Čempionu cīņas turpināsies rallijā «Kurzeme 2009»

 
27.jūlijs 2009 9:16

29.–30. augustā Liepājā dos startu rallijam "Kurzeme". Sacensību organizatori jau šobrīd prognozē ievērojamu dalībnieku ekipāžu skaitu, jo Liepājā vienlaikus notiks trīs čempionātu posmi – rallija, rallijsprinta un rallija-reida. Turklāt rallija „Kurzeme” dalībnieku pulku plāno kuplināt spēcīgākās Igaunijas un Lietuvas ekipāžas.


Publicitātes foto: Zigismunds Zālmanis ("Nikon")

Patlaban savu dalību sacensībās apstiprinājuši gandrīz visi aktuālās LRČ sezonas spēcīgākie braucēji gan prestižajā N4 pilnpiedziņas automobiļu ieskaites grupā, gan N3 klasē. Papildu intrigu vieš tas, ka Kurzemes ralliju savā sacensību kalendārā iekļāvis Latvijā jau agrāk startējušais Lielbritānijas rallija čempionāta uzvarētājs Gajs Vilkss. Tāpat kā rallijā "Talsi", arī Liepājā uz starta viņš varētu stāties ar kompānijas "MML" sagatavoto "Mitsubishi Evo10".

Sacensību organizators Uldis Hmieļevskis situāciju pirms starta komentē šādi: ”Ja viss ritēs, kā iecerēts, mēs varētu kļūt par lieciniekiem lieliskai cīņai un Gaja Vilksa mēģinājumam revanšēties mūsu pašu ātrākajam braucējam Aivim Eglem. Viņa uzdevumu varētu apgrūtināt Marko Mertina audzēknis igauņu jaunā rallija zvaigzne Ots Tanaks un Lietuvas rallija čempions Vītauts Šveds, kuri arī izteikuši varbūtību startēt "Kurzemē".

Dalību rallijā "Kurzeme" oficiāli apstiprinājis arī Andis Neikšāns, kurš šosezon startē Pasaules čempionātā autorallijā PWRC ieskaitē un ir uzskatāms par vienu no spēcīgākajiem rallija "Kurzeme" dalībniekiem. Netrūks arī pasaules čempionāta automobiļu spēka demonstrējuma. Uz starta varētu stāties pat trīs WRC spēkrati.

Rallijs "Kurzeme 2009" notiks divas dienas. Pēc rallija atklāšanas 29. augustā sportistiem būs jāveic divi līdz šim vēl neredzēti pilsētas ātrumposmi. Vakara noslēgumā – koncerts. Otrajā sacensību dienā astoņi grants ātrumposmi Liepājas apkārtnē.

Biļetes uz rallija ātrumposmiem jau šobrīd ir iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs, turklāt jūlija mēnesī tās iespējams nopirkt lētāk.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti