«Red Bull Knock Out» sacensībās finišē tikai 102 no 650 motosportistiem 4

 
20.novembris 2008 14:20

Nīderlandē, Hāgas piejūras kūrortā Ševeningenā 16. novembrī notika pasaulē grūtākās pludmales motokrosa sacensības Red Bull Knock Out. Tajās uz starta stājās sešsimt piecdesmit motosportisti ar MX1, MX2 un MX3 klases motocikliem un, lai savā starpā noskaidrotu ātrākos veiklākos un izturīgākos motosportistus, sacentās divos pusotru stundu garos braucienos.

Red Bull Knock Out trešajās sacensībās nepārspējams izrādījās beļģis Stīvs Ramons, kurš bija pārāk ātrs, lai to noķertu otrajās vietā finišējušais francūzis Arno Demesters vai trešo vietu izcīnījušais beļģis Žoans Bjūnens.

"Es pirmajā braucienā spēju izturēt tikai stundu. Tas bija briesmīgi, es burtiski biju "knock out" (nokautā)," pēc neveiksmes sacensības raksturoja kāds amatieru klases motobraucējs. Tikai daži no sportistiem padevās līdzīgi šim. Pārējie, sakoduši zobus, cīnījās līdz pēdējam aplim, līdz pēdējai sekundei. Taču arī daudzi pasaules elites motobraucēji, kuri piedalījās šajās sacensībās, neskatoties uz savu cīņas sparu un apņemšanos finišēt, šajās dramatiskajās sacensībās gan burtiski, gan figurāli izsakoties nonāca nokautā, jo trase bija ļoti sarežģīta un smaga. Holandietis Eriks Eggens bija izcīnījis līdera pozīcijas, taču laime no viņa novērsās un viņš nokrita. Gan brits Deivids Knaits, gan holandietis Marks de Reuvers, gan francūzis Tomoteijs Potiseks bija spiesti pamest līderu pozīcijas, jo slodzi neizturēja viņu motocikli. Citiem neveicās vēl vairāk, piemēram, televīzijas kanāla RTL komentātors Alards Kalfs, kurš arī bija nolēmis startēt šajās sacensībās, nokrita un salauza savas plaukstas locītavu divās vietās.

Pazīstamais holandiešu motobraucējs Jurgens van den Gorbergs, kura motosportista karjerai nekad nav bijušas robežas un kurš šīs sacensības izmantoja, lai labāk sagatavotos Dakāras maraton rallijam, pēc finišēšanas piecdesmit pirmajā vietā atzina: "Es noskaidroju savas motosportista karjeras galējo robežu."

Šajās unikālajās un neiedomājami grūtajās pludmales motosporta sacensībās var piedalīties ikviens, kuram ir pietiekami daudz drosmes un motokrosa motocikls. Tas iespējams pat tad, ja vēl divas dienas pirms sacensībām sportists nav pieteicis savu dalību tajās. Nepieciešama tikai drosme piezvanīt organizatoriem, kā to izdarīja šī gada Red Bull Knock Out uzvarētājs Stīvs Ramons. "Diena, kurā notika sacensības nebija visai laba man, bet es ļoti mīlu pludmales sacensības, un tāpēc pēdējā brīdī tām pieteicos. Es šajās sacensībās braucu savā ritmā un neļāvu no tā sevi izsist. Pati svarīgākā lieta ir spēja koncentrēties," skaidroja beļģis, kurš 2006. gadā šajās sacensībās izcīnīja sudraba godalgu.

Gluži kā pagājušajā gadā Ševeningenas pludmalē pulcējās simt piecdesmit tūkstoši skatītāju, kuri gribēja savām acīm redzēt neiedomājami sīvo cīņu starp astoņu valstu sportistiem. Starp tiem piecdesmit sportisti pasaules klases motobraucēji.
 
Visi komentāri
 
264054. viesis 20.novembris 2008 16:32
0 0 Atbildēt

ne bildes, ne video. boooooring, pat negribas lasīt...

264074. viesis 21.novembris 2008 15:32
0 0 Atbildēt

Es gan izlasīju, un uzzunāju, ka televīzijas kanālā RTL strādā "komentātori", nevis "komentētāji"! :)

264095. viesis 23.novembris 2008 18:48
0 0 Atbildēt

Redz Tur cilvēki saprot, ka smiltīs kas ir pie jūras kur regulāri tiek izskalots var sarīkot normālus pasākumus. Vai kāds var sabīdīt lietas tā lai Latvijas pludmalē rudenī vai pavasarī uzrīkot šādu pasākumu!

264141. viesis 24.novembris 2008 17:07
0 0 Atbildēt

A kas tur ko nenoorganizēt? 50Ls no katra dalībnieka, par kāpu izbraukāšanu un uz priekšu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti