Rallija cīņas noslēgsies Kuldīgā

 
28.septembris 2009 8:57

Lai arī N4 klasē Latvijas 2009.gada čempions ir zināms un tas ir Aivis Egle, cīņas gaidāmajā rallijā "Latvija – Kuldīgas rudens 2009" nebūs mazāk spraigas kā iepriekšējos piecos čempionāta posmos.

Tieši otrādi – sezonas pēdējais posms noteiks iznākumu visās pārējās klasēs, kā arī komandu kopvērtējumā.

Par Latvijas autorallija čempionu pēc rallija "Kurzeme 2009" jau piekto reizi tika kronēts Aivis Egle, jo viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju čempionāta kopvērtējumā – Jāni Vorobjovu  – pirms pēdējā posma ir 14 punkti un tos dzēst nav iespējams pat ar uzvaru. Teorētiski Aivis Egle pat varētu atpūsties un rallijā "Latvija – Kuldīgas rudens 2009" nestartēt, jo kārotais tituls jau ir izcīnīts, tomēr aizraušanās ar šo sportu darījusi savu un Aivis Egle ir pieteicies startam arī Kuldīgas apkaimē, tiesa gan, nu jau pie A+ klases sacīkšu automobiļa stūres.

<seesam>Lai arī Jānim Vorobjovam autorallija čempiona tiltuls šogad ir gājis secen, Kuldīgā atslābt nedrīkstēs un nāksies vien braukt ar pilnu atdevi, lai nepazaudētu vicečempiona titulu un arīdzan nodrošinātu SEB Tieto Rally Team uzvaru komandu konkurencē. Šobrīd kopvērtējumā Jānis tikai par 5 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju Māri Neikšānu. Vēl svaigā atmiņā ir abu sportistu sacensība rallijā "Kurzeme 2009", kur tikai pēdējā ātrumposmā tika noteikts uzvarētājs – finišā pēc 100 nobrauktiem kilometriem Vorobjovs Neikšānu apsteidza vien par nepilnām 5 sekundēm.

"Ja godīgi, es par 2.vietu nedomāju, man daudz svarīgāka ir uzvara komandu ieskaitē (Jānis šosezon pārstāv SEB Tieto Rally Team). Katrā ziņā braukšu ātri, bet atbildīgi. Mans mērķis ir braukt arī Sāremā rallijā, tādēļ lieki neriskēsim. Nebaida arī tas, ka ceļi Kuldīgas pusē nav pazīstami – šogad nobraukti simtiem kilometru nepazīstamos ātrumposmos, tā kā tas mani nesatrauc," komentē Jānis Vorobjovs.

No "Pirelli Star Driver" finālsacensībām, kas pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Austrijā, atgriezies Māris Neikšāns. LMT Rallija komandas braucējs tikai nelaimīgas sagadīšanās dēļ piekāpās Igaunijas čempionam Otam Tanākam un netika pie iespējas startēt sešos nākamā gada pasaules rallija čempionāta posmos PWRC klasē. Tomēr rallija intriga sportistam šogad vēl nav beigusies, jo priekšā vēl ir Latvijas čempionāta pēdējais posms, kurā jācīnās par otro vietu sezonas kopvērtējumā. Viegli nebūs, bet viss ir iespējams.

"Sportiskā forma mums ir laba. Bija labs treniņš Kurzemes rallijā, Pirelli Star Driver finālā, turklāt mašīnai būs tehniski uzlabojumi – lielākas bremzes -, tā kā domāju, ka varēsim pacīnīties. Par ātrmposmiem runājot – nepazīstami ātrumposmi man pat ir priekšrocība," gaidāmo ralliju Kuldīgas novadā komentē Māris Neikšāns.
 
Tāpat sīva sacensība sagaidāma 2WD klases braucēju starpā, no kuriem šajās sacensībās izdalīta junioru grupa. Tajā pieteikušies astoņi braucēji, starp tiem arī trīs Lielbritānijas pārstāvji, kas brauc ar Latvijas automobiļu federācijas licenci, kā arī labākie 2WD klases braucēji no Latvijas – Jānis Fārenhorsts (RA Motosport), kurš šobrīd ieņem pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā, un Zigurds Kalniņš (AUTO STILS Rally Team), kuram izredzes uz čempiona titulu krietni samazināja neveiksmīga izstāšanās rallija "Kurzeme 2009" pēdējā ātrumposmā.

Pirmajā vietā 2WD klases kopvērtējumā patlaban atrodas Jānis Fārenhorsts. Viņš par 7 punktiem apsteidz Ivo Priedīti un vēl par vienu punktu – Zigurdu Kalniņu. Lai gan Kalniņu no pirmās vietas šķir veseli astoņi punkti, labvēlīga apstākļu sakritība pēdējā posmā vēl var atnest čempiontitulu.

Zigurds Kalniņš: "Nezinu kā būs, bet man liekas, ka ātrumam nebūs tik liela nozīme kā sportiskajai veiksmei."

Kā jau minēts, starp 2WD klases junioriem šobrīd uzskaitāmi astoņi braucēji, taču no viņiem starptautiskajā arēnā līdz šim lielākos panākumus guvis Tomass Keivs – pagājušā gada pasaules rallija čempionāta posmā Lielbritānijas ar LAF licenci braucošais Keivs izcīnīja uzvaru N3 klasē.

Rallijs "Latvija – Kuldīgas rudens 2009" būs lieliska iespēja trasē pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma redzēt Artūru Priednieku, kurš startēs 2WD Super ieskaitē ar Citroen Xsara Kit Car, kā arī veselus divus Mitsubishi Lancer WRC automobiļus no kuriem vienu stūrēs Ivars Vasaraudzis ar stūrmani Pēteri Spredzi, bet otru – ekipāža Raimonds Kisiels/Gatis Panavs.

Rallijs "Latvija – Kuldīgas rudens 2009" notiks 3. un 4.oktobrī Kuldīgas novadā. 3.oktobrī paredzēta dalībnieku reģistrācija un iepazīšanās ar trasi, savukārt 4.oktobrī sportistiem būs jāveic septiņi ātrumposmi, kuru kopējais garums ir 93,60 kilometri.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti