Lietuvietis uzstādījis jaunu Ginesa pasaules rekordu kategorijā „Visvairāk viena vīra vilktie automobiļi“ 3

 
Nissan Nordic Europe | 4.decembris 2013 16:35

Pasaules stiprākais vīrs Židrunas Savickas uzstādījis jaunu Ginesa pasaules rekordu kategorijā „Visvairāk viena vīra vilktie automobiļi“ – velkot 12 Jaunās Nissan Note ar kopējo svaru 12 941 kg.

Foto: Publicitātes attēls

Savickas, kas ir pieckārtējs Pasaules stiprāko vīru čempions un ticis atzīts par vienu no visu laiku spēcīgākajiem stipriniekiem, bija dots tikai viens mēģinājums, lai uzstādītu jaunu rekordu. Ietērpts speciālā vilkšanas virvju iejūgā, viņš 12 Nissan Note vilka vairāk nekā piecus metrus, paveicot šo varoņdarbu satriecošās 32,9 sekundēs.

Neskatoties uz papildu 45 litriem bagāžas nodalījumā un pietiekami plašo telpu kājām, Jaunā Nissan Note ir par 21 kg vieglāka nekā tās priekštece. Tas automobilī ļauj justies ērti pat 1,91 m garam spēkavīram. Paša spēkavīra svars ir 170 kg!

Foto: Publicitātes attēls

Mēģinājums uzstādīt jaunu pasaules rekordu norisinājās Druskininkos, Lietuvā, Lietuvas Gada auto pasākuma noslēgumā, kuru apmeklēja neskaitāmi cilvēki no visas valsts, lai redzētu, kā Lietuvas nacionālais varonis Savickas sasniedz jauno rekordu.

Ginesa Pasaules rekordu pārstāvis Džeks Brokbanks (Jack Brockbank) izsniedza Savickas oficiālu sertifikātu, kas apliecina spēkavīra izcilo sasniegumu.

Skatītājiem bija iespēja ne vien redzēt pašu rekorda uzstādīšanu, bet arī apbrīnot pilnīgi Jauno Nissan Note. Arī Jaunā Note, kas tiek ražota Nissan Sanderlendas rūpnīcā Lielbritānijā un kuras pārdošana tika uzsākta šogad, izvirza jaunus standartus. Pirmoreiz šajā segmentā ir ieviestas jaunas tehnoloģijas, dāvājot praktiskumu, dizainu un augstu vērtību. Jaunās Note Pure Drive 1,2 litru 98 ZS benzīna dzinējs ar turbokompresoru un manuālo transmisiju ir konstruēts, lai apmierinātu unikālās Eiropas tirgus prasības, nodrošinot autovadītājiem uzlabotu CO2 emisiju līmeni (99 g/km), vēl lielāku griezi un izcilu degvielas ekonomiju, taču arī šis turbodzinējs nespētu stāties pretī pasaules stiprākajam vīram!

Foto: Publicitātes attēls

„Mums uzņēmumā Nissan patīk sasniegt jaunus rekordus, un mēs vienmēr mērķējam augstu. Šodien mums ir patiess prieks, ka spējām palīdzēt Židrunas uzstādīt vēl vienu pasaules rekordu un, ka pieredzējām tik lielu cilvēku atbalstu. Tas bija lielisks veids, kā noslēgt Lietuvas Gada auto pasākumu,“ stāsta Taina Erkila (Taina Erkkilä), Nissan Nordic Europe komunikāciju direktore.

Rekorda uzstādīšanu Savickas komentēja šādi: „Vienmēr ir lieliski sasniegt jaunu rekordu. Kad, velkot 12 Nissan Note, uzņēmu savu tempu, viss bija kārtībā. Izsaku lielu pateicību Nissan, kas palīdzēja man uzstādīt rekordu un padarīja to visu iespējamu.“

 

Šis pasaules rekorda pārsniegšanas mēģinājums šogad ir jau otrā reize, kad Nissan nonāk rekordu grāmatās. Augustā Nissan jaunu Ginesa pasaules rekordu palīdzēja uzstādīt Elektrisko automobiļu apvienībai un Norvēģijas EV asociācijai, kad 260½ elektromobiļi brauca pilnīgi saskaņoti – vairums no tiem bija Nissan LEAF, tostarp Nissan Half LEAF.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
es 5.decembris 2013 3:58
0 0 Atbildēt

nekā īpaša 12,5 t nekas nav. mēs vilkām mersedes autobusus 14,5 t. ja nu vienīgi laiks ir ginesa rekorda vērts - varbūt!

iAuto 5.decembris 2013 8:03
0 0 Atbildēt

Mēs varam noorganizēt velkamos!

ibio 6.decembris 2013 17:41
0 0 Atbildēt

speciāli pa apsnigušo pusi, lai slīd labāk :)))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti