Autokrosa pirmais posms atklāj jaunus favorītus

 
26.aprīlis 2010 10:38

Latvijas autokrosa čempionāta pirmais posms Smiltenē, Tepera trasē sarūpēja sezonas pirmos uzvarētājus:

Andri Priedīti (1600), Jāni Kozlovski (Open), Jāni Boku (B600), Jāni Spīķi (2000 Super), Bruno Leimani (D12), Imantu Kolomenski (VAZ kauss) un Audrju Pilipāviču (Baltijas kausa D7). Jaunās sezonas tendence – līdzšinējiem klašu favorītiem uzradušies nopietni konkurenti.


Open duelis: Jāņa Kozlovska (pa kreisi) un Raimonda Jerāna duelis par uzvaru Open klasē bija izcila autokrosa izrāde (Foto: Viesturs Saukāns)

Par dienas naglu kļuva Open klases fināls, kurā izcilu dueli demonstrēja pēdējo sezonu līderi Jānis Kozlovskis un Raimonds Jerāns. Viņu cīņa bija azartiska un uz riska robežas, bet septiņu apļu laikā vairāki tūkstoši skatītāju redzēja vismaz piecas līderpozīcijas maiņas. Viss noslēdzās pēdējā apļa sākumā, kad pēc kārtējā uzbrukuma Kozlovskim Jerāns izslīdēja. Kozlovskis uzvarēja, bet Jerāns palika trešais, pēc kļūdas priekšā palaižot arī Jāni Vanagu.

<250>1600 klasē kvalifikācija pierādīja, ka prognozētajiem favorītiem Andrim Priedītim un Andim Kļavam pievienojies vēl viens – kuldīdznieks Kaspars Silenieks. Finālā gan pērnās sezonas debitantam nācās izstāties pusass lūzuma dēļ. No starta vadībā aizbrauca Kļava, taču brauciena vidū viņa kļūdu atrada pērnā gada vicečempions Priedītis, gūstot lielisku uzvaru. Aiz Priedīša un Kļavas trešo vietu guva Jānis Lideris, sasniedzot savu pirmo pjedestālu.

B600 klasē finālbraucienā pārliecinoši dominēja Jānis Boks, bet karjeras augstāko sasniegumu – otro vietu – guva Aigars Liškovskis. Trešo pozīciju sasniedza Jānis Baumanis, kurš šajā bagiju klasē aizvadīja otro sacīksti. Tomēr palika neatbildēts jautājums par klases favorītu pulku, jo tehnisku problēmu dēļ sacīkste neizdevās vicečempionam Ģirtam Zīlem – pastāv iespēja, ka tieši viņš ir klases galvenais favorīts.

2000 Super klasē sacīkste neizdevās veiksmīga sportistu tehnisko problēmu dēļ. Uzvaru sasniedza Jānis Spīķis, pārliecinoši apsteidzot Igoru Afļitunovu. Igoram šis ir augstākais rezultāts viņa karjerā. Trešais – Jānis Berķis, kurš finālbraucienā izgāja uz starta ar jau salūzušu ātrumkārbu, tāpēc nevarēja sarūpēt pienācīgu konkurenci Spīķim.

Latvijas čempionāta D12 klasē uzvaru sasniedza pērnais čempions Bruno Leimanis, apsteidzot par favorītu uzskatīto igauni Tāvi Pindisu. Trešo vietu guva Aldis Grantiņš. VAZ Klasikas kausā uzvara Imantam Kolomenskim, bet Baltijas kausa D7 bagiju klasē uzvarēja lietuvietis Audrjus Pilipavičs.

Latvijas krosam maijs būs notikumiem bagāts mēnesis. 8. maijā 333 trasē notiks LAF Beta bagiju kausa sacīkste, bet Igaunijā Laitses trasē startēs NEZ un Baltijas rallijkrosa čempionāts salonautomašīnām un Latvijas čempionāts kroskartiem. 9. maijā sāksies arī jaunā Folkreisa sezona. Savukārt 22. un 23. maijā Bauskā notiks sezonas centrālais notikums – Eiropas autokrosa čempionāts. Nedēļu vēlāk – Latvijas autokrosa čempionāta posms un Folkreiss Brenguļos.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti