Jubilejas Eiropas autokrosa posms Mūsā aizvadīts (+ foto)

 
24.maijs 2010 9:24

Sporta kompleksā Mūsa 2010. gada 22. un 23. maijā notika Eiropas autokrosa čempionāta trešais posms, kas šogad Latvijā notika divdesmito gadu.

Diemžēl, neskatoties uz apaļo jubileju, Latvijas sportisti šogad nespēja izcīnīt nevienu godalgotu vietu kādā no Eiropas čempionāta divīzijām.

Fotogaleriju skatieties šeit »» (foto: Dace Janova / Fotoaģentūra 4rati)

Savukārt par godu Mūsas posma jubilejai īpašu piemiņas velti saņēma čehu autokrosa pilots Jaroslavs Hošeks, kurš ir piedalījies pilnīgi visos Eiropas autokrosa čempionāta posmos Bauskā.

D-TAX – uzvaru izcīna Vaclavs Fejfārs

Salonautomašīnu klasē spīdošu uzvaru Bauskā izcīnīja čehs Vaclavs Fejfārs (Škoda Fabia), kuram ar lielisku startu A-finālā izdevās izvirzīties vadībā un savas pozīcijas noturēt līdz pat finišam. Daudz asāka cīņa bija vērojama par otro vietu – tā galvenokārt notika starp čehu Ladislavu Brožeku (Ford Focus) un krievu Aleksandru Kvašinu (Renault Clio). Lielu daļu fināla brauciena čeham izdevās noturēt Krievijas sportistu aiz muguras, taču tas izmantoja čeha kļūdas un pāris apļus pirms finiša to apsteidza. Neskatoties uz visā nedēļas nogalē izdzīvotajām tehniskajām problēmām, brauciena sākums lielisks izdevās Aldim Zēbergam (Toyota Corolla) – vienu brīdi viņš mēģināja pat uzbrukt pirmajam trijniekam. Tomēr viņa auto nebija tik ātrs, lai uzbrukuma plānus realizētu. Piedevām mēģinājumā apsteigt Zēbergu, sadursmi ar viņa auto un trases nožogojumu piedzīvoja krievs Valentins Koršunovs (Ford Puma). Iespējams, ka tieši šīs sadursmes dēļ, kuras rezultātā Koršunovs izstājās, sākās transmisijas problēmas arī Zēberga automašīnai. Latvieša Toyota Corolla zaudēja visu riteņu piedziņu un brīžiem bija grūti vadāma. Šī iemesla dēļ Aldis kļuva ievērojami lēnāks un, neskatoties uz savu meistarību, bija spiests līdz finišam atkrist uz septīto vietu.

D-3A – A-fināls bez latviešiem, Musilam kārtējā uzvara.

Gluži kā iepriekšējos divos Eiropas čempionāta posmos trasē sevišķi ātrs bija čehs Ondrejs Musils. Viņš bez jebkādiem pārsteigumiem izcīnīja uzvaru Mūsā, kas jau ir trešā uzvara čempionātā, kurā ir aizvadīti tieši tikpat daudz posmi. Otro vietu šajā divīzijā izcīnīja viņa tautietis Ladislavs Hanaks, bet trešo – luksemburgietis Džons Lagodnijs.

B-finālā cīņas gaitu arī noteica čehi – Vits Nosaleks un Matias Zemans. Viņi attiecīgi arī izcīnīja iespēju cīnīties A-finālā. No latviešiem labāko rezultātu izdevās sasniegt Mārim Līcim, kurš B-finālā izcīnīja 4. vietu. Jānis Šķerbickis un Armands Hohfelds B-finālā finišēja 6. un 7. vietā.

D-3 – uzvara francūzim

Neticami labs starts divīzijas 3 A-finālā izdevās francūzim Tedijam Budē. Viņš jau startā apsteidza šīs nedēļas nogales ātrāko šīs divīzijas braucēju, čehu Petru Tureku un pietiekami tālu atrāvās no sekotājiem. Par otro vietu aktīvi cīnījās Petrs Tureks un vācietis Andre Hinnenkamps. Čehs cīnoties ar vācieti zaudēja pārāk daudz laika, lai līdz finišam noķertu līdera pozīcijas iekarojušo francūzi, līdz ar to bija spiests samierināties ar otro vietu un draudzīgi paspiest roku uzvarētājam, francūzim Tedijam Budē.

Junioru Bagija EURACA kausu izcīna Kristiāns Šabo

Junioru Bagija EURACA kausa pirmajā posmā lielisku uzvaru izdevās izcīnīt ungāram Kristiāns Šabo, kuram finālā izdevās ievērojami atrauties no vienlīdz ātrā čeha Jakuba Kubičeka un krieva Vladislava Demkina, kuri savā starpā cīnījās par otro vietu, taču finišēja tā arī vietām nesamainoties.

B-600 – Krišjānim Caunem pirmā starta vieta

Latvijas čempionāta klasē B-600 kvalifikācijas braucienos sevi lieliski izdevās pierādīt vienam no šajās sacensībās debitējušajam rallija pilotam Krišjānim Caunem. Viņš izcīnīja tiesības finālā stāties uz pirmās starta vietas. Taču fināla brauciena pirmajā līkumā Krišjāni no līdera pozīcijas burtiski izspieda daudz pieredzējušākie B-600 piloti Ģirts Zīle un Aigars Liškovskis, sagrābjot līderu pozīcijas. Šo situāciju izmantoja arī citi sportisti, tādējādi Krišjānis zaudēja daudzas pozīcijas. Jau nākamajā līkumā dažādu sadursmju dēļ izstājās gan Jānis Boks, gan Kaspars Ozoliņš.

Startējot no pēdējās starta vietas ar katru apli arvien labāku pozīciju izdevās sasniegt Ivaram Vasaraudzim, kurš šajās sacensībās startēja īpaši netrenējoties un abas sacensību dienas cīnījās gan ar tehniskām problēmām, gan cieta dažās sadursmēs. Viņam lieliski izdevās apsteigt un aiz sevis noturēt gan Jāni Bogdanoviču, gan Krišjāni Cauni. Finālā godalgotās vietas izcīnīja Ģirts Zīle, Aigars Liškovskis un Jānis Baumanis. Ivars Caune šajās sacensībās izrādījās ātrākais no rallija pilotiem – viņam 5. vieta; Ivaram Vasaraudzim – 7. vieta; Krišjānim Caunem – 8. vieta. Savukārt Jānis Bogdanovičs spēja finišēt tikai 10. vietā.

Plašāku informāciju un rezultātus iespējams atrast sporta kompleksa Mūsa mājas lapā www.musa.lv

Eiropas autokrosa čempionāta jubilejas sacīkstes Mūsā notika pateicoties ģenerālsponsoriem: Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Dzelzceļa Ritošā Sastāva Serviss, kā arī atbalstītājiem: Aldaris, tipogrāfija Veiters, RE&RE, Canon IB Serviss, Eden, Lux Auto, TSC Auto un informatīvajiem atbalstītājiem: LTV7, LNT, TV5, SWH, SWH+, Latvijas Avīze, Auto Bild Latvija, Bauskas Dzīve, Auto Euro, Draugiem.lv, 4rati, iAuto, Motors24.lv, Mascus, Autosports Delfi, JauniAuto.lv un raidījumam Ātruma Cilts.

Fotogaleriju skatieties šeit »» (foto: Dace Janova / Fotoaģentūra 4rati)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti