DBS un Statoil rīkos ekoralliju autovadītājiem 4

 
8.jūlijs 2011 10:33

Autovadītāji aicināti pieteikties dalībai ekorallijā "Pozitīvais ekoceļš", kas norisināsies 15. jūlijā maršrutā Rīga – Salacgrīva.


Ekobraukšanas kustība "Ar auto pa Latviju"

Ekonomiskas braukšanas kustības un akcijas “Ar auto pa Latviju” ietvaros Drošas Braukšanas Skola (DBS) sadarbībā ar SIA Latvija Statoil, Audi dīleri Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta, SIA EKO Braukšana, kā arī portālu Delfi pirmo reizi organizē ekoralliju autovadītājiem “Pozitīvais ekoceļš”. Tas norisināsies piektdien, 15. jūlijā, maršrutā Rīga – Salacgrīva, un tā mērķis ir vērst autovadītāju uzmanību uz ekonomiskas braukšanas kultūru un auto ceļošanas iespējām pa Latviju. Komandu sacensībās par uzvarētājiem tiks nominētas tās ekipāžas, kas, nodemonstrējot savas labākās ekobraukšanas prasmes, īpaši izstrādāto maršrutu būs izbraukušas visekonomiskāk jeb ar iespējami zemāko degvielas patēriņu.

Lai piedalītos sacensībās, autovadītajiem no 7. līdz 12. jūlijam jāaizpilda elektroniska pieteikšanās forma portālā Delfi. Dalību ekorallijā iespējams reģistrēt 4 dažādās kategorijās atkarībā no automobiļu svara (līdz 1500 kg un virs 1500 kg) un degvielas veida (benzīns/ dīzeļdegviela). Sacensību dalībnieki – kopumā 56 automobiļu ekipāžas – tiks noteikti izlozes kārtībā un paziņoti 13. jūlijā.

Dalībnieku reģistrācija un komandu starts notiks sacensību dienā, 15. jūlijā, Statoil DUS Ādažos (pie ceļa A1 “Rīga – Tallina”, Vidlauku iela 1). Visām komandām būs jāuzpilda savu transportlīdzekļu bākas ar degvielu, savukārt DBS instruktori fiksēs uzpildītās degvielas daudzumu un noslēgs degvielas bākas ar zīmogu. Turpretim sacensību finišā, Statoil DUS Salacgrīvā (Viļņu ielā 4), DBS instruktori reģistrēs visus finālistus, noteiks patērēto degvielas daudzumu, no jauna uzpildot pilnu degvielas bāku, kā arī aprēķinās vidējo degvielas patēriņu uz 100 km. Turklāt SIA Latvija Statoil katram sacensību dalībniekam finišā bez maksas uzpildīs automobiļa degvielas bāku, tādējādi sedzot izdevumus par sacensību laikā patērēto degvielu.

Savukārt par ekorallija “Pozitīvais ekoceļš: Rīga – Salacgrīva” uzvarētājiem katrā no 4 kategorijām tiks nominētas tās komandas, kas maršrutu Rīga – Salacgrīva būs mērojušas visekonomiskāk, proti, ar vismazāko degvielas patēriņu. Sacensību absolūtais uzvarētājs, kas maršrutu būs nobraucis ar viszemāko degvielas patēriņu, kā galveno balvu saņems lietošanā kādu no Audi dīlera Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta piedāvātajiem jaunajiem Audi automobiļiem uz nedēļas nogali. Turpretim pārējie sacensību uzvarētāji kā balvas saņems iespēju apgūt Ekobraukšanas apmācības kursu DBS instruktoru vadībā. Sacensību uzvarētāji tiks paziņoti piektdien, 15. jūlijā, publicējot viņu vārdus portālā Delfi, kā arī sazinoties ar katru personīgi.

“Automobiļa degvielas patēriņa samazināšana ir ļoti vienkārša. Pirmais solis, ar ko jāsāk, ir savu braukšanas ieradumu maiņa un ekonomiskas braukšanas principu ievērošana. Apgūstot dažus jaunus vai atsaucot atmiņā nedaudz piemirstus auto vadīšanas paņēmienus, kā, piemēram, augstāku pārnesumu izvēle pie minimāliem motora apgriezieniem, stabila gaisa spiediena automobiļa riepās uzturēšana un rūpīga distances ievērošana, un īstenojot tos ikdienas dzīvē, patērētās degvielas daudzumu būs iespējams samazināt pat par 10 līdz 15%,” skaidro Andris Pļavenieks, DBS apmācību direktors.

Vairāk par akciju “Ar auto pa Latviju” un ekoralliju “Pozitīvais ekoceļš: Rīga – Salacgrīva”, kā arī DBS un SIA EKO Braukšana ekspertu padomus un citus vērtīgus ieteikumus meklē akcijai īpaši radītā sadaļā portālā www.delfi.lv. Ar sacensību nolikumu iespējams iepazīties šeit: http://www.dbs.lv

DBS un SIA Latvija Statoil kopīgiem spēkiem ekobraukšanu Latvijā popularizē jau kopš 2006. gada, ne tikai ieviešot pirmo ekonomiskas braukšanas apmācību programmu “Statoil ekoceļš”, kas balstīta uz Somijā populārās metodes principiem, bet arī īstenojot virkni citu aktivitāšu.

 

 
Visi komentāri
 
283352. viesis 9.jūlijs 2011 1:40
0 0 Atbildēt

Apbrīnojams absurds aicina taupīt degvielu nobraukājot to pilnīgi bezjēdzīgi. Ekobraucēji nekas pozitīvs nav - nevari atļauties auto ieliet degvielu nebrauc un viss :D . Auto bieži vien ir privilēģija bez reālas vajadzības.

283365. viesis 12.jūlijs 2011 8:32
0 0 Atbildēt

Ja grib ekonomiju, TAD JĀLEJ, TIKAI UN VIENĪGI 98 ultima

A_P

283367. viesis 12.jūlijs 2011 9:24
0 0 Atbildēt

piekrist kanibālam...

P.S. kurš būs uzvarētājs - kurš spēs uzrādīt lielāko degvielas patēriņa atšķirību litros vai %?

283396. viesis 14.jūlijs 2011 15:46
0 0 Atbildēt

Ekonomijas noteikshana peec baakas pielieshanas ir absurda.

Es maajaas baaku pielieshu taa, ka galaa no pistoles ielejot labi ja kaads litrs ieies. Un sanaaks ka es esmu ekologjiski nobraucis?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti