«Tavs auto» dodas ekspedīcijā uz Nordkapu 1

 
20.aprīlis 2012 13:48

No 23.aprīļa LTV7 „Tavs auto” komanda dodas nedēļu ilgā un aptuveni 4000 km garā braucienā uz kontinentālās Eiropas tālāko ziemeļu punktu, Nordkapu Norvēģijā, lai fiksētu Civic ekobraukšanas ekspedīcijas gaitas.

Tajā 14 pamatīgu konkursu izturējušie dalībnieki sacentīsies, kuram, mērojot kalnainos un neiepazītos Skandināvijas ceļus, būs nepieciešams mazāk degvielas.

23.aprīlī tiks dots starts ekspedīcijai „Civic ECO Drive Challenge” jeb „Izaicinājums ekonomiskai ceļošanai”. 7 automašīnas, 14 dalībnieki un vēl trīs pavadošie auto dosies 4000 km garajā braucienā, lai pierādītu, ka moderni automobiļi ir pirmais solis pretī mūsu planētas dabas saudzēšanai.

Mazs degvielas patēriņš un mazi CO2 izmeši ir mērķis, kuru autobūve cenšas sasniegt, radot jaunas un videi draudzīgākas tehnoloģijas, piemēram, hibrīddzinējus vai elektromobiļus. Taču, tā kā to ieviešana ir dārga un notiek lēni, ikviens autobraucējs jau tagad var rūpēties par apkārtējo vidi, izmainot savus braukšanas paradumus.

Roberts Jansons, raidījuma „Tavs auto” režisors: „Braukt "zaļi" - nebūt nenozīmē braukt lēni, jo mūsdienu tehnoloģijas lieliski spēj apvienot sevī it kā līdz šim neapvienojamas lietas, tas ir, jaudu un ekonomiju. Dzinēju apetīte ar katru gadu kļūst arvien mazāka, braukšanas dinamiku saglabājot iepriekšējā līmenī vai to pat uzlabojot. Civic ekspedīcija būs lieliska iespēja pārliecināties par to praksē.”

Ekspedīcijai „Civic ECO Drive Challenge” sekos arī LTV7 raidījuma „Tavs auto” ekipāža, un brauciena laikā taps video stāsts par visu dalībnieku gaitām un izjūtām, dodoties nepazīstamos ceļos saspringtajā ikdienas grafikā.

Raidījuma „Tavs auto” vadītājs (Latvijas Radio Ziņu dienesta žurnālists) Gusts Kikusts ir pārliecināts, ka šāda ekspedīcija paplašina apvāršņus vairākos līmeņos: „Pirmkārt, ja runājam par neiepazītām zemēm, tā ir lieliska iespēja apmeklēt tālāko kontinentālās Eiropas ziemeļu punktu un iepazīties ar Skandināvijas neskarto dabu. Otrkārt, varēsim dzīvē pārliecināties, kādi paņēmieni un „viltības” ļauj braukt taupīgāk, jo veicamais ceļš un automobiļi visiem dalībniekiem būs vienādi. Un, protams, pašu dalībnieku daudzveidība! Pagaidām zinot vien to, cik dažādas jomas viņi pārstāv (viņu vidū ir studenti, uzņēmēji, skolotāja, māmiņa uz pilnu slodzi, bankas darboņi, auto fani uc.), jau varam sagaidīt varen raibu viedokļu un emociju gammu!”

Reportāžu no brauciena LTV7 ekrānos varēsiet redzēt maija beigās vai jūnija sākumā.

Raidījums „Tavs auto” LTV7 kanālā skatāms katru otrdienas vakaru (lielākoties plkst.20:00) un atkārtojumā ik piektdienu un svētdienu. Tāpat labākos no raidījumu sižetiem HD kvalitātē var skatīties raidījuma youtube vietnē: http://www.youtube.com/user/tavsauto

Raidījumu atbalsta apdrošināšanas sabiedrība „BALVA”.
 

 
Visi komentāri
 
286023. viesis 20.aprīlis 2012 19:35
0 0 Atbildēt

trieku var dabūt izlasot, apmēram, šādu virsrakstu...nupat pārliecinājos, mans auto garažā, un "baterija" atvienota

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti