Ātrums un dūmi dragreisa sezonas atklāšanā Biķerniekos 1

 
29.aprīlis 2010 0:00

Biķernieku sporta kompleksu svētdien raksturoja ātrums un dūmi, jo tur risinājās Latvijas Dragreisa Čempionāta 1. posms „Battery Drag Meeting 2010”. Pasākumā pārsteigumu netrūka – par tiem parūpējās gan paši čempionāta dalībnieki, gan arī igauņu motociklisti.

A klasē pirmo vietu izcīnīja Juris Kuklis, kurš ar savu atraktīvo MINI pārspēja gan Agri Sārni, gan Viktoru Gorohovu. Juris arī startēja B klasē, kur piekāpās tikai daudzkārtējam čempionam Artjomam Kočlamazašvili ar skatītāju iecienīto balto BMW. Trešais – Ivars Ērglis ar savu pārbūvēto Audi 80.

C klasē pirmais Vitālijs Koloss (Nissan 200sx), bet otrais – atkal Ivars Ērglis. Turbo klasē pirmo reizi abus sīvākos konkurentus Māri Ozoliņu un Ilmāru Zausajevu pārsteidza Aldis Vārpsalietis ar Audi Coupe. Ilmārs šoreiz palika otrais, bet Māris, trešais(viņa izšķirošo startu izjauca automašīnas pārregulēšana pēdējā brīdī). Jāpiebilst, ka Ilmārs nestartēja ar savu slaveno „Destroyer”, bet gan ar tā kopiju, kas uzbūvēts tikai šajā ziemā. Iecienītajā „handicap” klasē jau atkārtoti pirmajā vietā Krista Eriņa (Nissan 350z). Otrais – Jānis Freimanis (Opel Astra), bet trešajā vietā – Evija Gaspare (Audi A3). Vislielākā dalībnieku konkurence bija jaunajā Street klasē, kurā uzvarētājs jeb „street karalis” ir tikai viens, un tas bija Raitis Čerņavskis ar Mitsubishi GT 3000.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma uz taisnes stājās arī motociklisti, no kuriem ātrāki bija igauņu ciemiņi. Klasē līdz 600 ccm labākais rezultāts Gerrit Vaat, otrais – „seno laiku” dragreisa zvaigzne Kaspars Martinsons ar Honda CBR, bet trešais Ainārs Bērtulis ar Yamaha R6. Lielajā motociklu klasē pirmais Georg Leonov ar Suzuki GSX, aiz sevis atstājot Ediju Lučku un Ivaru Kepi. Igaunis skatītāju priekšā parūpējās par īpaši asām izjūtām, finālbrauciena laikā pēc finiša krītot, kad motociklam negaidīti ieslēdzās NOS sistēma. Skatītāju ovāciju pavadīts, Georgs atzinās, ka šis ir jau 18 motocikls viņa karjerā. Pēc diagnostikas diemžēl izrādījās, ka spēkratam šīs bija gan pirmais, gan pēdējais brauciens sezonā, jo ir izjucis dzinējs.

Par krāšņiem šoviem braucienu starplaikos rūpējās drifteri Gatis Lapāns un Ingemārs Jēkabsons, LTV7 jauniešu raidījuma SEMS zvaigznes Ketija Dombrovska un Valters Frīdenbergs, motosportists Raimonds Pastars, kurš izaicināja skrieties automašīnas, kā arī deju studijas Aggresive.lv meitenes.

Sacensību ģenerālsponsors: enerģijas dzēriens „Battery”, oficiālais radio: European Hit Radio, informē: Platforma.lv. Sacensību drošības auto no WESS Select.

Pasākumu atbalsta: Latvijas Mūzikas kanāls, TV24, Zebra, SEMS, TVNet.lv, Travelnews, OHO.lv, iAuto.lv, Vipi.lv, Postfactum.lv, BMWPower.lv, Motors24.lv, Getaway.lv, Easyget.lv, Auto.Delfi.lv, Riga Spirits & Wine Outlet, WESS Select, eparts.lv, Motul, TSC Auto, GENARTS.lv, DāvanuServiss.lv, Ķeizarmežs, MOTOPower.lv, Skorpions Apsardze, Auzas.lv, Domina Shopping, Tipogrāfija Dives, Fantasy Park, Discomania, KUMHO, Rubbers, Xenon.lv un Tipogrāfija Veiters.

Foto: Deniss Podnebess, Nikon D300

 
Visi komentāri
 
276614. viesis 29.aprīlis 2010 12:45
0 0 Atbildēt

Pirmo reizi biju uz šāda veida pasākumu un diezvai vēl iešu, jo viss notika pārāk lēni. Ja to visu saspiestu divās stundās, būtu interesanti. Bet tā bija tikai nīkšana. Arī vadītāji būtu jānomaina pret kādiem interesantākiem, piemēram Ufo.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti