«Dzintara Volgā» brauks arī Latvijas ātrākie autošosejas sportisti 1

 
15.septembris 2010 15:41

Jau pēc dažām dienām tiks dots starts Latvijas autošosejas leģendārākajām sacensībām - Dzintara Volga. Tās ar treniņbraucieniem un kvalifikāciju sāksies 18. septembrī, un ar finālbraucieniem noslēgsies 19. septembra pievakarē.

Šajās sacensībās piedalīsies ne tikai vēsturiskie Volga GAZ, VAZ un formulas, bet arī mūsdienu sacīkšu automobiļi ar Latvijas meistarīgākajiem un ātrākajiem braucējiem pie stūres.

Piedalīšanos un apņēmību uzvarēt autošosejas festivāla Dzintara Volga SP2000 klasē ir apstiprinājis vairākkārtējais Latvijas čempions Jānis Horeliks, kurš pēdējos gados biežāk bijis manāms Somijas autošosejas čempionātā un FIA Eiropas kausa izcīņā (ETCC) autošosejā salonmašīnām.

Horeliks Dzintara Volgā startēs ar ļoti konkurētspējīgu Honda Civic, ko sagatavojusi itāļu kompānija J.A.S. Motorsport. "Oriģināli auto būvēts atbilstoši WTCC Super 2000 klases noteikumiem, taču uz šīm sacensībām auto pārbūvēts, lai varētu braukt SP2000 klasē," stāsta Jānis Horeliks, kurš savā autosportista karjerā ir bijis Latvijas un Baltijas čempions kartingā, izcīnījis arī PSRS vicečempiona titulu kartingā, kā arī divas reizes kļuvis par Latvijas čempionu autošosejā un divas reizes palicis vicečempiona statusā.

Tāpat sacensībās piedalīsies pašreizējais Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempions Mārcis Birkens, kurš ar savu sarkano Honda Civic titulus izcīnīja jau iepriekšējā autošosejas posmā jūlija vidū Audruring trasē Igaunijā. Lai arī Birkenam visi tituli jau kabatā, cīņas neizpaliks arī sestdien un svētdien, jo Dzintara Volgas sacensībās piedalīsies arī viens no sīvākajiem sportista konkurentiem Uldis Timaks, kurš brauc ar Opel Astra. Šodien esam saņēmuši pieteikumu arī no Rolanda Dūdas, kurš startēs ar SP2000 klases BMW.

Dzintara Volgas kausa izcīņa norisināsies šajā nedēļas nogalē VAS Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Sestdien, 18. septembrī paredzēti visu grupu un klašu braucēju testi un kvalifikācijas braucieni, bet svētdien, 19. septembrī - lielais fināls.

Biļetes uz sacensībām Dzintara Volga var iegādāties Biļešu servisa kasēs. Vairāk informācijas par biļetēm kā arī sacensību dienaskārtība – www.bksb.lv.

Dzintara Volgas informatīvie atbalstītāji: Radio 101, TVNET, LTV7 Tavs Auto.
 

 
Visi komentāri
 
278794. viesis 15.septembris 2010 17:49
0 0 Atbildēt

Egons brauks ar Gaz

A_P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti