Atskats uz slapjo «HGK Speed Drift»

 
16.jūnijs 2009 15:45

13.jūnijā 333 Sporta kompleksā notika Latvijas Drifta Čempionāta 2. posms – “HGK Speed Drift”. Neskatoties uz to, ka „Drifta Dievs Debesīs” nebija šajā dienā labvēlīgs, nelutināja ne dalībniekus ne arī skatītājus, sacensības izdevās un visi bija apmierināti ar notiekošo.

Tās ne tikai netika atceltas, bet bija ļoti sportiski azartiskas, interesantas un nervu kutinošas kā skatītājiem tā dalībniekiem. Šādos laika apstākļos drifta ātrums nebija liels, bet bija vērojama teicama dažu sportistu profesionalitāte uz slapjā asfalta seguma, jo slapja trase ne katram ir pa spēkam.



Sacensībās piedalījās 47 dalībnieki, kas ir ļoti liels skaits, 20 no tiem bija Lietuviešu drifteri, kuriem lielais paldies par to, ka ieradās uz šīm sacensībām.

Jau kvalifikācijā katrs no braucējiem pārvarēja īstu pieredzes, nervu un izturības pārbaudi, lietus stipri apgrūtināja viņu braukšanu, un daudzi nebija trenējušies šādos laika apstākļos. Konkurence bija ļoti spēcīgā kuru papildināja arī tātad lietuvieši, kuri cīnījās par punktiem Lietuvas drifta čempionāta ieskaitē, bet tādejādi arī latviešiem LV čempionātā bija lielāka, sīvāka un neparedzamāka konkurence, daudzi no lietuviešiem parādīja ļoti lielu profesionalitāti trasē.

Pēc kvalifikācijas un ātras, garas auto slidināšānas pa trasi tālāk uz tandēmu braucieniem tika labākie 16- Gvido Elksnis, Raivo Mužiks, Timas Simniskas, Ervins Ērglis, Ēriks Ulass, Ivo Cīrulis, Kaspars Martinsons, Andris Rancāns, Jevgēņijs Kuprijanovs, Kestutis Petronis, Edijs Ļaksa, Mārtiņš Mālnieks, Gatis Bisenieks, Jānis Eglīte, Darius Balys un Andrius Cibirka.

Sākoties ceturtdaļfinālam lietus uz brīdi mitējās, radot mainīgus trases seguma apstākļus tādejādi tikai sportistus izaicinot vēl vairāk, šīs sacensības bija īsta profesionalitātes pārbaude.
Un tad jau sekoja fināls..

Sīvas konkurences, trases pārmaiņu, laika apstākļu iespaidā lietus driftā, pēc skaistas cīņas uzvaru ieguva HGK Motorsport komandas pilots Gvido Elksnis (ar BMW M3), aiz sevis atstājot R1 komandas pārstāvi Ervinu Ērgli (BMW 328) un Ediju Ļaksu (Nissan 200sx), ceturtās vietas ieguvējs, kurš ieguva specbalvu Timas Simniskas no Lietuvas ar Opel Omega.

Kas sekoja pēc tam? Apbalvošana, kura bija pozitīvu emociju pārpildīta, lietus vairs nevienu netraucēja. Un tad jau afterparty, grupas „Sekkta” uzstāšanās, „Dzelzs vilks”, kuri spēja cilvēkus iekustināt, uzjautrināt, Gvido bārmeņa šovs paralēli Dzelzs vilks koncertam tas viss bija tik pozitīvi, un sajūtas vienreizējas.

Paldies skatītājiem, kuri spēcīga vēja un lietaina laika apstākļu dēļ tomēr ieradās uz pasākumu, jūs patiesām esat visuzticīgākie līdzjutēji un ceram visus sagaidīt jau nākamajā posmā, kur atkal HGK Motorsporta komanda sagādās jums daudz dažādu, lielisku, un negaidītu pārsteigumu. Tiekamies 25. Jūlijā 2 NEDS čempionāta posmā Liepājā, Vaiņodes lidlaukā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti