Pēdējā Latvijas Drifta Sēriju posmā uzvar Ervins Ērglis

 
22.septembris 2008 12:46

Apsveicam Ervinu Ērgli ar pirmo uzvaru Latvijas Drifta Sēriju pēdējā - 7. posmā, kas notika 20. septembrī 333 trasē Ropažu pagastā!



Rudenīgās noskaņās sportistiem šī bija vēl pēdējā iespēja šogad pārsteigt savus līdzjutējus un drifta fanus ar savu sniegumu. Diezgan saspringta situācija bija arī kopvērtējumā, jo līdz pat pēdējam posmam vēl nebija skaidrs, kurš būs tas, kuru kronēsim par 2008. gada drifta karali Latvijā. Lai sacensības noritētu maksimāli tuvu Eiropas līmenim - par vienu no tiesnešiem - vērtētājiem tika uzaicināts X-treme.fi drifta sacensību galvenais tiesnesis Jorma Olavi Tikkanens, kas palīdzēja tikt galā ar šo svarīgo misiju mūsu tiesnešiem - Ievai Stirnei un Gunāram Ķeipānam. Somu tiesnesis dalībnieku sapulcēs skaidroja braucējiem, ko tieši tiesneši sagaida sportistu braucienu laikā un kam pievērsīs lielāko uzmanību.

Sacensības krāsainākas padarīja arī viesi - 3 somu sportisti, 1 lietuvietis un 1 igauņu braucējs. Somijā, protams, viss, kas saistās ar motoru sporta veidiem, ir ļoti labā līmenī un pie mums viesojās tā saucamās "ielas klases" braucēji, kas savās mājās tandēmu cīņas (atšķirībā no saviem lielākajiem brāļiem no PRO klases) nepraktizē. Tātad - viņiem šī bija pirmā reize, kad viņi brauca tandēmos, kas bija lieliska prakse un iespējas pārbaudīt savus spēkus. Labākais no viņiem - Antti Lehtinens (Toyota Soarer) sacensībās izcīnīja 4. vietu.

Dienas varoņi šoreiz bija latviešu braucēji, kas cīnījās par goda piedestālu. Trešo vietu cīņā ar Antti Lehtinenu izcīnīja Kaspars Martinsons, kas savā braukšanas manierē bija pārliecinošāks un nervi - stiprāki. Finālā tikās divi braucēji, kam šogad goda pjedestāls bija gājis secen - Gvido Elksnis (viena 4. vieta šinī sezonā) un Ervins Ērglis (2 reizes ceturtās vietas ieguvējs). Bez neviena pārbrauciena tiesneši lēma par labu Ērglim, kurš tiesnešu skatījumā rādīja agresīvāku drifta stilu, lai arī trasē kļūdas pieļāva abi braucēji, tieši mazā distance, ko izdevās noturēt Ērglim līdz priekšā braucošajam Elksnim, bija tas kritērijs, kas noteica fināla cīņas likteni.

Vienu no kopvērtējuma līderiem pirms pēdējā posma Raivo Mužiku pievīla tehnika, līdz ar to - ne tik labs sniegums kvalifikācijā un no 30 dalībniekiem, kas reģistrējās sacensībām, Raivo nekvalificējās top 16. Jāni Lambertu (kas pirms pēdējā posma bija kopvērtējuma līderis par vienu punktu apsteidzot Ervīnu Žuku) piemeklēja pavisam skaudrs liktenis - lai arī viņš kvalificējās top 16, pirmajā cīņā viņš tikās ar Ervinu Ērgli, kam 20. septembris bija laimīgā diena un viņš izslēdza Jāni no tālākas cīņas jau astotdaļfinālā. Ervīns Žuks tika tālāk, taču tad tikās ar Kasparu Martinsonu - un ceturtdaļfinālā - zaudējums.

Sacensību starplaikos notika Supermoto iebraucieni un sacensības, mūsu stuntraidinga izcilākais pārstāvis Jānis Rozītis kopā ar Gvido Elksni rādīja, ko spēj driftējot pa taisni un rādot dažādus trikus. Bija arī moto triāla paraugdemonstrējums un Cramo ātruma drifts - kur dalībnieki cīnījas par Cramo galveno balvu, izbraucot ovāla līkumu pēc iespējas ātrāk veicot ieeju tajā jau sānslīdē.

Esam aizvadījuši pirmo Latvijas Drifta Sēriju sezonu. Tā ir bijusi raiba un visai interesanta. Sportistu izaugsme ir ļoti liela, tāpat arī orgaizatori ir daudz mācījušies. Pats sporta veids ir tik skaists un baudāms, ka jau iemantojis plašu publikas mīlestību, kas, cerams, augs tikai lielumā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti