Autošoseja 2009: Spēcīga Super Production, ātras formulas un kravas auto 3

 
9.aprīlis 2009 11:00

2.maijā Biķernieku Kompleksajā sporta bāzē notiks Latvijas un Baltijas autošosejas (BaTCC) čempionāta atklāšanas sacīkste. Trases autoapļa konfigurācijā plānotās sacīkstes pulcēs lielisku salonautomobiļu Super Production klases dalībnieku sastāvu, Ziemeļeiropas ātrāko formulu – F-3 – seriāla posmu, bet īpašs šovs skatītājiem solās būs autokrosa smago automobiļu viesošanās šosejas sacensībās!

2. maija sacīksti Biķerniekos savā kalendārā iekļāvuši NEZ Ziemeļeiropas zonas F-3 formulu kausa izcīņas rīkotāji – spēcīgie skandināvi sola ierasties ar aptuveni desmit spēcīgām mašīnām. Šīs būs ātrākās formulu sacīkstes, kādas pēdējos gados piedzīvojusi Biķernieku trase, jo F-3 kategorijas mašīnas ir vienas no ātrākajām pasaules tā sauktajā junioru formulu līmenī. Turklāt intrigu palielina fakts, ka spēcīgākie Latvijas formulu braucēji izteikuši gatavību meklēt tehnikas īres iespējas, lai 2. maijā pievienotos spēcīgajiem ziemeļvalstu pilotiem!

Neskatoties uz sarežģīto vispārējo situāciju Latvijas un Baltijas autošoseja 2009. gadā iegūs pamatīgu uzrāvienu. Prestižākā salonautomobiļu klase Super Production pulcēs vairākus Latvijas sportistus, kuri dosies BaTCC cīņā pret labākajiem Igaunijas un Lietuvas braucējiem. Ar spēcīgām BMW automašīnām uz starta būs 2007. gada Latvijas čempions Nacionālajā klasē Agris Petrovskis, allaž spēcīgais Nacionālās klases pārstāvis Kristaps Blušs, šosejas veterāns Rolands Dūda. Škoda Octavia automobili trasē izvedīs vēl viens Nacionālās klases absolvents Didzis Pope, ar spēcīgu Opel Astra uz starta stāsies bijušais Latvijas čempions Oskars Laivenieks. Arvien nopietnāk šosejas sacīkstēs ienāk savulaik spēcīgais kartingists Mārcis Birkens, kurš startēs ar Honda Civic Type-R. Viņiem visiem sīvu pretestību gatavojas izrādīt pēdējo gadu Baltijas autošosejā neuzvarētais Egons Lapiņš. Turklāt, lai arī piloti paši nav ziņas oficiāli apstiprinājuši, ļoti iespējams, trasē redzēsim pēdējo desmitgažu spēcīgākos Latvijas sportistus, kuri šķietami pēdējās sezonās ieturējuši startēšanas pauzi, taču nespēj pretoties kārdinājumam izbraukt trasē. Super Production klase būs patīkams autošosejas pārsteigums.

Biķerniekos ierindā redzēsim arī Super 1600 un Baltic Open kategoriju, tiesa, Latvijas sportisti pagaidām nav nonākuši šo klašu dalībnieku sarakstā, koncentrējot spēkus iebrukumam Super Production.

Pēdējo gadu skaitliski kuplākā Nacionālā klase arī šogad saglabās masveidību, jo tos sportistus, kuri pakāpušies uz Super Production kategoriju, nomainījuši daži debitanti. Kā ierasts pirms sezonas, klasē, kurā tehnika pēc būtības ir visai līdzīga, prognozēt uzvarētājus ir sarežģīti. Galvenā labā ziņa: kā pierāda apskatītais Super Production dalībnieku saraksts, Nacionālā klase sākusi aktīvi pildīt savu pamatuzdevumu – piegādāt spēcīgus dalībniekus Baltijas cīņām spēcīgākajā salonauto klasē!

Īsts pārsteigums būs autokrosa smago automašīnu klases D-12 ienākšana autošosejā. Uz leģendāro GAZ 51 un GAZ 52 bāzes gatavotie krosa automobiļi 2. maijā ieradīsies Biķerniekos, lai pēc dubļu cīņām krosa trasēs noskaidrotu ātrāko arī autošosejā! Uz starta solās būt ap desmit, varbūt par vairāk dalībnieku. Apbrīnojamā kārtā leģendārā tehnika joprojām ir kaujas gatavībā un Latvijas autokrosā šogad šai klasei pēc vairāku gadu pārtraukuma pat atjaunots Latvijas čempionāta statuss. Iespēju startēt šosejā krosa smago auto braucēji uzņēma ar sajūsmu, atzīstot, ka šī ir unikāla iespēja pamēģināt spēkus jaunos apstākļos un demonstrēt interesanto tehniku autošosejas līdzjutējiem!

Skatītājiem jāņem vērā, ka sacīkste notiks sestdien, 2. maijā – notikusi atteikšanās no ierastās sacensību svētdienas. Šāds grafiks palīdzēs gan sportistiem, gan skatītājiem autošoseju baudīt koncentrētu vienā dienā, turklāt pēc aizraujošajiem mačiem būs vēl divas brīvas dienas! Sekojiet līdzi informācijai par precīzu 2. maija sacensību dienaskārtību!

Šogad ar autošoseju kopā atbalstītāji „Latvijas Balzams”, tipogrāfija „Charta”, akciju sabiedrība „Baltikums”, informatīvie atbalstītāji „Forsāža”, „BMW Power”.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Visi komentāri
 
268251. viesis 11.aprīlis 2009 9:57
0 0 Atbildēt

Ir jāpiekāpj un jānovērtē. Vismaz kaut kas jauks dzīvītē.

268254. viesis 11.aprīlis 2009 15:19
0 0 Atbildēt

meli-vieni vienīgi meli.sp klasē labi ja savāksies 3 braucēji.popem nav motora,blušam auto izjaukts,petrovskis nav pat īsti būvēt sācis,dūda arī braukt netaisas utt

268259. viesis 11.aprīlis 2009 22:12
0 0 Atbildēt

Interesanti vai ta jaudīgāko smago klasi D-13 nepielaidīs?Kurām gaz-53 un Čaikas motori.Vai nu ar trases saimnieki vēl atceras iepriekšējo ''krokodillu'' viesošanos tras

ē,pirms vairāk kādesmit gadiem.Pašam bija tas gods toreiz nogāzt,gan treniņus,gan gonku.Pēc tās reizes tika apgalvots,ka tā bija pirmā un pēdējā reize,kad mūs palaida.bija interesanti:).Pirms starta ļoti lūdza mēģināt nenobraukt no asfalta:),tiko deva startu,tā pirmās apdzīšanas jau notika turpat taisnē:):):),dažam izmantojot apstādījumu:):):).Ja nemaldos,tad arī dabūja ciest drāšu žogs pagriezienā pie ezera un nonesa to koka sēnīti,kur pirms starta pulcējās.Cieta ar ātrās šoferītis.Laida jau tikai pa pusapli,pie ezera bija jāgriež pa labi atpakaļ uz taines sākumu.Šitiem aparātiem tās betona barjeras bišku pa mazu,kautkā īsti nejūt,tik palecas,nošūpojas un mauc tālāk:).Interesantas atminās:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti