Rīgā notiks spraiga cīņa par FMX pasaules čempionāta punktiem

 
24.oktobris 2008 12:18

Līdz Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) moto frīstaila pasaules čempionāta sezonas noslēgumam atlikuši tikai četri posmi, no kuriem divi 25. un 26. oktobrī notiks Latvijā, arēnā "Rīga".

Šīs sacensības būs ļoti spraigas, jo sezonas līdera, francūža Remi Bizāra (Remi Bizouard) kārtējo uzvaras gājienu noteikti centīsies pārtraukt pagājušās sezonas čempions, norvēģis Ailo Gaups (Ailo Gaup), kurš atgriešanos pasaules čempionātā svinēs tieši Rīgā. Ir vērts atcerēties, ka Gaups pagājušajā gadā Rīgā demonstrēja neticamu sniegumu – pēc smaga kritiena pirmajā dienā, viņš, neskatoties uz izmežģīto plecu un lauzto roku, uzvarēja otrajā sacensību dienā.

2008. gada čempionāta pirmajos posmos par līdera statusu sīvi cīnījās norvēģis Andre Villa (Andre Villa) un Remi Bizārs, un talantīgais norvēģis bija nedaudz veiksmīgāks. Taču viņa sezonu pārtrauca Red Bull X-Fighters Varšavas posma treniņbraucienos gūtā kājas trauma. Andre cerēja atgriezties ierindā līdz Rīgas Grand Prix, taču atveseļošanās nenotika tik strauji, kā cerēts, un Rīgā daudzsološais norvēģu moto frīstailists ieradīsies īpašā tiesneša statusā. Francūzim Remi Bizāram Rīgā noteikti nāksies cīnīties ar 2007. gada sezonas čempionu, norvēģi Ailo Gaupu.

Rīgā ļoti sīva cīņa gaidāma starp amerikāni Džeku Rovu (Jack Rowe), zviedru Frederiku Johansonu (Frederik Johansson) un čehu Liboru Podmolu (Libor Podmol). Viņus kopvērtējumā šķir tikai deviņi punkti, un viņiem visiem trīs ir lieliska iespēja izmantot Andre Villas, kā arī traumētā francūža Romaina Izo (Romain Izzo) nepiedalīšanos sacensībās, lai pakāptos čempionāta kopvērtējumā līdz otrajai vietai. Paredzams, ka tieši Libors Podmols ir viens no galvenajiem pretendentiem uz godalgotajām vietām Rīgas Grand Prix, jo viņš ir uzrādījis vislabākos rezultātus tieši pēdējos čempionāta posmos.

Iespējams, ka iepriekšminētā trijnieka savstarpējā cīņā iesaistīsies arī vācietis Fabians Bauersačs (Fabian Bauersachs), kuram kopvērtējumā ir par diviem punktiem mazāk kā čeham Liboram Podmolam, kā arī viņa tautietis Lukas Veiss (Lukas Weis), kurš čempionātā uzrāda stabilu un arvien augstāku sniegumu.

Taču prognozēto vietu sadalījumu Rīgā krietni var izmainīt traumētā francūža Romaina Izo brālis Braiss Izo (Brice Izzo), kurš čempionāta pēdējos divos posmos, aizstājot savu brāli, ir demonstrējis pārsteidzoši labu sniegumu – Belgradā viņš izcīnīja 6. vietu, taču Ķelnē viņš zaudēja tikai posma uzvarētājam un čempionāta līderim Remi Bizāram. Līdzīgu pārsteigumu var sagaidīt arī no itāļa Masimo Biakončinī (Massimo Bianconcini), kurš jau pagājušajā gadā Rīgā pierādīja, ka var cīnīties par godalgotām vietām. Iespējams, ka arī amerikānis Brodijs Vilsons (Brody Wilson) uzrādīs neticamus rezultātus – līdz šim viņš ir piedalījies tikai vienā Starptautiskās Motosporta federācijas moto frīstaila pasaules čempionāta posmā Belgradā, kur finišēja piektajā vietā.

Rīgā sacentīsies arī divi citi jaunie FMX sportisti – beļģis Žils Dežo (Gilles Dejong) un austrālietis Stīvs Minī (Steve Mini). Jaunais beļģis ir labāk pazīstams motokrosa un supermoto pasaulē, taču šī gada laikā viņu arvien biežāk var sastapt arī FMX sacensībās. Piemēram, Red Bull X-Fighters Varšavas posmā viņu startēt savā komandā bija uzaicinājis pazīstamais austrālietis Robijs Medisons (Robbie Maddison).

Rīgas Grand Prix dalībnieku saraksts
1.    Libor Podmol (CZE)
2.    Remi Bizouard (Fra)
3.    Fabian Bauersachs (GER)
4.    Fredrik Johansson (SWE)
5.    Lukas Weis (GER)
6.    Ailo Gaup (Nor)
7.    Jack Rowe (USA)
8.    Massimo Bianconcini (ITA)
9.    Brice Izzo (Fra)
10.     Brody Wilson (USA)
11.     Gilles Dejong (BEL)
12.     Steve Mini (AUS)

Rīgas Grand Prix sacensības 25. oktobrī sāksies pulksten 19:00, bet 26. oktobrī – pulksten 16:00. Taču katrā no sacensību dienām arēna "Rīga" būs atvērta divas stundas pirms sacensību sākuma, un šajā laikā skatītājiem Pit Party sesijā būs iespēja tikties ar pasaules līmeņa FMX zvaigznēm un apskatīt to motociklus.

Vairāk par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams uzzināt oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz abām pasaules čempionāta dienām iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" www.bilesuserviss.lv kasēs.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti