Vasaras autosprinta čempionāta priekšpēdējais posms sestdien Smiltenē

 
14.augusts 2009 9:58

Sestdien, 15. augustā Smiltenes „Tepera” kartinga trasē risināsies Latvijas vasaras autosprinta čempionāta piektais posms.



Divus posmus līdz čempionāta noslēgumam kopvērtējuma vadībā atrodas Ģirts Daugaviņš („Honda CRX”, 1800 klase), Aigars Tīdmanis („BMW 323 ti Compact”, 2500 klase) un Ints Jeršovs („Subaru Impreza”, 2500+). Komandu ieskaitē pirmajā pozīcijā „SS.lv/SP/4 Racing” (Ģirts Daugaviņš, Ints Jeršovs, Normunds Orlovs).

Sacensību starts sestdien paredzēts plkst. 9.30, bet reģistrācija sāksies jau no plkst. 8 un ilgs līdz 8.50. Atgādināsim, ka pieteikties sacīkstēm, lai veiktu divus braucienus pa trim apļiem uz laiku, drīkst jebkurš autobraucējs ar savu ielas automašīnu. Pirms pēdējiem diviem posmiem saspringta kopvērtējuma situācija izveidojusies visās trīs ieskaites klasēs. 2500 grupā, neraugoties uz diezgan neveiksmīgo sniegumu pirms mēneša Kandavā (piektā vieta), kopvērtējuma līderpozīcijā iekārtojies Ints Jeršovs („Subaru Impreza”). Lielākos draudus viens no Latvijas atraktīvākajiem braucējiem var sagaidīt no autošosejas meistara Mareka Štolcermaņa („Nissan 350 Z”), kurš izredzes uz čempiona titulu atjaunoja pēc pārliecinošās uzvaras sarežģītajā Kandavas trasē. Kopvērtējuma trešajā vietā ierindojies Andris Slava („Mitsubishi Lancer EVO”). Sportiski nikns Smiltenē pēc „nullītes” (izbraukšana ārpus trases) iepriekšējā posmā noteikti būs Ainārs Eikerts („Mitsubishi Lancer EVO”).

Klasē 1800 ar divām uzvarām un divām otrajām vietām kopvērtējuma vadībā atrodas Ģirts Daugaviņš („Honda CRX”). Tuvākais sekotājs – 2008. gada čempions Jānis Skujiņš („BMW 318 is”). Reālas izredzes pacīnīties par zelta medaļu saglabā arī  Imants Firsts („Toyota Corolla”). Interesanti, ka sacīkstēm pieteicies arī viens no ātrākajiem autosprinta braucējiem (ziemas sprintā: 2008. gadā čempiona tituls, 2009. gadā 3. vieta; vasaras sprintā: 2008. gadā trešā vieta) Jānis Slišāns, kurš brauks ar no startiem ziemā sev labi zināmo Firsta automašīnu.

2500 grupā pēc iegūtās pirmās vietas iepriekšējā posmā Kandavā līderpozīcijā izvirzījies Aigars Tīdmanis („BMW 323 ti Compact”). Tomēr, atmetot vienu sliktākā posma rezultātu (noslēguma kopvērtējums tiks noteikts pēc šāda principa), vairāk punktu ir Viļņa Haferberga („BMW”) un valdošā čempiona Mareka Matvejeva („Opel Corsa”) rēķinā. Cīņā par augstāko goda pjedestāla pakāpienu var iejaukties vēl daži braucēji.

Komandu ieskaitē kopvērtējuma vadībā atrodas „SS.lv/SP/4 Racing” (Ģirts Daugaviņš, Ints Jeršovs, Normunds Orlovs). Tuvākās sekotājas „Car Lab Team” (Mareks Matvejevs, Imants Firsts, Andris Slišāns) un „MRC-Gabol” (Raimonds Burakēvičs, Kaspars Pakše, Jānis Skujiņš).

Šosezon vasaras autosprintā ieviestas trīs papildus ieskaites, kurās netiek izcīnītas čempionāta godalgas. Masveidīgākajā – „Street” klasē –, kurā braucēji startē ar ielas riepām, līderpozīcijā atrodas Edgars Freivalds („Mitsubishi EVO”). „Kumho Street” vērtējumā šobrīd pirmais Deniss Očeredņuks („BMW 325”), bet „Kumho Sport” - Aigars Tīdmanis („BMW 323 ti Compact”).

Plašāka informācija par vasaras autosprintu pieejama www.vasarassprints.lv. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji: tehniskaisveikals.lv, KUMHO.lv, iAuto.lv, FORSĀŽA.lv, Malek.lv, AunA Motorsport.lv, 4rati.lv. Informatīvais atbalsts no „AutoEuro”. Sacensību laika ņemšanas aparatūru, rezultātu apstrādi un attēlošanu nodrošina autosport.lv.

Latvijas čempionāts vasaras autosprintā
Kopvērtējums pirms 5. (no 6) posma
1800
Ģirts Daugaviņš 92, Jānis Skujiņš 84, Imants Firsts 77.
2500
Aigars Tīdmanis 76, Mareks Matvejevs 73, Vilnis Haferbergs 68.
2500+
Ints Jeršovs 80, Ainārs Eikerts 76, Uģis Geide 67.
Komandas
„SS.lv/SP/4 Racing” 238, „Car Lab Team” 215, „MRC-Gabol” 192.
 
Vasaras autosprinta kausa izcīņa
„Street”
Edgars Freivalds 81, Māris Radomišķis 75, Daniels Baltais 68.
„Kumho street”
Deniss Očeredņuks 79, Atis Līcis 75, Ģirts Vītiņš 52.
„Kumho sport”
Aigars Tīdmanis 75, Raimonds Burakēvičs 71, Ainārs Eikerts 68.
 
* individuālajā ieskaitē, nosakot noslēguma kopvērtējumu, tiks atmests sliktākā posma rezultāts.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti