas ķibeles.

1/8 mēroga klases bagiji ir visplašāk pārstāvētā klase, par ko liecina skaitļi vien – sezonas laikā ieskaitē braukušu 34 sportisti, savukārt uz šo posmu sava kopvērtējuma pozīciju aizstāvēt ieradās 17 braucēji; arī skatītāju rindas šo braucienu laikā manāmi palielinājās un līdzjutēji, skaļi saukdami, baudīja jau pažuvušās trases cīņas.

Spraigu cīņu rezultātā ar tikai 10,828 sekunžu atstarpi pusstundu ilgajā braucienā uzvaru „izrāva” igauņu sportists Ahti Jarvet (33 nobraukti apļi 30:27 minūtēs). Otrajā vietā ierindojās Latvijas čempionāta otrās vietas īpašnieks un viens no stabilākajiem klases braucējiem Dainis Bairs (33 apļi 30:38 minūtēs, labākais apļa laiks braucienā). Trešo vietu ar samērā stabilu viena apļa pārsvaru izcīnīja Kuldar Ilus no Igaunijas (kopvērtējumā pēc 4 posmiem – sestais).

Pēdējā klase – Open – pamatā paredzēta visam, kas neiederas augstāk minētajās, taču lielākoties šeit brauc tā saucamie „tragiji”; tie ir nedaudz platāki par bagijiem un stabilāk turas trasē, tādējādi ļaujot vairāk koncentrēties uz braukšanu, nevis balansēšanu uz kūleņa robežas. Kā pēc notīm pa pirmajām divām vietām trasi izbrauca divi igauņu braucēji Antero Haljand (pirmā reize Latvijas čempionātā) un Kuldas Ilus (dalītas 8./9. kopvērtējuma vietas īpašnieks), trešajā vietā atstājot sacensību seriāla otrās vietas turētāju Kārli Dortanu.

Latvijas čempionāta pēdējais posms norisināsies tajā pašā trasē 14. septembrī; sīkāka informācija par posmu tiks izziņota pirms sacensībām.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti