«Dižajā Baltijas apceļošanā» jau pirmie finišētāji

 
14.jūlijs 2010 11:07

Tikai mēnesi pēc “Dižās Baltijas apceļošanas” akcijas sākuma jau 10 ceļotāji bija apceļojuši visus desmit projektā iekļautos pašmāju objektus.

Savukārt līdz jūlijam četri cilvēki, tostarp no Latvijas - visus 30 objektus Baltijā. Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) Baltijas tūrisma tirgus speciāliste Maija Poča to vērtē kā labu aktivitātes rādītāju projekta sākumposmā.

Pirmie ceļošanas maratona finišētāji balvas saņems vēl pirms akcijas beigām, bet noslēgumā starp tiem dalībniekiem, kuri līdz spēles beigām būs apmeklējuši visus vai vismaz 24 no 30 galamērķiem (pa astoņiem katrā valstī) izlozēs galveno balvu. Sarp tiem, kas līdz spēles beigām būs apmeklējuši vismaz 18 no 30 objektiem, tiks izlozētas Baltijas balvas, bet papildus balvas piešķirs vēl citiem aktīviem dalībniekiem.

Akcija sākās 1.maijā un noritēs līdz 30. septembrim, un aktivitāte pēc M.Počas un arī objektu īpašnieku domām varētu pieaugt. Tas nojaušamas no akcijai reģistrējušos cilvēku skaita - 1400 reģistrētu dalībnieku līdz 1.jūlijam, kā arī intereses par projekta mājaslapu www.greatbaltic.eu. No maija līdz jūnija beigām to bija apmeklējuši 55 tūkstoši interesentu, lielākoties no Lietuvas un Latvijas, kā arī no Igaunijas. Mājaslapu skatījuši arī pārsimt briti, somi, amerikāņi, īri, vācieši, norvēģi, krievi – kopumā interesenti no 90 valstīm.

Objektu īpašnieki Latvijā atzīst, ka viņu lielākais ieguvums ir iegūtā publicitāte, kā rezultātā viņu mājaslapu apmklējums ievērojami pieaudzis. Palēnām pieaug arī reālo apmeklētāju skaits, bet lielāka aktivitāte tiek sagaidīta pēc Jāņiem, kad atdevi varētu dot arī publikācijas medijos. TAVA organizējusi trīs Baltijas valstu žurnālistu braucienus, apskatot visus objektus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā.

Atzīstot, ka objektu dažādības dēļ tos ir grūti salīdzināt, žurnālisti par interesantākajiem Latvijā atzinuši Irbenes radiolokatoru, kā arī Vienkoču parku pie Līgatnes un izbraucienu ar vikingu laivu „Lāčplēsis” pa Daugavu, Igaunijā - Seila vējdzirnavas, Olustveres keramikas un stikla darbnīca un Ingatsi pārgājienu taka Somā nacionālajā dabas parkā. Lietuvā pārliecinošs mediju pārstāvju aptauju līderis ir Pārnidža izziņas taka Nidā, kam seko Jūras muzejs Gražutes reģiona parkā un Akmens skulptūru parks Sudervē.

Ceļotāju apmeklētākie objekti Latvijā ir livoniešu apmetne “Godesverda” pie Turaidas, Vienkoču parks un vikingu laiva “Lāšplēsis”, Igaunijā - Olustveres keramikas un stikla darbnīca, Tallinas Botāniskais dārzs un Igaunijas Veselības aizsardzības muzejs, bet Lietuvā – akmens skulptūru parks “Vilnoja”, Vaska figūru muzejs Viļņas vecpilsētā un Bistrampolio muiža. Apmeklētāju viedokļi par interesantākajiem objekiem ir tikpat dažād cik paši ceļotāji, viedokļiem atšķiroties par vienas ģimenes lokā, zina stāstīt M. Poča.

“Dižā Baltijas apceļošana” ir unikāls triju Baltijas valstu tūrisma kopprojekts, ko to tūrisma institūcijas organizē ceturto gadu pēc kārtas, izmantojot spēles elementus, mudinot apskatīt interesantus jaunos tūrisma objektus visās trijās Baltijas valstīs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti