Atskats uz «Ziedu ralliju 2009» Talsos

 
11.jūnijs 2009 17:02

Laikā, kad dabā viss uzzied un atplaukst, pilsētā, kur ziediem ir īpaša nozīme, bija īstais brīdis un vieta, lai abi Latvijas vecākie autoklubi ar vairāk nekā 11 gadu vēsturi SAAB klubs un Antīko Automobiļu klubs noorganizētu kārtīgu pavasarīgu izklaidi auto faniem: "Ziedu rallijs 2009".

Jau pagājušogad Starptautiskā SAAB klubu rallija un Vasaras seno spēkratu salidojuma ietvaros tika veikti apkārtnes izpētes darbi un saņemta liela pretimnākšana no Talsu pašvaldības puses, tādēļ solījām, ka šeit vēl atgriezīsimies un solījumu ar prieku pildījām!


  
Pasākums notika Talsu rajonā un to veidoja trīs daļas: automobiļu izstāde Talsu pilsētā, dienas orientēšanās un nakts sinhronās regularitātes braucieni ar bāzes nometni kempingā Bukdangas.

Sestdien, 23. maija agrā rītā pie Talsu Tautas Nama pulcējās vairāk nekā 30 automašīnu, aptverot pēdējos 70 autobūves gadus, sākot no 1938. gada Opel S6, Morgan Triumph, SAAB 92, 96, 99, 900, VAZ 2103, 2106, 2107, GAZ 24, GAZ M20, GAZ 69, RAF 2203, SAAB 9000, 9-3, 9-5 līdz pat 2009. gada SAAB XWD. Pasākuma viesus un dalībniekus priecēja daudz autolietās zinošu un zinātkāru talsinieku, atraktīva meiteņu deju grupa, dziedātāji, daiļamata meistari un daudz jauku līdzjutēju un uzmundrinātāju startā!
 
Dalībniekiem tika dots uzdevums atrast vairāk nekā 30 kontrolpunktus, no kuriem daļa bija atzīmēta Talsu rajona kartē, bet daļa redzama tikai izsniegtajā fotoleģendā. Ņemot vērā fotoleģendā attēloto objekta bildi, dalībniekiem bija jānofotografējas, bilde kalpoja par pierādījumu, ka kontrolpunkts ir apmeklēts. Dalībnieki paši varēja izvēlēties, kādā secībā un daudzumā vēlas apmeklēt dotos kontrolpunktus, tāpēc citi atvēlēto laiku veltīja, lai nesteidzīgi izbaudītu apkārtnes skaistākās vietas, kamēr netrūka arī sportiska azarta pārņemtu braucēju, kas centās apmeklēt visus uzdotos kontrolpunktus. Visilgāk trasē pavadījušie brauca 11 stundas, jo, lai arī nesteidzīgi, tomēr apņēmīgi vēlējās apmeklēt visus uzdotos kontrolpunktus, savukārt mūsu kaimiņu igauņu SAAB kluba pārstāvji ar SAAB 96 praktiski visus kontrolpunktus atrada mazāk nekā 5 stundās.
  
Pēcpusdienā dalībnieki atpūtās kempingā Bukdangas, lai, lietum beidzoties, dotos divos nelielos nakts sinhronās regularitātes braucienos pa rallija aprindās slaveno Mordangas dopu, kur pirmajā braucienā trase bija jāveic ar mainīgiem uzdotiem vidējiem ātrumiem, otro braucienu veicot tieši tikpat ātri un ar tādiem pašiem ātrumiem, kā tas katram izdevās pirmajā braucienā.  

Pasākums noslēdzās ar sātīgām pusnakts vakariņām, agrām brokastīm un fantastisku laiku nākošajā dienā, kad, gaidot apbalvošanu, bija iespēja izbraukt ar laivām pa Usmas ezeru, uzspēlēt volejbolu, gulēt saulītē un vienkārši justies labi.

Milzīgs paldies dalībniekiem par izturību, atsaucību un pozitīvo garu, tiesnešiem par darbu un organizatoriem par nesavtīgi ieguldītajām cilvēkstundām! Tāpat īpašs paldies mūsu atbalstītājiem: Talsu domei, Talsu tautas namam, Autodizains, LPP/LC, Liepkalnu maiznīcai, Ergo, Creative Cat, Mailmaster, Nice Place Latvia, Kolkasrags, Walcc w/o co.
Pasākuma bildes un cita noderīga informācija par tuvākajiem pasākumiem atrodama Latvijas SAAB kluba mājas lapā: www.saabclub.lv un Latvijas Antīko automobiļu kluba mājas lapā: www.aak.lv.

Uz tikšanos nākošajos SAAB kluba un Antīko automobiļu kluba pasākumos!
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti