Eiropas čempionātā Zēbergam neveiksme, Aupem lieliska skola

 
7.jūlijs 2009 0:00

Eiropas autokrosa čempionāta 4. posmā Čehijā, Novapakas trasē, kas ir pirmā sacīkste kopš čempionāta viesošanās Mūsā, tehniskas problēmas D-1 klasē piedzīvoja ventspilnieks, NJ Racing Latvia pārstāvis ventspilnieks Aldis Zēbergs, izstājoties turbīnas defekta dēļ.

Taču lielisku mācību procesu bagiju D-3A klasē aizvadīja jaunais latviešu talants ogrēnietis Dāvis Aupe, kuram šī bija pirmā Eiropas sacīkste ārpus Latvijas.


Dāvis Aupe (Foto – Viesturs Saukāns)

Alda Zēberga pārstāvētajā D-1 klasē startēja 15 dalībnieki. Jau laika kontroles braucienos, kuros Zēbergs uzrādīja septīto rezultātu, latvietis piedzīvoja tehnikas problēmas. Kontrolbraucieni izrādījās pēdējie starti šajā nedēļas nogalē – turbīnas defekts atstāja Zēbergu skatītājos.

Īstas ugunskristības piedzīvoja Dāvis Aupe. Novapaka ir sezonas grūtākais posms jebkuram sportistam bagiju klasē. Aupe cīnījās 41 dalībnieka konkurencē, sacīksti noslēdzot 24. vietā. Vienā no trim kvalifikācijas braucieniem viņš sasniedza trešo vietu, bet pārējos priekšbraucienos demonstrēja stabilu braukšanu, ikreiz sasniedzot finišu.

„Mūsu uzdevums šajā sezonā ir apgūt Eiropas trases un cīņu čempionātā. Neapšaubāmi, Novapaka ir īstā vieta šādai skolai,” sacīja Dāvis Aupe. „Esmu apmierināts ar paveikto, jo sakrāju visus iespējamos pieredzes apļus, ko varēja sniegt čempionāta grūtākais posms ar lielāko konkurenci! „

Dāvis Aupe, kurš autokrosā debitēja 2007. gadā, līdz šim bija aizvadījis divus Eiropas čempionāta posmus – 2008. gada Latvijas sacīksti Mūsas trasē, kas noslēdzās ar avāriju, kā arī šā gada Mūsas posmu, kurš neizdevās tehnisku problēmu dēļ.

„Dāvis cīnījās lieliski un, lai arī laika kontrolē sasniegta tikai 39. vieta no 41 dalībnieka, ar katru nākamo startu viņš progresēja un demonstrēja arvien stabilāku sniegumu,” saka Dāvja treneris un audžutēvs, pats vēl pērn Eiropas čempionāta dalībnieks Guntis Kļaviņš. „Novapaka ir sarežģīta trase, kas prasa drosmi un meistarību, savukārt milzīgā konkurence nepiedod nevienu kļūdu. Pēc Dāvja starta man nav kauns, ka esam ieradušies uz Eiropas čempionāta kulminācijas sacīksti!”

Nākamais Eiropas čempionāta posms norisināsies jau šajā nedēļas nogalē Vācijā, Mačenbergas trasē. Sacīkstē plāno piedalīties gan Aupe, gan Zēbergs, tiesa, Alda starts atkarīgs no tehnikas atjaunošanas iespējām.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti