12.septembrī - Latvijas autokrosa svētki Sporta Kompleksā «Mūsa»

 
3.septembris 2009 0:05

12. septembra autokrosa svētki ‘’Sporta Kompleksā Mūsa’’ solās būt dalībniekiem bagātākās sacensības šī gada Latvijas autokrosa čempionāta kalendārā.



Pateicoties lielajai sportistu aktivitātei, sacensībām jau ir pieteikušies vairāk nekā 80 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Paralēli Latvijas autokrosa čempionāta piektajam posmam, Mūsas trasē uz starta pulcēsies arī Baltijas bagiju (D-3A) čempionāta dalībnieki, kā arī mazie censoņi Beta bagiju kausa izcīņā un Folkreisa braucēji.

1600

1600 klasē uz starta Mūsas trasē stāsies trīspadsmit sportisti, tajā skaitā trīs lietuvieši. Sacensībām ir pieteikušies visi šā brīža pirmā desmitnieka braucēji un tas sola bezkompromisa cīņu par ieskaites punktiem. Bauskā, kā čempionāta līderis ieradīsies Andris Priedītis, kurš savu tuvāko konkurentu Reini Lilenšteinu apsteidz tikai par sešiem punktiem. Trešās vietas īpašnieks Edgars Galvanovskis cīņā par augstāku pozīciju ir iesaistījis papildspēkus, brāli Gunāru Galvanovski, kam šī būs debija krosā. Domājot par līderu cīņām, nedrīkst aizmirst arī Andi Kļavu, kurš pēc aizvadītajiem četriem posmiem ir ceturtajā pozīcijā klases ieskaitē un no līdera atpaliek vien par divpadsmit punktiem.

2000 Super

Galvenais favorīts 2000 Super klasē Mūsā būs čempionāta kopvērtējuma līderis Jānis Spīķis, kurš šosezon ir uzvarējis divos posmos no četriem, tomēr Bauskā Jānim bez ierastajiem konkurentiem, būs jārēķinās arī ar šosezon reti trasēs redzēto Ulvi Bujānu, kā arī ar lietuvieti Vaičekausku. Kopumā piektajā Latvijas autokrosa čempionāta posmā šajā klasē, tāpat, kā 1600, uz starta izies trīspadsmit sportisti. Pēc aizvadītajiem četriem posmiem kopvērtējuma tabula rāda, ka galvenā cīņa par līderpozīciju sezonas beigās būs starp jau pieminēto Jāni Spīķi un Aināru Kenigsbergu. Iespējams, ka cīņa Mūsā dos kādam no pieminētajiem izšķirošo izrāvienu čempionāta ieskaitē. Pirms piektā posma abus sportistus šķir tikai pieci punkti.

Open

Open klasē startēt gatavojas vismaz desmit sportisti. Veiksmīga sacensība Bauskā klases līderim Raimondam Jerānam varētu jau priekšlaicīgi nodrošināt 2009. gada Latvijas autokrosa čempiona titulu. Pagaidām Jerānam ir 12.5 punktu pārsvars pār otrā vietā esošo Normundu Skribi, savukārt 17.5 punktus no līdera atpaliek Jānis Kozlovskis. Arī šajā klasē ir vairāki sportisti, kuru spējas neviens nespēj paredzēt -- lietuvieši Pilipavičs un Asausks, kā arī četri Latvijas pārstāvji, kuri uz autokrosa skatuves pēdējā laikā ir parādījušies ļoti reti, vai būs debitanti: Imants Kolomenskis, Jānis Vanags, Jānis Rakuzovs un Māris Meļkis. Nav izslēgts, ka šie braucēji varētu iesaistīties cīņā par uzvaru Bauskā.

B-600

B-600 klasē lielākā intriga būs, vai Jānis Boks pēc tehniskās neveiksmes Priekulē spēs izcīnīt uzvaru. Priekulē Jānis finālbraucienā bija līderis, bet nokritušās degvielas šļauciņas dēļ bija spiests izstāties. Lai gan Eiropas autokrosa pieredzi guvušais sportists nepiedalās cīņā par čempiona titulu šajā klasē, tomēr uzvarēt Jānim gribas un Bauskā Bokam tiks dota otrā iespēja. Bez Jāņa Boka uz starta Mūsas trasē izies vēl deviņi sportisti, kuriem čempionāta ieskaites punkti būs ļoti svarīgi. Paredzama sīva cīņa starp Ģirtu Mūrnieku un Ģirtu Zīli, kuram būtu ļoti svarīgi izcīnīt uzvaru, jo pretējā gadījumā Mūris jau varētu būt neaizsniedzams čempionāta pēdējā posmā Brenguļos. Protams, nedrīkst aizmirst arī Renāru Vinokurovu, kurš sezonu uzsāka ļoti veiksmīgi, bet avārija Priekulē sportistu jau ir nobīdījusi uz trešo ailīti kopvērtējuma tabulā, lai gan otrajā vietā esošais Ģirts Zīle ir iekrājis tikai par vienu punktu vairāk.

D-3A

Baltijas bagiju čempionāta sportisti, neskatoties uz to, ka čempiona tituls šogad netiks izcīnīts, uz Bauskas posmu ir saņēmušies un startam gatavi jau vismaz vienpadsmit sportisti. Šajā klasē tiks pārstāvētas visas trīs Baltijas valstis. Lietuviešu D-3A klases braucējus Latvijā sen neesam redzējuši, tāpēc būs interesanti redzēt, uz ko viņi ir spējīgi. Gatavību startēt Mūsas trasē ir izteikuši četri šīs valsts sportisti. No mūsu sportistiem, kā ierasts, ierindā visi stiprākie: Andris Kuļikovskis, Māris Līcis, Oskars Eglītis, Anatolijs Abramovs, Armands Hohfelds un Jānis Ščerbickis. Igauniju pārstāvēs Kristians Rajamē.

Beta

Mazajiem Beta bagiju braucējiem sacensības Bauskā būs izšķirošais posms kausa izcīņai. Cīņā dosies divpadsmit sportisti - desmit latvieši un brāļi Vadeiķi no Lietuvas. Pirms pēdējā posma līderis ir Roberts Vītols, tomēr tikai četrus punktus no Roberta atpaliek Mārtiņš Sesks. Šo divu sportistu cīņa arī noteiks čempionu, jo trešajā vietā esošais Kristiāns Rihters atpaliek no līderiem pārāk tālu. Rihteram nāksies aizstāvēt savu trešo pozīciju, jo uz to pretendē vismaz vēl trīs sportisti.

Folkreiss

Mūsā turpināsies arī Folkreisa cīņas – jaunā, demokrātiskā sporta veida pirmajā sezonā šī būs jau sestā sacīkste. Folkreisa braucēji izmantos atšķirīgu trasi salīdzinājumā ar čempionātu kategorijām, arī braukšanas formula, kā ierasts, būs specifiska tieši šim sporta veidam. Šobrīd pieteikušies astoņi dalībnieki, taču klases pieteikumu termiņš joprojām nav noslēdzies, tāpēc sportistu kļūs vairāk. Skatītājiem, kuri paši vēlas iesaistīties Folkreisā, jāatgādina – katrā sacīkstē jebkuru Folkreisa automašīnu var iegādāties par fiksēto summu 950 eiro. Ja dienas gaitā noskatīsiet kādu auto, tā šā brīža īpašnieks nevarēs atteikties pārdot savu mašīnu, bet jūs jau nākamajā sacīkstē būsit uz starta!

Ne tikai autosports!

Sestdien, 12. septembrī Mūsā ne tikai autosports! Kompānija „Baltijas Helikopters” dos iespēju skatītājiem sacīksti vērot no gaisa, savukārt bērnus priecēs „Anneles” atrakcijas. Īpašs notikums – autokrosa dienā turpat sporta kompleksā notiks arī lielais rudens gadatirgus! Pārdevēji var pieteikties jau šobrīd, pircēji – pie tirgotāju stendiem!
Ieeja pasākumā invalīdiem un bērniem līdz skolas vecumam kopā ar vecākiem par brīvu, bērniem līdz 14 gadu vecumam ieeja un sēdvieta tribīnēs 3 Ls, pārējiem apmeklētājiem sēdvieta B,C un D tribīnēs 5 Ls, bet sēdvieta A tribīnē 7 Ls. Visiem sacensību apmeklētājiem ar ieejas biļetēm būs iespēja apmeklēt arī Dalībnieku parku, tikties ar sportistiem un apskatīt sporta spēkratus. Biļetes būs iespējams iegādāties pasākuma dienā kasēs pie ieejas Sporta Kompleksā ''Mūsa''.

Latvijas autokrosa čempionāta 5.posmu Mūsā nebūtu iespējams noorganizēt bez ģenerālsponsora -Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Dzelzceļš, bez atbalstītājiem- Aldaris, Lux Auto, IB Serviss Canon un Veiters, bez  sadarbības partneriem - Eden, SOS, Peri, Vides serviss, Uzvara lauks, Latvijas autoceļu uzturētājs, Motors24.lv, Mascus, Teltis.lv un Cafeteria.lv.

Nenovērtējams ir arī informatīvo atbalstītāju - TV5, LTV 7, LNT, SWH, SWH+, Ātruma Cilts, Zebra, Draugiem.lv, iAuto.lv, Delfi Autosports, Latvijas Avīze, Bauskas Dzīve, Auto Bild Latvija, Auto Euro, Sports ieguldījums šo sacensību popularizēšanā un sabiedrības informēšanā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti