«Rīga Retro 2012» parāde - 18.augustā 1

 
16.augusts 2012 7:44

Sestdien, 18. augustā, Rīgas ielās būs iespēja vērot gada lielāko seno spēkratu parādi „Rīga Retro 2012”.

Šogad pasākums tiks svinēts ar īpašu vērienu, jo vienlaikus atzīmēs Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) 40. gadskārta. Tādēļ tiek plānots, ka pasākumā piedalīsies apmēram 150 senie automobiļi un motocikli.

Seno spēkratu parādes dalībnieki un viesi izvēlēti tā, lai pēc iespējas spilgtāk attainotu pagājušā gadsimta seno spēkratu attīstību Latvijā un pasaulē. Daudzi no pasākuma dalībniekiem būs īstas retro tehnikas „pērles”, kuras ikdienā netiek nodotas publikas apskatei, piemēram, motocikli Douglas EW-350 (1926.g.) un FN – Sport Special (1935.g.), kā arī Oldsmobile 30A (1923.g.) un Buick Six (1929.g.). Seno spēkratu saiets tradicionāli ir starptautisks pasākums, arī šogad tajā piedalīsies retro tehnikas entuziasti no Lietuvas un Igaunijas.

Pasākuma programma:
Plkst. 11:00 parādes starts pie Rīgas Motormuzeja.
Plkst. 11:00-12:00 svētku brauciens pa Biķernieku trasi un Rīgas ielām.
Kā katru gadu īpašu sajūsmu Rīgas iedzīvotājos un viesos raisa tradicionālais parādes brauciens pa Rīgas ielām, kad skatītājiem garām aizripo 20.gadsimta tehnikas vēsture. Parādes brauciena maršruts būs Biķernieku trase – Brīvības iela – Raiņa bulvāris – 13. Janvāra iela – Kalpaka bulvāris.
Plkst.12.00 līdz 13.00 seno spēkratu izstāde Rīgas centrā pie Kongresu nama.
No plkst. 13:00 pārbrauciens uz Cēsīm
Plkst. 17:00-19:00 seno spēkratu izstāde Cēsu vecpilsētā un Rīgas ielā.

Par Latvijas Antīko automobiļu klubu
Apvienojoties vairākiem seno spēkratu entuziastiem, 1972.gada 21.jūlijā pie LPSR Centrālā Auto Moto Kluba (CAMK) tika nodibināta Antīko Automobiļu Sekcija (AAS), kas vēlāk pārtapa par Latvijas Antīko automobiļu klubu (AAK). Visus savas pastāvēšanas gadus klubs organizē dažādus senās tehnikas pārbraucienus, izstādes un rūpējas par spēkratu saglabāšanu. Antīko automobiļu klubs apvieno vairāk nekā simts senās tehnikas kolekcionāru un restauratoru.

„Rīgas Retro” organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju, to atbalsta Rīgas Dome. Seno spēkratu parāde ir iekļauta Rīgas pilsētas svētku programmā.

Rīgas Motormuzejs, S.Eizenšteina ielā 6, Rīgā
Tālrunis: 67025888
E-pasts: info@motormuzejs.lv
www.motormuzejs.lv
 

 
Visi komentāri
 
286653. viesis 16.augusts 2012 14:52
0 0 Atbildēt

Vispār jau šodien cilvēki ar lielāku interesi jau pēta vecos moskvičus,žiguļus un volgas nekā 30 gadus spēkratus...Tā nu tas ir. Daudziem pašlaik pat opel askona jau ir vēssturisks brīnums .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 

Sākta modernizētā Golf 8 ražošana 6

Volkswagen rūpnīcā Volfsburgā no konveijera nobraucis pirmais astotās paaudzes Golf modernizētā modeļa eksemplārs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti