Vasaras autosprints: Smiltenē Matvejevs var kļūt par trīskārtēju Latvijas čempionu

 
12.augusts 2010 9:05

14. augustā Smiltenes „Tepera” kartinga trasē risināsies Latvijas vasaras autosprinta čempionāta priekšpēdējais piektais posms.

Kopvērtējuma līderu statusā Vidzemē ieradīsies Jānis Skujiņš (1800 klase), Mareks Matvejevs (2500 klase) un Andris Slava (2500+ klase). Sacensību starts pulksten 11:15.

Smiltenes „Tepera” sporta komplekss kļuvis par iecienītu LAF Standarta Automobiļu komisijas sacensību norises vietu. Nesenā pagātnē tur regulāri risinājās standarta automašīnu rallija posmi, bet šobrīd tiek aizvadītas supersprinta un vasaras sprinta sacensības. Tā, sestdien, 14. augustā „Tepera” kartinga trase uzņems Latvijas vasaras autosprinta čempionāta priekšpēdējo piekto posmu. Dalībniekiem un skatītājiem vajadzētu pievērst uzmanību, ka mainīti sākotnēji paredzētie norises laiki, pārceļot sacensības uz rīta pusi. Tā, dalībnieku reģistrācija un tehniskā komisija plānota no pulksten 9 līdz 10, bet pirmais starts pulksten 11:15. Piedalītie sacensībām ar savu ielas automašīnu var jebkurš autobraucējs. Dalībniekiem šoreiz būs jāveic divi braucieni, katrs piecu apļu garumā. Tas nozīmē, ka kopējais trasē pavadītais laiks būs aptuveni desmit minūtes.

2500 klasē neviens nešaubās par Mareka Matvejeva („Opel Corsa”) uzvaru. Matemātika ir šāda – lai trešo reizi pēc kārtas kļūtu par čempionu, Matvejevam Smiltenē pietiek ar otro vietu. Zinot, ka šosezon viņš uzvarējis trīs no četriem posmiem, prognoze ir, ka čempions tiks kronēts jau sestdien. Ar šādu panākumu sarakstu Matvejevs varēs pretendēt uz Latvijas autosporta augstāko apbalvojumu – Sporta meistara nosaukumu. Pjedestāla pozīcijās šobrīd atrodas Normunds Orlovs („BMW Compact 323ti”) un Atis Līcis („Renault Clio”). Bet cīņā par medaļām vēl var iesaistīties ar to pašu „Renault Clio” braucošie Ģirts Vītiņš un Valters Liepiņš, kā arī Ēriks Ozoliņš („VW Golf III”) un Reinis Lazdiņš („VW Golf”).

1800 grupā šķietami drošā līderpozīcijā atrodas pirmo trīs posmu uzvarētājs Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”). Tomēr iepriekšējais posms Kandavā ir atjaunojis pamatīgu intrigu. Dubultuzvaru ceturtajā posmā izcīnīja ar vienu automašīnu „Toyota Corolla” braucošie Imants Firsts un Andris Slišāns, un uzrādītie rezultāti liecina, ka pēc tehniskajiem uzlabojumiem šis spēkrats kļuvis par ātrāko klasē. Firsts, uzvarot abos pēdējos posmos (atkarībā no sāncenšu rezultātiem, var pietikt arī ar vienu uzvaru), var izraut čempiona titulu. Intrigu vēl lielāku padara fakts, ka Smiltenes posmā ar šo pašu auto startēs viens no standarta automašīnu kustības labākajiem braucējiem Jānis Slišāns, iejaucoties punktu sadalījumā. Par reālāko pretendentu uz bronzas medaļu uzskatāms Andris Slišāns.

Pēc Kandavas posma interesanta situācija izveidojusies arī 2500+ klasē. Neveiksmes piedzīvoja abi tā brīža kopvērtējuma līderi - Mareks Štolcermanis („Nissan 350 Z”, devītā vieta) un Uģis Geide („Mitsubishi Lancer EVO”, astotā vieta). Vadībā pēc uzvaras Kandavā izvirzījies Andris Slava („Mitsubishi Lancer EVO”), kuram seko Štolcermanis, Ainars Eikerts („Mitsubishi Lancer EVO VIII”), Aivars Ezeriņš („Subaru Impreza”), Geide un 2009. gada čempions Ints Jeršovs („Subaru Impreza”). Un arī šajā klasē Smiltenes dalībnieku sarakstā atrodams jau pieminētā Jāņa Slišāna vārds. Slišāns startēs ar Ezeriņa automašīnu un pretiniekiem kā pārsteigums noteikti tiek gatavota dubultuzvara. Līdzīgs panākums Ezeriņam Smiltenē izdevās jau pērn, kad divas pirmās pozīcijas tika izcīnītas kopā ar dēlu Oskaru.

„Street” ieskaitē kopvērtējuma vadībā atrodas Guntis Lapiņš („VW Golf”, „1800 Street”), Ēriks Ozoliņš („VW Golf III”, „2500 Street”) un Einārs Juškovskis („Subaru Impreza”, „2500+ Street”).

Visa informācija par sacensībām www.vasarassprints.lv

Arī šogad vasaras sprinta rīkotāji turpina sadarbību ar „Kumho” riepu piegādātajiem un sacensību dalībniekiem tiek piedāvāta īpaša cena. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji 2010. gada sezonā: „Point Transaction Systems”, „Auto24.lv”, „Baltikums apdrošināšana”, „Fixbox”. Informatīvais atbalsts no žurnāla „AutoEuro”, „iAuto.lv”, „jauniauto.lv”, „nightlife.lv”, „burnout.lv”.

Latvijas čempionāts vasaras autosprintā
Kopvērtējums pēc 5. (no 6) posma
1800
Jānis Skujiņš 93, Imants Firsts, 85, Andris Slišāns 78 Gatis Klasiņš 67, Edgars Karlsons 46, Raimonds Smeilis 44.
2500
Mareks Matvejevs 93, Normunds Orlovs 80, Atis Līcis 68, Ēriks Ozoliņš 64, Ģirts Vītiņš 62, Valters Liepiņš 58.
2500+
Andris Slava 78, Mareks Štolcermanis 76, Ainars Eikerts 72, Aivars Ezeriņš 72, Uģis Geide 68, Ints Jeršovs 68.
Kausa izcīņa
„1800 Street”
Guntis Lapiņš 92, Jānis Strazdiņš 82, Raimonds Smeilis 53, Edgars Karlsons 52, Andrejs Kuvšinovs 25, Modris Žentiņš 18.
„2500 Street”
Ēriks Ozoliņš 85, Mārtiņš Gūtmanis 71, Edgars Poriņš 67, Aigars Tīdmanis 63, Kaspars Pakše 48, Dāvis Arājs 48.
„2500+ Street”
Einārs Juškovskis 76, Agris Štikāns 73, Gunārs Greiža 43, Andrejs Švagris 25, Matīss Mežaks 25, Mārcis Aizkalns 21.

LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti