Nedēļas nogalē rallijsprints «Gulbis 2009» Gulbenē

 
3.augusts 2009 11:21

Nedēļas nogalē, 8.augustā Gulbenē tiks aizvadīts Latvijas rallijsprinta čempionāta sestais posms „Gulbis 2009”. Sacensības norisināsies vienā dienā un sportistiem būs jāveic divi ātrumposmi trīs reizes. Paredzams, ka uz starta stāsies ap 60 ekipāžām.

Šobrīd, kad līdz Latvijas rallijsprinta čempionāta noslēgumam atlikuši divi posmi, tikai vienā no piecām ieskaites klasēs jau zināmi čempioni – pirms pusotras nedēļās, rallijsprintā „Jaunība 2009” izcīnot piekto uzvaru šosezon, zelta medaļas 4WD+ priekšlaicīgi nodrošināja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns („Mitsubishi EVO VII”).

Cīņa par pārējiem tituliem un godalgotajām vietām ir atklāta un turpināsies 8. augustā, kad Gulbenes apkārtnes ceļos risināsies čempionāta sestais posms „Gulbis 2009”. Šoreiz visas ar sacensībām saistītās norises tiks aizvadītas vienā dienā. Sestdienas rītā sportisti veiks tehnisko komisiju un trases pierakstīšanu, bet plkst. 14 pie Gulbenes kultūras nama O. Kalpaka ielā 62 tiks dots rallijsprinta starts. Braucējiem būs jāveic divi ātrumposmi trīs reizes, kas kopumā sastādīs 47,25 km sporta režīmā. Lai saudzētu trases segumu, kopā pa abiem „dopiem” tiks uzstādīts tikai viens ātruma slāpētājs.

„Road” klases pārstāvji sacensību pirmajā pusē veiks sinhronās regularitātes braucienus, izmantojot ātrumposmu ceļus, bet sacīkšu noslēguma daļā dosies koplietošanas ceļos. Rallijsprinta „Gulbis 2009” organizatori paredzējuši arī divas ārpus čempionāta ieskaites klases – „4WD Open” un „2WD Open”. Šajās grupās varēs startēt lielā rallija braucēji, kuru automašīnas neatbilst rallijsprinta tehniskajiem noteikumiem. Apbalvoti tiks katras „Open” klases pirmo trīs vietu ieguvēji.

Latvijas rallijsprinta čempionātā vēl atlicis aizvadīt divus no paredzētajiem septiņiem posmiem - „Gulbis 2009” 8. augustā un „Kurzeme 2009” 29. un 30. augustā. Taču ar to rallijsprinta sezona vēl nebeigsies – 19. septembrī Birzgales pagastā risināsies „SKY Kauss”. Šīs sacensības notiks pēc klasiskā rallijsprinta noteikumiem – divi ātrumposmi tiks veikti trīs reizes, bet ieskaitē vērtēs divus labākos rezultātus.

Rallijsprintu „Gulbis 2009” rīko SIA „Auto-Moto Autoskola”. Atbalstītāji: Gulbenes pilsētas dome, SIA „Sendija”, SIA „Audzes 2004”, SIA „Reklāmas darbnīca Kopa”, „Ponnse”, „Vītola izdevniecība” un laikraksts „Dzirkstele”. Balvas laureātiem arī no LAF SAK atbalstītājiem „AutoEuro” un „DC Kafija”.

Plašāka informācija par rallijsprintu pieejama www.autosport.lv un www.laf.lv.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti