Ar «lidojošo» bagiju no Londonas uz Timbuktu 5

 
14.janvāris 2009 11:00

Entuziastu grupa no Lielbritānijas tuvākajā laikā plāno veikt ceļojumu no Londonas uz Timbuktu (Mali) ar "lidojošo bagiju". Inženieris Žils Kardozo (Giles Cardozo) uzbūvēja bagiju pusotra gada laikā un nosauca to par Parajet Skycar.

Kā ziņo laikraksts The Telegraph, kopējais lidojuma garums būs 6000 km, bet maršruts ies caur Franciju, Spāniju, Maroku, Rietumsahāru. Ceļojuma beigas tiek plānotas 20.februārī Mali. 

Ceļotāji plāno braukt ar bagiju pa zemi tikai tajās vietās, kur ir ceļš, un pacelties gaisā tikai, lai šķērsotu posmus, kurus ir grūti apbraukt, piemēram, Gibraltāra jūras šaurumu vai Atlasa kalnus Marokā. 

"Lidojošais" automobilis ir parasts aizmugures piedziņas bagijs, uz kura ir uzstādīts ventilatora dzinējs un paraplaniera spārns. Parajet Skycar ir pilnībā sertificēts izmantošanai uz koplietošanas ceļiem. Sagatavošanās lidojumam prasa tikai 3 minūtes laika. Lai paceltos gaisā, bagijam ir nepieciešams aptuveni 200 m taisns ceļa posms (šoseja vai lauks)  un ātrums 60 km/h. Maksimālais augstums - 4,5 km, taču parastos apstākļos bagijs lidos 600-900 m augstumā virs zemes. Gājiena rezerve "lidojumā" - 300 km (pa ceļu - par 100 km vairāk).

Kā precizē The Telegraph, bagija dzinējs darbojas ar biodegvielu, no nulles līdz 100 km/h Parajet Skycar ieskrienas 4,5 sekundēs un sasniedz maksimālo ātrumu 180 km/h. Lidojošā automobiļa maksimālais ātrums gaisā - 110 km/h.

Ceļotāju pārstāvji apgalvo, ka braukšana ar Parajet Skycar ir absolūti droša. Dzinēja problēmu gadījumā gaisā pilots ar paraplanieri varēs veikt "mīksto nosēšanos", bet ja radīsies problēmas ar spārnu, tad šim nolūkam ir paredzēts rezerves izpletnis. Bez tam, Parajet Skycar braucienā līdzi būs arī tehniskā atbalsta grupa, kas plāno pārvietoties pa zemi ar džipiem un motocikliem. 




 
Visi komentāri
 
265842. viesis 15.janvāris 2009 5:16
0 0 Atbildēt

Nez kas ir biodegviela? Tā kuiņa ar špirtu?

265853. viesis 15.janvāris 2009 14:04
0 0 Atbildēt

Vispār jau labs risinājums. Kopumā tas viss izskatās pat ne pārāk dārgi. Ideju tehniski pilnveidojot var panākt arī augstu drošibu. Domāju, ka tuvākajā desmitgadē pieaugs interese par tml. lidojošiem objektiem. Grūti prognozēt, kādā virzienā attīstīsies tāda veida lidojumus regulējošā likumdošana. Šobrīd visā pasaulē, ASV ieskaitot, dažāda veida privātajiem lidojumiem tiek max. piegriezts skābeklis, process krasi sadārdzinās.

266176. viesis 25.janvāris 2009 15:12
0 0 Atbildēt

Interesants baraucamais vai pareizāk būtu-planieris:)

266177. viesis 25.janvāris 2009 15:19
0 0 Atbildēt

Tā kā strādāju ar Degvielu,(STATOIL) manuprāt, biodegviela ir tā, kas tiek veidota no graudiem, taisnība? Un biodegvielai nav kaitīgā piesarņojumā. Tātad tā ir veidota no organiskam izejvielām.

Esmu meitene un neko daudz jau par šīm lietām nezinu, atradu labu skaidrojumu:)

CITĒJU:

"Biodegvielas ir degvielas, kas ražotas no organiskām izejvielām. Pašreiz zināmākie biodegvielu veidi ir biodīzeļdegviela (ražo no augu eļļām) un bioetanols (ražo no cukuru un cieti saturošiem

augiem). Biodegvielas ir patreiz iegūstamais lielākais aizstājējs degvielām, ko ražo no naftas.

Biodegvielas ir viens no atjaunojamajiem energoresursu veidiem, kuriem Eiropas Savienībā (ES) pēdējos gados pievērš īpašu uzmanību divu galveno iemeslu dēļ:

- mazināt atkarību no naftas, kuras piegādes drošībai ir lielākais apdraudējums, ko rada un nākotnē vēl būtiskāk var radīt daudzi un dažādi faktori;

- ražošana un izmantošana ļauj samazināt siltumnīcefekta gāzu emisiju"

266183. viesis 26.janvāris 2009 11:43
0 0 Atbildēt

nevis timbuktu bet - tombuktu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti