Grandiozākais gada auto notikums – šonedēļ

 
26.aprīlis 2011 15:19

No 28. aprīļa līdz 1. maijam Ķīpsalā notiks gada lielākais autonotikums Latvijā – 12.Rīgas Starptautiskais autošovs.

Tas būs krāšņs un skaļš pasākums, kurā vienuviet būs apskatāma plaša automobiļu ekspozīcija, notiks šovi, sacensības un paraugdemonstrējumi.

Ķīpsalā četras dienas būs iespējams apskatīt plašu spēkratu klāstu – sākot no pašu ķīlētiem, interesantiem vāģiem, speciāli aprīkotiem sporta automobiļiem, retro automobiļiem, entuziastu klubu skaistākajiem automobiļu eksemplāriem līdz pat ekskluzīviem un jauniem automašīnu modeļiem.

“Auto Exotica” – tūnēti automobiļi un viss par autoklubiem

Sadaļā “Auto Exotica” būs plaši pārstāvēti populārākie Latvijas autoklubi, kas prezentēs savus labākos un interesantākos automobiļus. Izstādē piedalīsies autoklubi Mercedes Benz, BMW, Smart Club Baltic, Japcar, Burnout un citi, tādēļ apmeklētāji varēs uzzināt vairāk par autoklubu dzīvesstilu, pasākumiem un iespējām pašiem iesaistīties un atrast domubiedrus. Tāpat arī izstādē būs plaši pārstāvēti labāko tūninga meistaru ekstremāli tūnētie un modificētie spēkrati. Autoklubu stendos būs apskatāmas kluba biedru skaistākās mašīnas, tostarp arī 1981. gada Mercedes SLC ar vēsturiskā spēkrata statusu, Latvijas jaunās rallija cerības Ralfa Sirmača rallija auto Renault Clio, autosportista Jāņa Lamberta drifta auto BMW 3 un Latvijā būvēts bagijs. Būs arī citi pārsteigumi, kas neatstās vienaldzīgus!

Ekskluzīvs tūnings ekskluzīvam auto! Pazīstamā “Hamann” tūninga ateljē oficiālais pārstāvis Latvijā “VIP Tuning” autošovā prezentēs 2011. gada izlaiduma Porsche Cayenne 958 pilnā “Hamann Guardian” komplektācijā ar “Hamann” izplūdes sistēmu, jauniem bamperiem, ritošo daļu utt. Šāda automobiļa aptuvenā cena ir 280 tūkstoši eiro.

Nav šaubu, ka meiteņu simpātijas autošovā iegūs koši sarkanais 1984. gada Excalibur Series IV Roadster SS, kas pēc restaurācijas pirmoreiz būs skatāms plašākai apskatei. Sarkanais skaistulis ir būvēts uz Corvette bāzes, tam ir 5 l GM V8 Corvette dzinējs. Kopumā pasaulē ir tikai 159 Excalibur Series IV Roadster. Latvijā šis modelis ir vienīgais, turklāt šī mašīna ir unikāla ar to, ka pilnībā atbilst oriģinālam. Jāpiebilst, ka Excalibur iecienījuši arī nopietni vīri – slavenais amerikāņu šovmens un antikvāro automobiļu kolekcionārs Džejs Leno, Arnolds Švarcenegers, Rods Stjuarts un citi.

Izstādē varēs aplūkot arī “LAK-Y” drifta komandas pilota Gata Lapāna jauno šīs sezonas drifta automašīnu “BMW E30” un klātienē satikt arī pašu sportistu. Iespējams, kādā brīdī varēs vērot arī jauno mašīnu darbībā. Automobilim ir “BMW” M5 motors, 550 ZS jauda un tas sver 780 kg. Spēkratam ir XYZ regulējami amortizatori un hidrauliskā rokas bremze; tas aprīkots ar drošības karkasu, trubu rāmi tās priekšējā daļā, bet individuāli projektētā stikla šķiedras virsbūve ir paredzēta ātrai vizuālā noformējuma nomaiņai.

“Auto Sale” – jaunākie automobiļi un īpašie piedāvājumi

Autošova sadaļā “Auto Sale 2011” būs redzami jaunākie automodeļi no Honda, Subaru, Renault, Dacia, KIA, Toyota, Nissan, Mitsubishi, Hyundai un citu marku autodīleriem. Tostarp būs dinamiskais, elegantais un īpaši aprīkotais Subaru Outback, ātrākais sedans Nirburgringas trasē, jaunais Subaru STI Racing (Latvijā ir tikai 3 auto), kā arī Toyota šī gada lielākais jaunums – mazais minivens Verso-S, Nissan Juke, Nissan Micra, Hyundai ix35, Hyundai ix55, Mitsubishi ASX, līdz šim titulētākais KIA automobilis Eiropā Kia Sportage un daudzi citi.

Izstādē pirmizrādi piedzīvos atjaunotais Honda Accord, turklāt sportiskajā Type S modifikācijā. Šis auto apvieno premium klases komfortu, mūsdienīgas tehnoloģijas un jaudīgu dzinēju.

Ķīpsalā varēs noskatīt ne tikai savu sapņu automobili, bet arī izmantot daudzās autotirgotāju akcijas un speciālos izstādes piedāvājumus. Piemēram, izstādes laikā iegādājoties jaunu Toyota, dāvanā būs signalizācija, OCTA uz gadu un reģistrācija CSDD.

Savukārt “Skandi Motors” stendā būs iespēja noformēt klienta karti, ar kuru varēs saņemt atlaides servisa pakalpojumiem, bezmaksas maiņas automašīnu uz remontdarbu un apkopju veikšanas laiku un citus aktuālos piedāvājumus!

Trakie somi jeb somu autokaskadieru šovs “CrazyDrivers”

Autošovā norisināsies arī virkne dažādu pasākumu – šovi, sacensības un paraugdemonstrējumi.

Pirmoreiz Ķīpsalā varēs vērot Latvijā vēl nebijušu, iespaidīgu somu autokaskadieru šovu, kas notiks 29. aprīlī plkst. 15.00, 30. aprīlī plkst. 11.30 un plkst. 16.00, 1. maijā – plkst. 14.00.

Speciāli izveidotā autošova stadionā pie izstāžu halles varēs vērot visdažādākos autokaskadieru trikus starptautisku atzinību guvušu profesionāļu izpildījumā. Šovā kopumā tiks izmantotas 14 vieglās automašīnas un viens kvadricikls.

Kaskadieri rādīs savu braukšanas prasmi, vadot autiņu uz diviem riteņiem, kūleņojot, lecot pāri rindā saliktiem spēkratiem, būs arī autotriki ar domino efektu un uguni.

No 29. aprīļa līdz 1. maijam ārpusē pie Ķīpsalas halles trasē norisināsies autoslaloma “gymkhana.lv” sacensības, notiks arī drifta šovs un minimotociklu sacensību treniņi, jautrs tusiņš autofaniem ar mūziku un meitenēm, ugunīgi bārmeņu šovi un vēl daudz kas cits. Vairāk par pasākumu programmu: http://bt1.lv/autoshow/?link=00200

Sestdien, 30. aprīlī, no plkst. 18.00 notiks pasākums-ballīte savējiem “AutoXXXotica”, kurā gaidīti ir izstādes dalībnieki un viņu draugi. Būs meitenes un sexy car wash, uz partybusa jumta uzstāsies DJ Mandy Freemain, Ratz Lukas, SupaPhly (ASV), Paul Birman, Dj Rudd, Chris Cherry, Da White, Dj T un Dj NS. Ieeja pasākumā, uzrādot īpašo ieejas sms kodu vai dalībnieku karti.

Vienlaikus ar 12. Rīgas Starptautisko autošovu notiks arī izstādes profesionāļiem “Automehānika 2011” un “Transports un Loģistika 2011”.

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un SIA “Auto Ekspo”. Papildu informācija: www.bt1.lv/autoshow.

Darba laiks

28. aprīlis 11.00–18.00
29.–30. aprīlis 10.00–18.00
1. maijs 10.00–17.00

Biļešu cenas

Ieejas biļete – Ls 3,50
Pensionāriem, skolēniem līdz 18 gadu vecumam – Ls 2,50
Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – Ls 9,00
Bērniem līdz 4 gadu vecumam – bez maksas

Ar Rīgas Starptautiskā autošova biļetēm ir iespējams arī apmeklēt blakus hallē notiekošo izstādi “Automehānika 2011” un “Transports un Loģistika 2011”.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti