11.jūlijā - motokrosa klasika Apē

 
7.jūlijs 2010 11:06

Jau svētdien, 11. jūlijā, Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē 37.(!) reizi risināsies „Vaidavas Kausa” izcīņa motokrosā – sacensības.

Nereti tās tiek dēvētas par Latvijas motokrosa klasiku. Vecākās, populārākās un tradīcijām bagātākās sacensības, kas iekļautas Latvijas Motosporta Federācijas 2010.gada pasākumu kalendārā.

Pagājušajā gadā Apes mototrasē tika veiktas lielas pārmaiņas. Galvenā no tām – pārveidots lielas Klēts kalna tramplīns, lai sportisti varētu veikt tālākos lēcienus Latvijā sacensību braucienu laikā. Šogad apvienotajā MX1/ MX2 klašu pirmā brauciena laikā tiks noteiks tālākā lēciena izpildītājs, kurš saņems speciālbalvu no sacensību sponsoriem. Neoficiālais lēciena rekords minētajā tramplīnā ir 43.5 metri!

Tos skatītājus, kuri vēl nav bijuši Apes mototrasē, informēsim, ka tā raksturīga ar ļoti labu pārskatāmību. Kaut gan izteiktais reljefs rada papildus grūtības sportistiem, te var pārliecināties par visu motokrosa krāšņumu: gari kāpumi, strauji nobraucieni, dažādi lēcieni un līkumi. Vairākkārtējs „Vaidavas Kausa” ieguvējs igaunis Tanels Leoks ir atzinis, ka šī ir viena no labākajām mototrasēm pasaulē, kādās viņam ir nācies braukt...

Sagaidāms, ka apvienotajā solo motociklu MX1/MX2 klasē startēs gandrīz visi Latvijas spēcīgākie braucēji. Kā parasti, par īpaši skaistajiem kausiem un vērtīgajām balvām pacīnīties ieradīsies arī kaimiņi: ir gaidāmi vairāki vadošie Igaunijas motosportisti. Atgādināsim, ka jau vairākus gadus nevienam no Latvijas sportistiem nav izdevies izcīnīt „Vaidavas Kausu” prestižajā MX1 klasē. To iegūt ir noteikti daudzu sportistu mērķis, bet kuram tas izdosies šoreiz, uzzināsim svētdien.
Aizraujošs solās būt kvadraciklu brauciens, jo arī šajā klasē uz sacensībām gaidāmi ierodamies vairāki spēcīgi šīs klases sportisti, kuriem dažādu apstākļu dēļ pēdējos gados nav izdevies izcīnīt „Vaidavas Kausu”. Viņu mērķis būs viens – cīnīties vienīgi par uzvaru.

Mini MX klasē igauņu pieredze un masveidība Apē līdz šim ir bijusi pārliecinoša – vēl nevienam no Latvijas sportistiem nav izdevies izcīnīt vietu labāko trijniekā! Kas zina, varbūt beidzot šogad? Paši organizatori ar šo klasi saista lielākās cerības.

Jau piekto gadu pēc kārtas skatītājiem būs iespēja vērot cīņas par atdzimušā „Zelta mopēda” balvām! Pirms gada par „Vaidavas kausiem” mopēdu klasēs piedalījās vairāk kā 170(!) dalībnieku. Interesanti, ka „Zelta mopēda” braucienos vienlīdz labi jūtas gan tie, kuru mērķis ir uzvara, gan arī tie, kuriem galvenais ir piedalīties. Šogad mopēdu klasē tiks izcīnīts arī komandu kauss un visi dalībnieki tiks vērtēti vēl papildus dažādās nominācijās. To, ka tas ir labs šovs, ir atzinuši gan skatītāji, gan paši šīs klases braucēji. Te piesaistošs ir ne tikai sportiskais gars, bet arī katra dalībnieka izdoma un aktieriskās dotības.

Ieejas biļešu cenas „Vaidavas kausā ” tradicionālas - arī šogad skolēniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem - 0,50 Ls, (pirmsskolas vecuma bērniem – bezmaksas), bet pārējiem – 3 Ls. Automašīnas caurlaide iebraukšanai trases teritorijā – 2 Ls. Kā parasti, visas ieejas biļetes piedalīsies vērtīgu mantu izlozē: zāles pļāvējs „Husqvarna”, velosipēds u.c. vērtīgas mantas…

No karstuma nebaidieties! Mototrasē ir izveidota ūdens duša skatītājiem, organizatori parūpējušies arī par vēsiem un atspirdzinošiem dzērieniem, kā arī trasē ir plašas iespējas sacensības vērot atrodoties ēnā. Garajā „Vaidavas Kausa” pastāvēšanas laikā skatītāji patīkamas emocijas ir guvuši gan lietainā laikā, gan vasaras svelmē.

Esiet laipni gaidīti Apes mototrasē uz kārtējo motokrosa „izrādi”!

Iveta Kaminska
“Vaidavas Kauss” preses pārstāvis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti