Rallijs «Kurzeme 2009»: No rallija uz skolu

 
17.augusts 2009 14:24

Strauji tuvojas augusta beigas, precīzāk – 29. un 30.datums, kad Liepājā un tās apkārtnē gaisu rībinās rallija automobiļi. Jau ierasts, ka ralliju pavada dažādi blakuspasākumi, un rallijs "Kurzeme 2009" nebūs izņēmums. Tās būs ne tikai divas aizraujošas dienas rūdītiem autorallija faniem, bet arī svētki ģimenēm.

Jau sestdien, 29.augustā, kad rallija dalībnieki liks gaisam vibrēt pilsētas ātrumposmā, kurš šogad izceļas ar grants seguma posmu, trim tramplīniem un upes brasla šķērsošanu, Liepājas centrā notiks dažādas aktivitātes visai ģimenei. Piemēram, sestdien jau plkst.10 no rīta Liepājas centrā Rožu laukumā atklās tirdziņu, kur varēs iegādāties gan amatnieku darbus, gan jaunajam mācību gadam noderīgas lietas.



Visu nepieciešamo skolai, sākot no burtnīcām un grāmatām un beidzot ar apģērbu un sporta piederumiem, varēs atrast turpat netālu – tirdzniecības namā "Kurzeme". Īsāk sakot, rallijs "Kurzeme 2009" būs ne tikai pasākums rallija faniem, bet arī lieliska iespēja veikt pēdējos sagatavošanās darbus pirms jaunā mācību gada. Organizatori lieliem un maziem rallija svētku apmeklētājiem ir sarūpējuši arī dažādas atrakcijas un iespēju pārbaudīt radošās spējas – jau plkst. 10:30 Rožu laukumā sāks zīmēt "Garāko rallija plakātu". Savukārt dienas vidū, plkst. 12:30, uzmanība jāpievērš Latvijas Gada auto parādei ar titula pretendentu prezentāciju uz rallija estakādes.

"Ir vairāki iemesli, kādēļ ir vērts apmeklēt ralliju "Kurzeme 2009". Pirmkārt, tāpēc, ka trīs mēnešus Latvijas rallija dzīvē bijis klusums. Otrkārt, tāpēc, ka rallijā brauks spēcīgākie sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Lielbritānijas un, protams, arī Latvijas. Treškārt, bez lielas steigas būs iespējams redzēt vismaz septiņus no desmit ātrumposmiem. Un visbeidzot – plašā pasākumu programma ļaus apmeklētājiem ne tikai skatīties ralliju, bet arī piedalīties dažādās atrakcijās divu dienu garumā," – tā rallija "Kurzeme 2009" organizētājs Uldis Hmieļevskis.

Paralēli tirdziņam un auto parādei pie Latvijas 1.rokkafejnīcas jau no plkst. 11 uzstāsies bērnu  ansambļi, kā arī Edija Šnipkes vadītais jauno ģitāristu koris, kas atskaņos pašmāju un ārzemju hitus. Dziesmu skaņas pēcpusdienā uz brīdi pārtrauks rallija automobiļu rūkoņa, taču jau vakarā uz skatuves pie Latvijas 1.rokkafejnīcas paredzēts lielais koncerts.

Plkst. 20:30 mūziku ieskandinās Liepājas grupa "Graffika", brāļi Sudmaļi un soliste Laura, plkst. 21:30 uz skatuves kāps populārais dziedātājs Normunds Rutulis. Pēc šī koncerta nenogurdināmie rallija fani varēs doties uz 1.rokkafejnīcu, kur izklaides turpināsies kopā ar Tomasu Kleinu.

Normundu Rutuli, starp citu, dzirdēsim arī ārpus koncerta, jo dziedātājs, kura vārds galvenokārt saistās ar latviešu estrādes mūziku, pēdējā laikā ir pievērsies arī autorallija atspoguļošanai. Līdz šim Normunds Rutulis ir piedalījies rallija apskatu veidošanā televīzijā, taču rallijā "Kurzeme 2009" viņa balss atskanēs arī radiostacijas "Star FM" viļņos – tiešraidēs no rallija epicentra. Tādēļ, lai uzzinātu karstākās ziņas un jaunākos rezultātus, rallija faniem savi radioaparāti būs jānoregulē 91,0 FM frekvencē.

"Izdzirdot vārdus "auto" un "tehnika", manas acis iemirdzas. Ātrums un meistarība, milimetri un sekundes, kas izšķir rezultātus, liek adrenalīnam palielināties. Šī sajūta ir kā narkotika. To gribas sajust vēl un vēl. Tāpēc bieži piekrītu visdažādākajām aktivitātēm, kuras saistītas ar autoindustriju. Pateicoties "Studio 3B", jau otro gadu esmu iekš Latvijas rallija čempionāta, un jūtu arvien lielāku interesi par to. Cerams, tas intriģē un ieinteresē LTV7 translēto rallija apskatu vērotājus, un varbūt pat ļauj popularizēt šo sporta veidu citās aprindās. Tā vien gribas teikt – iededzies par ralliju!" savu aizraušanos ar rallijsportu komentē Normunds Rutulis.

Un vēl – rallijs "Kurzeme 2009" būs lieliska iespēja pašiem pārbaudīt iemaņas autorallijā, jo paralēli šīm sacensībām norisināsies arī rallijsprinta čempionāta pēdējais posms, kurā var piedalīties ne tikai ar speciāli sagatavotām automašīnām, bet arī ar ikdienā lietojamo auto startēt "road" klasē. Tādējādi ikvienam tēvam ir lieliska izdevība uzdāvināt savai atvasei vasaras noslēgumu sportiskā, bet tajā pašā laikā visnotaļ drošā gaisotnē, jo rallijsprinta "road" klases ieskaitē sacensības notiek nevis uz ātrumu, bet gan pēc regularitātes principa, ievērojot optimālo vidējo braukšanas ātrumu un finišējot ar iespējami mazāku laika nobīdi no noteiktā finiša līnijas šķērsošanas brīža.
Ralliju "Kurzeme 2009" atklās sestdien plkst. 15:30 Rožu laukumā, un jau plkst. 16 sāksies gatavošanās pirmās dienas 2,01 kilometru garajam ātrumposmam, kas būs jāveic divas reizes, pārvarot trīs tramplīnus un upes braslu.

Rallija otrās dienas sākums – svētdien plkst. 9 no rīta, kad sportisti sāks gatavoties leģendārajam Vecpils ātrumposmam, kurš šogad nes "EnergoRemonts Rīga" vārdu. Rallija otrajā dienā sportistiem jāveic astoņi klasiskie grants ātrumposmi Liepājas rajonā, un "Kurzeme 2009" finišs Rožu laukumā ar apbalvošanas ceremoniju tieši uz estakādes – svētdien plkst. 18.

Skatītāju kartes, kas nodrošina ieeju visos ātrumposmos, maksā 5 latus, biļete uz pilsētas ātrumposmu – 2 latus, biļete uz "EnergoRemonts Rīga" (Vecpils) ātrumposmu – 3 latus, biļete uz citiem rallija "Kurzeme 2009" ātrumposmiem – 2 latus. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes iespējams iegādāties pie katra ātrumposma, rallija centra "Skandi Motors" salonā Liepājā, kā arī "Biļešu servisa" kasēs. Īpašais piedāvājums uzņēmumiem – pērkot vairāk nekā 50 skatītāju kartes, 10 % atlaide, vairāk nekā 100 kartes – 20 % atlaide.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti