Septembra vidū – «SKY Rallija kauss» Birzgalē 1

 
13.augusts 2009 0:00

Pēc divarpus nedēļām tiks aizvadīts Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējais, septītais posms „Kurzeme 2009”. Taču rallijsprinta sezona ar to nebūs galā, jo 19. septembrī Birzgales apkārtnes ceļos risināsies „SKY Rallija kauss”, kas notiks pēc klasiskā rallijsprinta noteikumiem.

„SKY Rallija kausa” norises datums – 19. septembris – izvēlēts ar nolūku, lai sacensības treniņa vajadzībām varētu izmantot lielā rallija braucēji, gatavojoties Latvijas čempionāta pēdējam posmam „Latvija 2009” (paredzēts 3. un 4. oktobrī), kā arī dot iespēju pagarināt sezonu rallijsprinta braucējiem, kuriem čempionāts šogad beigsies neparasti agri – augusta beigās. „SKY Rallija kausu” īpašu padarīs Latvijas rallija leģendas Ivara Caunes klātbūtne – visiem dalībniekiem tiks izsniegta Caunes sastādīta ātrumposmu stenogramma, turklāt vecmeistars interesentiem sniegs savus padomus, daloties braukšanas un stenogrammas sastādīšanas knifos. Lieliska iespēja jaunajiem braucējiem gūt neatsveramu pieredzi, kas noderēs turpmākajā karjerā.

„SKY Rallija kausa”  idejas autors ir rallija braucējs Andris Lontons, kurš sacensībās startē ar N4 grupas „Mitsubishi EVO” spēkratu. Savukārt sacīkšu organizēšanu uzņēmies pieredzējušais rīkotājs Juris Aperāns. Sacensības notiks vienā dienā un risināsies pēc klasiskā rallijsprinta noteikumiem. Vispirms sportisti divas reizes pierakstīs trasi, bet pēc tam veiks divus ātrumposmus trīs reizes. Ieskaitē tiks vērtēti katra „dopa” divi labākie rezultāti, atmetot vienu sliktāko.

Pirms vairākiem gadiem Latvijā jau ir risinājušās sacensības pēc šāda formāta, kas ar savu dinamiskumu un kompaktumu ir saistošs gan braucējiem, gan arī līdzjutējiem. Ātrumposmos veicamā trase sastādīs 42,2 km, bet kopējās distances garums paredzēts 112,1 km. Rallijsprintā aicināti piedalīties arī „Road” klases braucēji (jebkurš brauktgribētājs ar savu ielas automašīnu), kuri sacentīsies pēc regularitātes principa. Vidējie ātrumi tiks noteikti diezgan augsti, tāpēc arī „Road” pārstāvji varēs izbaudīt sportisku braukšanu.  Rallijsprinta centrs atradīsies Birzgalē. Atcerēsimies, ka šajā pusē 2007. gadā notika rallijsprinta čempionāta posms „Ķekava”. „SKY Rallija kausa” nolikums tiks publicēts pēc rallija „Kurzeme 2009”.

Pateicoties sacensību atbalstītājiem „SKY”, dalības maksa būs ļoti demokrātiska – sporta automašīnām 99 LVL, bet „Road” grupai tikai 49 LVL. Laureātiem paredzētas visnotaļ oriģinālas balvas no „SKY”. „SKY Rallija kausa” atbalstītāju vidū arī „Ķekavas sadzīves servisa centrs” un Birzgales pagasta pārvalde.

LAF SAK preses dienests
 
Visi komentāri
 
270344. viesis 13.augusts 2009 7:53
0 0 Atbildēt

super!

Kaut kas notiek arī mūsu rajonā...

Jābrauc iesildīties!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti