MINI sezonas noslēguma īpašie viesi – MINI 50 Mayfair un MINI 50 Camden

 
29.septembris 2009 9:41

Par godu MINI 50 gadu jubilejai britu autoražotājs sarūpējis divus speciālus modeļus – MINI 50 Mayfair un MINI 50 Camden. No citiem MINI šie automobiļi atšķiras ar ekskluzīvu interjera apdari un eksterjera krāsojumu.

No 28. septembra līdz 2. oktobrim abas šīs automašīnas būs pieejamas uz testu braucieniem „BM Auto” salonā Dārzciema ielā 60a.

Šo abu ekskluzīvo automobiļu ierašanās Latvijā saskan ar minimania.lv un autorizētā MINI dīlera Latvijā BM Auto rīkoto oficiālo MINI sezonas noslēgumu Latvijā, kas risināsies 3. oktobrī Rīgā. Plānots, ka MINI sezonas noslēgumu apmeklēs ap 30 automobiļiem – no klasiskajiem MINI līdz pat jau minētajiem jaunumiem MINI 50 Mayfair un MINI 50 Camden. Plānots, ka aptuveni 10 MINI automobiļi ieradīsies no Lietuvas.

MINI braucēji sestdien, 3. oktobrī, pl. 14:00 pulcēsies, lai veiktu orientēšanās braucienus. Pēc MINI 50 gadu jubilejas tortes baudīšanas BM Auto salonā visi MINI kolonnā dosies izbraucienā Rīgā un tās apkārtnē, kam sekos „afterparty” Vecrīgā. Precīza pulcēšanās vieta tiks nosaukta www.minimania.lv Visi MINI braucēji un fani tiek laipni aicināti pievienoties svinībām.

MINI 50 Mayfair un MINI 50 Camden – īpašie jubilejas modeļi

Uz Latviju atceļojušie jubilejas auto MINI 50 Mayfair un MINI 50 Camden pieejami ar diviem benzīna un vienu dīzeļa dzinēju. Tirgū visā Eiropā tie parādās septembrī – tieši 50 gadus pēc brīža, kad tika prezentēts pirmais klasiskais MINI. MINI 50 Mayfair un MINI 50 Camden ražošana netiks ierobežota ar vienībām, bet gan ar laiku – šos modeļus būs iespējams pasūtīt tieši vienu gadu.

No trim pieejamajiem dzinējiem īpaši piemināms ir četrcilindru turbo benzīna dzinējs ar 175 zirgspēkiem. Īpaši iepriecinošs ir MINI Cooper S 50 Mayfair un MINI Cooper S 50 Camden degvielas patēriņš. Kombinētajā ciklā tas ir vien 6,2 litri uz 100 km, bet CO2 izmeši ir vien 149 grami uz kilometru.

MINI Cooper 50 Mayfair un MINI Cooper 50 Camden ir pieejams ar 120 zirgspēku jaudu un šādai jaudai unikālu degvielas patēriņu – 5,4 litri uz 100 km un 129 grami CO2 izmešu uz kilometru.

Premium segmenta rekordists degvielas ekonomijas ziņā ir MINI Cooper D 50 Mayfair un MINI Cooper D50 Camden. Četrcilindru dīzeļdzinējs ar 100 ZS jaudu vidēji patērē 3,9 litrus dīzeļdegvielas uz 100 km, izmetot 104 gramus CO2 uz kilometru.

{page}

Pazīstams dizains, ekskluzīvi apdares materiāli

<seesam>Kā jau tas noticis arī pagātnē, divi jubilejas modeļi ir nosaukti Londonas piepilsētu vārdā – Meifēra un Kemdena ir pazīstamas tālu aiz Lielbritānijas galvaspilsētas robežām. Meifēra ir pazīstama ar savu ekskluzivitāti, kamēr Kemdena ir pazīstama ar savu modīgo un kulturāli daudzveidīgo pilsētas dzīvesstilu.

Abiem jaunpienācējiem MINI saimē ir raksturīgs ekskluzīvs krāsojums, īpaši vieglmetāla diski, kā arī īpaša salona apdare – tas viss pasvītro šo modeļu ekskluzivitāti. Papildus dizaina elementiem MINI 50 Mayfair un MINI 50 Camden priecē ar vairākām komforta funkcijām – gaisa kondicionētāju, augstumā regulējamiem un apsildāmiem sēdekļiem, apgaismojuma paketi, bagāžas nodalījuma paketi, borta datoru un regulējamām aizmugurējo sēdekļu atzveltnēm.

MINI 50 Mayfair – ekstravagants stils

Jau 1982. gadā klasiskais MINI saņēma modifikāciju Mayfair – toreiz šī modifikācija apvienoja patiesu komfortu ar ekstravagantu izskatu. Arī šoreiz MINI 50 Mayfair lutina tieši ar to pašu. Pirmo reizi MINI pieejams Hot Chocolate metāliskajā krāsā, kāda iepriekš bija pieejama tikai Clubman versijā, bet automobiļa jumts ir balts. Tikai MINI 50 Mayfair pieejams ar ekskluzīvajiem 12 spieķu 17 collu vieglmetāla diskiem baltā krāsā. Dzinēja pārsegu rotā sportiskas svītras, bet radiatora resti – divi papildus luktori. Sānos pie pagrieziena rādītājiem atrodams Mayfair logotips.

Automašīnas ādas salonā ir atrodami speciāli Mayfair dizaina elementi – gan uz sliekšņiem, gan uz ātrumpārslēga, rokasbremzes sviras un paklājiņiem. Ādas stūre ir divkrāsu, turklāt interjeru harmoniski papildina vairāki hroma elementi. Visi MINI 50 Mayfair tiek ražoti ar sporta sēdekļiem.

MINI 50 Camden – dinamisks un progresīvs

Camden versijā dominējošās krāsas ir sudraba, balta un melna, pasvītrojot automašīnas sportiskumu. White Silver metāliskais krāsojums tiek kombinēts ar baltu jumtu, bet MINI 50 Camden ir pieejams arī Midnight Black un Horizon Blue metāliskajos toņos. Arī šai automašīnai ir ekskluzīvi 17 collu riteņu diski un sportiska dizaina svītras uz motora pārsega. Mini Cooper S 50 Camden jau standartaprīkojumā saņem biksenona gaismas, kuras īpaši izceļ melnie reflektori. Pagrieziena rādītāji šim automobilim ir baltā krāsā.

Interjerā priecē pusādas salons ar sporta sēdekļiem, kā arī ādas stūres ratu un īpašo Camden ātrumpārslēga un rokasbemzes sviras apdari. Salona paklājiņi ir īpaši pieskaņoti un izceļ automašīnas ekskluzivitāti. Tāpat MINI 50 Camden izceļas ar lielisku HiFi audiosistēmu no Harman Kardon. Papildus iespējams pasūtīt arī iPod pieslēgvietu, kā arī integrētu iPhone un citu viedtelefonu interfeisu.

MINI 50 Mayfair un MINI 50 Camden papildus funkcijas

Kā jau MINI automobiļiem ierasts, katru MINI 50 Mayfair vai MINI 50 Camden iespējams saražot pēc īpaša klienta pasūtījuma. Klientam iespējams izvēlēties vairākas papildaprīkojuma opcijas: MINI navigācijas sistēmu, klimata kontroli, labākas redzamības paketi (tā iekļauj apsildāmu priekšējo stiklu, lietus sensoru, aptumšojošu iekšējo spoguli, automātisku tuvo gaismu kontroli), Comfort Access funkciju, parkošanās sensoru un slīdošo stikla jumtu.

Standarta sešpakāpju manuālās pārnesumkārbas vietā iespējams iegādāties sešpakāpju automātisko ar pārslēgšanās svirām pie stūres rata. Poga Sport padara braucienu sportiskāku – gāzes pedālis kļūst asāks, tiek izmainīti stūres pastiprinātāja iestatījumi, kā arī automātiskās pārnesumkārbas pārslēgšanās notiek īsākā laika sprīdī. Visas šīs papildus opcijas padara braucienus ar MINI 50 Mayfair vai MINI 50 Camden vēl neaizmirstamākus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti