Startējis Latvijas autokrosa čempionāts

 
27.aprīlis 2009 13:19

Ar spilgtām apdzīšanām un efektīvām avārijām svētdien Smiltenē, Tepera trasē startējis Latvijas autokrosa čempionāts. 1600 klasē uzvaru guva Andris Priedītis (Rīga, Baltic Auto Parts), 2000 Super labākais bija Jānis Spīķis (Rīga), Open klasē uzvaru guva Jānis Kozlovskis (Ogre, Aleks Plus), B600 bagijos ātrākais bija Renārs Vinokurovs (Liepāja), bet D-12 smago automašīnu cīņās uzvarēja Kristaps Eglītis.

1600 klasē visas dienas garumā dominēja Edgars Galvanovskis (Lielvārde), uzvarot pilnīgi visus braucienus – gan laika kontroli, gan trīs kvalifikācijas sacīkstes. Taču fināla pēdējā apļa pēdējā līkumā viņu pārsteidza Andris Priedītis, aizlaužoties garām un nozogot Galvanovskim viņa iespējamo pirmo LČ posma uzvaru. Klasē trešo vietu guva Andis Kļava (Lapmežciems), kura rezultātu tiesneši bija gatavi anulēt par nekorektu manevru pret konkurentu, taču viedo noskatīšanās lika mainīt sākotnējo spriedumu.

2000 Super klasē izcilu cīņu dienas garumā demonstrēja daudzie favorīti. Tomēr labāk veicās Jānim Spīķim. Aizvadot sacīksti uz riska robežas (Jānis divreiz bija nopietnas kūleņošanas situācijā), viņš sasniedza ilgi gaidītu uzvaru. Otrajā vietā finišēja Mārtiņš Porietis (Aknīste), kurš gan nevarēja izrādīt pretestību Spīķim motora karšanas dēļ. Trešo vietu dramatiskā cīņā guva debitants, zināmā Ventspils uzņēmēja Olafa Berķa dēls Jānis (N&J), demonstrējot pirmajai sacīkstei lielisku stabilitāti un prasmi izvairīties no agresīvākajiem konkurentiem. Neveicās pērnā gada čempionam Ulvim Bujānam (Cēsis), kurš izstājās gandrīz katrā braucienā tehnisku iemeslu dēļ, bet finālā kapitulēja pēc konkurenta veicināta kūleņa.

Open klasē visas dienas garumā dominēja pērnais čempions Raimonds Jerāns (Salacgrīva), taču finālbrauciena vidū viņam uzvaru atņēma ātrumkārbas defekts. Līdz ar to uzvarētāja godā nonāca vicečempions Jānis Kozlovskis, kurš pārliecinoši pārspēja dienas spilgtāko zvaigzni Andri Dambi (Ķegums) un Robertu Markānu (Ķekava).

B600 bagiju klasē cīņas bija īpaši dramatiskas – klases braucēji dienas garumā piedzīvoja vairāk nekā desmit kūleņus! Neveicās arī sākotnējiem favorītiem, kas ļāva uzvarēt debitantam Renāram Vinokurovam (Liepāja). Otro vietu pēc smagām problēmām ar ātrumkārbu kvalifikācijas laikā sasniedza Ģirts Mūrnieks (Valmiera), bet trešais – jaunākais klases pārstāvis Ģirts Zīle (Sigulda).

Nav šaubu, ka D-12 smago automašīnu klasē dienas labākie bija Kristaps Eglītis (Smiltene) un Bruno Leimanis (Cēsis), kuri atņēma viens otram uzvaras kvalifikācijas braucienos. Finālā no starta vadībā aizbrauca Leimanis, taču priekšpēdējā apļa beigās Eglītis atrada ceļu garām konkurentam un guva uzvaru. Trešajā vietā Igaunijas braucējs Tāvi Pindis.

VAZ Klasikas kausa izcīņā uzvaru izcīnīja Māris Meļķis. Savukārt Latvijas autokrosa čempionāta partneris Easyget.lv dāvāja 200 latu dāvanu karti no kompānijas Accenta Ulvim Bujānam.

Nākamais Latvijas čempionāta posms notiks 31. maijā Brenguļu autotrasē pie Valmieras.

Plašāka informācija par autokrosu: www.autocross.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti