Ziemas kartings Kandavā – aizraujošs aktīvās atpūtas veids

 
16.decembris 2010 10:49

No šīs nedēļas nogales aktīvās atpūtas cienītājiem ir iespēja baudīt vēl vienu aizraujošu ziemas aktivitāti – ziemas kartingu. Ziemas kartinga trase ir izveidota Kandavā Swedbank kartodroma stāvlaukuma teritorijā.

Īrei ir pieejami astoņi īres karti, kas aprīkoti ar speciālām ziemas kartinga riepām.

„Ziemas kartings ir salīdzinoši jauns aktīvās atpūtas veids Latvijā. Līdzās adrenalīna devai, ko rada kartinga savaldīšana uz ledus un sniega trases, tas arī ir lielisks palīgs ziemas braukšanas iemaņu izkopšanā un būtu pat ieteicams ikvienam autovadītājam. Kartinga trasē ar speciāliem īres kartiem nav jābaidās, ka varētu ieslīdēt grāvī vai izraisīt avāriju ar tālejošām sekām. Šeit bez bažām ir iespējams notestēt karta un savas spējas, sliktākajā gadījumā ierokoties kādā no kupenām,” atzīmē trases pārstāvis Uldis Galdiņš.

Ziemas kartinga trases garums ir 340 metri, platums 4 līdz 6 metri. Trases segums ir ledus un sniegs, trases malas ir norobežotas ar riepu krāvumiem, speciālām plastmasas aizsargbarjerām un sniega vaļņiem. Trasē ir pieejami astoņi pasaules vadošā īres kartu ražotāja Sodi (Francija) karti, kuru jauda ir 13 zirgspēki. Karti ir aprīkoti ar speciālām ziemas sniega riepām. Trasē ir viena gara taisne, kurā karti attīsta maksimālo ātrumu, un tai sekojošiem pieciem pagriezieniem.

Swedbank kartodroma ziemas trasē ir iespēja ne tikai pamēģināt savus spēkus kartinga vadīšanā uz ledus un sniega, bet arī sarīkot oriģinālu pasākumu uzņēmumiem vai draugu lokā. Trasē ir arī apgaismojums, kas ļauj to izmantot arī diennakts tumšajā laikā.

Papildu informācija par Swedbank kartodromu pa tālruni 29480216, e-pastu uldis.galdins@kartodroms.lv vai internetā www.kartodroms.lv

Par Swedbank kartodromu

Swedbank kartodroms Kandavā tika atklāts 2008.gada jūnijā. Tas atrodas padomju laikos būvētās kartinga trases vietā, kas savulaik bija Latvijas un PSRS kartinga izlašu bāze. Kartodroma renovācijas projektu izstrādāja pasaulē vadošais autosporta trašu un būvju autors Hermans Tilke. Trase atbilst starptautiskiem standartiem un ir mūsdienīgi aprīkota. Kartodromā ir pieejami vairāk nekā desmit īres karti, kas aprīkoti ar 13 zirgspēku Honda dzinējiem un spēj attīstīt maksimālo ātrumu 85 kilometri stundā. Swedbank kartodroma partneri ir Swedbank, Skonto Būve un Energoremonts Rīga.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti