Paveikts Latvijas SAAB kluba «Vēlā pavasara izbrauciens»

 
25.maijs 2010 8:11

Nedēļas nogalē SAAB klubs kopā ar ģimenēm un draugiem pa Kurzemes ceļiem veica „Vēlā pavasara izbraucienu”.

Sestdienas rītā pasākuma dalībnieki pulcējās pie Latvijas pasta ēkas. Dienas pirmā atrakcija un vienlaikus pārbaudījums bija improvizēts braukšanas eksāmens. Kā kārtīgā eksāmenā pienākas- bija teorijas jautājumi un praktiskā braukšanas figūru izpildīšana. Lai atturētu braucējus no eksāmena veikšanas lielā ātrumā ar sānslīdēm un citiem akrobātiskiem elementiem, figūras bija jāveic ar pilnu ūdens glāzi uz jumta. Par izlietu ūdeni tika piemēroti papildus soda punkti.

Atminoties SAAB markas vēstures pirmsākumus saistībā ar aviāciju- eksāmenu nolikušie dalībnieki saņēma „zemu lidojošas lidmašīnas” jeb SAAB auto pilota apliecības. Savukārt kopsummā ātrāk eksāmenu veikušie dalībnieki ieguva auto kopšanas līdzekļus no Turtle Wax. Līdz ar apbalvošanas beigām Latvijas SAAB kluba prezidents Ingus Mikuda pasludināja „Vēlā pavasara izbraucienu” par atklātu.

Pēc pasākuma atklāšanas aptuveni trīsdesmit dažādu paaudžu SAAB automašīnu kolonnā veica pārbraucienu uz kino pilsētu Cinevilla. Pasākuma dalībniekus un Cinevilla viesus bija ieradušies priecēt vairāki agrīnie SAAB auto, ko apskatīt varēja uz Cinevillas tilta. Ekspozīcijā piedalījās vairāki klasiskie SAAB 900 t.sk. top versijas Aero un kabrioleti. Ekspozīcijā un arī vēlāk foto orientēšanā dalību ņēma modelis ar ko SAAB savulaik 20. gs. sešdesmitajos gados spēja plūkt laurus Monte Carlo rallijā- SAAB 96. Pasākuma dalībniekiem Cinevilla piedāvāja izglītojošu ekskursiju pa kino pilsētu. Daudziem SAAB braucējiem prieka pilnus mirkļus sagādāja piedalīšanās filmu šovā ar dekorācijām un tērpiem. Vēl pirms foto orientēšanās starta Cinevilla viesus cienāja ar laukā uz uguns gatavotu zupu.

Dienas vidū no Cinevillas tika atklāta foto orientēšanās. Vairāk kā simt kilometru garumā pa Kurzemes ceļiem dalībniekiem bija jāatrod un jānofotografē noteikti objekti, kā arī jāveic speciāls uzdevums Jaunmoku pilī. Foto orientēšanās finišs atradās atpūtas kompleksā Zviedru cepure. Finišējušie dalībnieki, gaidot savus biedrus, rīkoja pikniku un apskatīja zem Zviedru cepures mītošos dzīvniekus. Daudzi SAAB braucēji uz laiku savas „zemu lidojošās lidmašīnas” nomainīja pret rodeļiem.

Piknikam tuvojoties izskaņai, tika apbalvoti labākie foto orientēšanās meistari. Rezultāti apliecināja, ka visu neizšķir ātrums un arī vecāko paaudžu SAAB spēj konkurēt ar jaunākajiem brāļiem un māsām. Uzreiz pēc apbalvošanas desmit labākie foto orientēšanās meistari devās izmantot dāvanu kartes Zviedru cepures rodeļu trasē. Savukārt trīs labākās foto orientēšanās ekipāžas šī raksta tapšanas laikā atpūšas ūdens relaksācijas centrā Joker klubā.

Gandarīti par pavadīto dienu SAAB kluba biedri un draugi pamazām izklīda, lai vēlāk vakarā atkal nāktu kopā klubā Mojo Cafe un pārrunātu dienas spilgtākos notikumus. Pasākuma rīkotāji un dalībnieki ir pateicīgi par dāsno balvu fondu uzņēmumiem Turtle Wax, WD-40, Wunder Baum un Joker klubs. Paldies arī vietām, kas uzņēma „Vēlā pavasara izbraucienu”- Mailmaster, Cinevilla, Jaunmoku pils, Zviedru cepure un Mojo Cafe.

Pasākuma bildes, video un aprakstu nedēļas laikā varēs skatīt Latvijas SAAB kluba interneta vietnē www.saabclub.lv Tur pat jau drīzumā tiks publicēta informācija par gaidāmajām SAAB kluba aktivitātēm.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti