Ķekavā atkal notiks auto orientēšanās 8

 
7.decembris 2009 9:18

Lai popularizētu motoru sporta veidus, apvienojumā ar drošu braukšanu un aktīvi pavadītu brīvo laiku, 12.decembrī SIA „Ķekavas sadzīves servisa centrs” sadarbībā ar Ķekavas novada Domi un TC ”Liiba” organizē auto orientēšanās sacensības „Ķekavas ziema 2009”.

Sacensībās paredzēta orientēšanās pa Ķekavas novadu tikai un vienīgi pēc kartes, kā arī jaunums – veiklības braucieni, kur būs jāpiedalās kā ekipāžas pilotam, tā arī stūrmanim. Tāpēc jau laikus ir vērts padomāt par komandas sastāvu. Sacensībās atļauts piedalīties ar jebkuras markas a/m, kurai ir derīga TA, kā arī OCTA. Dalības maksa – 10 Ls.

Reģistrēšanās sacensībām 12. decembrī no plkst. 10:00 – 10:30, sacensību starts – plkst. 11:00 pie TC „Liiba”. Galvenais uzdevums būs sameklēt kartē atzīmētos punktus, nofotografēt tos un salīdzināt ar jau dotajām fotogrāfijām, bet nedrīkst aizmirst arī par slēptajiem kontrolpunktiem, līdz kuriem varēs nokļūt, tikai pārvietojoties ar kājām.

Vērtēšanas kritēriji tiks dalīti pēc šādas primāruma pakāpes: fotogrāfijās uzrādīto objektu skaits, laika normu atbilstība noteiktajam, un – nobrauktie km. Sacensību finišs plānots ap plkst. 16:00 turpat, kur starts. Laukumā pie TC „Liiba” arī norisināsies auto veiklības braucieni, kas garantēs ne mazums jautru brīžu abiem ekipāžas galvenajiem locekļiem – pilotam un stūrmanim.

Par balvām sacensību uzvarētājiem rūpējas TC „Liiba” un SIA "Getz Bros & Co (Latvia) Ltd.".

Auto orientēšanās sacensības „Ķekavas ziemas līkloči 2009”
Nolikums.

Sacensību organizators: SIA „Ķekavas sadzīves servisa centrs” sadarbībā ar t/c „Liiba”.
Sacensību oficiālās personas:
Sacensību direktors Egils Kokāns
Sacensību vadītājs Juris Aperāns
Sacensību tiesnesis Andris Būmanis
Distances tiesnesis Māris Belovs
Pasākuma mērķis: Iepazīt Ķekavas novadu un popularizēt drošu satiksmi.
1. Auto orientēšanās sacensības hronoloģiskā secība:

1.1 Sacensības notiek 2009.gada 12.decembrī Ķekavas novadā .
1.2 Ekipāžu reģistrācija Ķekavā, t/c „Liiba” pirmā stāva vestibilā no plkst. 10:00 līdz 10:30.
1.3 Dalībnieku ekipāžu starta saraksta publicēšana un dalībnieku sapulce plkst. 10:40.
1.4 Sacensību starts plkst. 11:00 pie t/c „Liiba”.
1.5 Provizoriskais sacensību ilgums 3.5 stundas.
1.6 Sacensību finišs pie t/c „Liiba”.
1.7 Rezultātu paziņošana un dalībnieku apbalvošana t/c „Liiba” pirmā stāva vestibilā plkst. 15:00. Situācijā, ja tiks veikti veiklības braucieni, plkst.16:00. Visa papildus informācija tiks izvietota sacensību sekretariāta informācijas stendā t/c „Liiba”.


2. Sacensību dalībnieki un reģistrācija:

2.1 Sacensību ekipāža (ne mazāk kā divi dalībnieki) ar automašīnu, kurai ir derīga civiltiesiskā apdrošināšana un CSDD pielaide satiksmei, ierodas uz dalībnieku reģistrāciju nolikumā noteiktajā laikā un vietā. Aizpildot dalības pieteikumu, automašīnas vadītājs un ekipāžas dalībnieki ar saviem parakstiem apliecina, ka ir iepazinušies ar sacensību nolikumu, tas viņiem ir saprotams, un apņemas ievērot visus tā nosacījumus. Tāpat sacensību dalībnieki apņemas ievērot visus LR tiesību aktus saistībā ar izmantojamās automašīnas ekspluatāciju, drošumu un tehnisko stāvokli, kā arī ievērot visas LR Ceļu satiksmes noteikumu prasības sacensību laikā, un pilnībā atbild par to neievērošanas sekām.
2.2 Sacensību sekretariātā, reģistrējoties ekipāžas dalībnieki saņem trases dokumentācijas mapi, kurā ietilpst: maršruta karte ar pārbraucienu laika normām un apmeklējamo objektu identifikācijas fotogrāfijām un starta numura zīmi, kura jāpiestiprina a/m priekšējā stikla labajā augšējā stūrī.
2.3 Ekipāžas ziedojuma summa organizatoriskiem izdevumiem -10.00Ls.
2.4 Sacensību trases veikšanai ir nepieciešams sekojošs aprīkojums: digitālais fotoaparāts, Ķekavas novada karte (Rīgas reģiona karte) un elektroniskais pulkstenis.
3. Sacensību gaita:

3.1 Starta intervāls starp ekipāžām -2.minūtes.
3.2 Trase jāveic maršruta kartē norādīto objektu secībā ievērojot noteiktās laika normas. Objekta apmeklējuma maršrutu(ceļus pa kuriem braukt secībā no pirmā uz nākošajiem kontrolpunktiem) ekipāža izvēlas patstāvīgi.
3.3 Ierodoties fotogrāfijā redzamajā objektā-kontrolpunktā, noteiktās laika normas atbilstošajā pilnajā minūtē, jāveic identisks izsniegtajai fotogrāfijai uzņēmums. Situācijā, kad digitālais fotoaparāts neuzrāda attēla fiksēšanas laiku, fotogrāfijā skaidri jābūt redzamam elektroniskajam pulkstenim, kurš uzrāda attēla fiksēšanas laiku.
3.4 Ja kādu iemeslu dēļ kontrolpunkts ir apmeklēts ar kavējumu, atskaites punkts laika normai uz nākošo objektu-kontrolpunktu ir, fotografēšanas laikā fiksētais pulksteņa rādījums pilnās minūtēs.
3.5 Situācijā, kad kontrolpunkts netiek atrasts un iztrūkst laika fiksēšanas momenta, pie iepriekšējās laika normas ir jāpieskaita nākošā kontrolpunkta apmeklējuma laika norma, kas kopā dod jaunu laika normu sekojoša objekta apmeklējumam.
3.6 Ekipāžai pēc finiša nekavējoties jāierodas sacensību sekretariātā, Ķekavas sporta klubā, jānodod maršruta karte ar starta-finiša tiesneša atzīmēm, un kopā ar distances tiesnesi jāveic fotogrāfiju salīdzināšana rezultātu noteikšanai.
3.7 Ja kādu iemeslu dēļ ekipāža neturpina sacensības, par to ir jāziņo sacensību tiesnesim pa telefonu 29184872
3.8 Kā papildus sacensības iespējami veiklības braucieni laukumā pie t/c „Liiba”. Informācija par veiklības brauciena nosacījumiem tiks izvietota informācijas stendā sacensību dienā.
3.9 Dalībniekiem sacensību laikā ir aizliegts lietot jebkādas navigācijas iekārtas. Šī punkta ievērošana tiks kontrolēta papildus. Par aizlieguma neievērošanu dalībniekiem, ar galvenā tiesneša lēmumu, tiek piemērots sods, līdz pat diskvalifikācijai.

4. Rezultāta noteikšana:

4.1 Pirmais kritērijs - visu fotogrāfijās uzrādīto objektu-kontrolpunktu apmeklējums un fotogrāfijās redzamo objektu atbilstība oriģinālam. Neatbilstība starp uzņēmumiem tiek traktēta kā neapmeklēts kontrolpunkts. Situācijā, ja ekipāžu uzrādītais rezultāts ir vienāds, tiek ņemts vērā otrais vērtēšanas kritērijs.
4.2 Otrais kritērijs – laika normu atbilstība noteiktajam (10.soda punkts par katru pilnu kavējuma minūti vai 20.soda punkti par katru pilnu apsteidzes minūti). Situācijā, ja arī pēc otrā kritērija rezultāts ir vienāds, tiek ņemts vērā trešais kritērijs
4.3 Trešais kritērijs – nobrauktais kilometru daudzums (jo mazāk nobraukto kilometru, jo augstāks rezultāts).

5. Apbalvošana:
5.1 Ekipāžas, kuras sacensībās izcīnījušas pirmās trīs vietas tiek apbalvotas ar t/c „Liiba” pārsteiguma veltēm, SIA „Getz Bros&Co Ltd” un SIA ‘’Ķekavas sadzīves servisa centrs ’’piemiņas balvām .
 

 
Visi komentāri
 
273229. viesis 7.decembris 2009 9:26
0 0 Atbildēt

ziema būs?

273249. viesis 7.decembris 2009 14:06
0 0 Atbildēt

Jā tā ir interesanta lieta...

273250. viesis 7.decembris 2009 14:08
0 0 Atbildēt

kukuuu

273260. viesis 8.decembris 2009 9:51
0 0 Atbildēt

kaut kaa visi metushies popularizeet autosportu :-)

273264. viesis 8.decembris 2009 15:35
0 0 Atbildēt

Pavasarī piedalījos šo organizatoru rīkotajā pasākumā. Tad tiktiešām bija ziem.

Cerams ka līdz sestdienai uzsnigs, tad jau varētu atkal ;)

273265. viesis 8.decembris 2009 16:08
0 0 Atbildēt

Pavasarī bija reāls bulšits, ne pasākums. Nevienam neiesaku! Tur pasākumu organizē cilvēki, kuri dzīvo vēl 1999.gada rallijā. Un ja gadīsies vinnēt "bez iemesla", noteikti atradīsies iemesls, kāpēc vietējām daudzbērnu ģimenēm būs priekšroka.

273333. viesis 11.decembris 2009 8:22
0 0 Atbildēt

Nu interesanti komenti :-D

Cik dalībnieki, ta būs ?

autopilots

273365. viesis 12.decembris 2009 18:58
0 0 Atbildēt

Ideaals laiks :-D

Ideaala gonka,

Jauns stuurmanis Tonuss (pirmo reiz)

Izciiniita 4 vieta

Vissvairaak nobraukti km

Pasazhierim Kikucim balva kaa jaunaakajam

P.S Paldies " Orgiem " par forsho gonku!

pilots

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti