Kurš ātrāks - sporta auto vai krosa motocikls? (+ video) 7

 
19.augusts 2012 10:05

Īsi pirms Ātruma festivāla „Rallijs Kurzeme 2012” Vecpils autokrosa trasē uz ātruma dueli tika izaicināti Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un Liepājas teātra aktrisi Inese Kučinska pret Latvijas titulētāko motosportistu Lauri Freibergu.

Inese Kučinska atzina, ka viņai sēšanās stūrmaņa krēslā, blakus bijušajam rallija braucējam Uldim Seskam, ir jauns izaicinājums un pavisam jauna pieredze, savukārt Uldim Seskam un Laurim Freibergam ātrums viennozīmīgi nav nekas svešs.

Sacensību dalībnieki divos piegājienos veica trīs apļus pa trasi, lai arī atšķirība bija tikai dažas sekundes, ātrāks izrādījās sporta motocikls. Uldis Sesks atzīst, ka pirms sacensību dueļa starta nav bijis simtprocentīgi pārliecināts, kas šajā trasē būs ātrāks – mašīna vai mocis. „Bija tāda aizdoma, ka mocis tomēr vieglāks, tam vieglāk no līkumiem, īpaši asiem līkumiem, ieskrieties,” stāsta Sesks. Viņš piebilda, ka uzvara nav gūta, iespējams, arī tādēļ, ka divus gadus nav braukts ar rallija automašīnu. „Varbūt, ja es brauktu vēl piecas reizes, drusku ātrāk varētu pabraukt,” piebilst Uldis Sesks.

Pēc sacensībām Lauris Freibergs pauda neviltotu sajūsmu: „Nekas tāds nebija piedzīvots, mēģināts, it īpaši šeit, šādā trasē, bija liela interese - kā tas varētu būt? It sevišķi laika salīdzināšana – baigi super!”

Laurim bija iespēja arī pirmo reizi izbaudīt, kādas sajūtas ir braukt rallija auto. Sajūtas pēc šāda brauciena esot bijušas ļoti spilgtas, un Lauris nenoliedz, ka kāds mats noteikti nosirmojis. „Tā skaņa iekšā no motora un turbīnām - baigi iespaidīgi. Aizrāva! Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks pagaidām uz moča kāpt atteicās, taču neatteicās šādu dueli atkārtot vēlreiz.

Atgādinām, ka līdz Ātruma festivālam „Rallijs Kurzeme 2012” atlikušas 8 dienas. Ieejas kartes uz Ātruma festivālu var iegādāties „BezRindas.lv” un „Biļešuserviss.lv” kasēs. Vienas biļetes cena uz visām Ātruma festivāla sacensībām – LVL 7, uz atsevišķiem ātrumposmiem vai sacensībām – 3 lati. Bērniem līdz 14 gadiem - ieeja bez maksas.

 
Visi komentāri
 
286772. viesis 21.augusts 2012 8:01
0 0 Atbildēt

Pašvaldību reklāmiņa? Sportists un izbijis braucējs, kur ir kāds līdzvērtīgs Freibergam uz šodienu ?

286774. viesis 21.augusts 2012 8:10
0 0 Atbildēt

Šito varēja atkārtot, piemēram, 1 km garā taisnē.

286780. viesis 21.augusts 2012 10:23
0 0 Atbildēt

Varbūt, piemēram, mežā ?

286786. viesis 22.augusts 2012 12:15
0 0 Atbildēt

Mēs tepat kautkādā purvā pie Mārupes reiz uztaisījām līdzīgu gonku, tikai ar sporta pajero un krosa yamahu. Kautkur mocis bija ātrāks, bet rezultātā džips vinnēja.

286787. viesis 22.augusts 2012 13:15
0 0 Atbildēt

tāpat skaidrs, kas tur ātrāks. Vismaz interesanti un jautri :) Malači

286788. viesis 22.augusts 2012 14:09
0 0 Atbildēt

Šovs nevājš! Tikai nevajag aizimirst, ka "Junij Seks", kā Uldi reiz

nosauca igaunis, nav profi klases braucējs, vienkārši amatieris

šodienas kontekstā, ne vairāk!

Bravo, Uldi!

Parakstos: Juris Knāķis

286806. viesis 25.augusts 2012 14:00
0 0 Atbildēt

Ruu, vareeji nepuuleeties;-] Autolististi, imho, sen jau atshifreejushi, kas par viiru aiz "Crankshaft" nika iauto maskeejas;-]

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti